Henri hyppäsi sorvin äärestä myyntityöhön Kokkola LCC Oy:llä

Henri Haasala
Henri Haasala
23.11.2023 | Koulutus ja opiskelu

Henri Haasalan uratarina Kokkola LCC Oy:llä on mielenkiintoinen. Yrityksessä viisitoista vuotta koneistajana työskennellyt Henri vaihtoi noin vuosi sitten ammattinsa tekniseksi myyjäksi.

– Edellinen myyjä oli siirtynyt pois ja paikka tuli haettavaksi. Samoihin aikoihin minä olin miettimässä, mitä niin sanotusti isona tekisin. Myyjän työ kiinnosti, ja pääsimme työnantajan kanssa sopimukseen siitä, että siirryn hallin puolelta konttorin puolelle, kunhan tilalleni löytyy koneistaja.

Henri Haasalan mukaan tilanne tuli hieman ennalta arvaamatta. Myyntityö ei hänellä ollut koneistajavuosien aikana tavoitteena, mutta kun tilaisuus tuli, siihen tuntui luontevalta tarttua tutussa työympäristössä.

– Ajattelin, että kokeillaan! Mihinkään muuhun firmaan en välttämättä olisi lähtenyt myyntityöhön.

– Olen sosiaalinen tyyppi, osaan lähestyä ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan. Lisäksi olen käynyt ruotsinkielisen peruskoulun, joten osaan myös ruotsia.

– Opiskelen parhaillaan oppisopimuksella liiketoiminnan perustutkintoa myyntipuolelle. Alun perin oli tarkoitus suorittaa vain joitakin kursseja, jotta pääsisin ajan tasalle esimerkiksi ohjelmistojen käyttämisessä, mutta kävikin niin, että suoritan koko merkonomin tutkinnon. Sen suhteen ei minulla ole mitään paineita, opinnot etenevät työn ohessa, Haasala kuvailee.

– Myyntityö tuntuu hyvältä valinnalta, vaikka paljon on vielä opittavaa. Myynnin näkökulma ja asiakkaiden kohtaaminen ovat minulle uutta.

Ensimmäisen kerran Henri Haasala tuli Kokkola LCC:lle kesätöihin vuonna 2007 ammattikoulun koneistajaopintojen ensimmäisen vuoden jälkeen.

– Päästiin tänne yhden kaverin kanssa. Tiesin yrityksen ennestään, sillä täällä työskenteli yksi sukulainen ja muita tuttuja. Vähitellen kirkastui, että tänne olisi mukava työllistyä opintojen jälkeen. Niin sitten kävikin.

– Minulla oli neljä vaihtoehtoa, kun mietin peruskoulun jälkeen ammatin valintaa: metalli-, auto-, rakennus- tai LVI-ala. Valitsin lopulta metallialan. Yhtenä syynä oli se, että muiden alojen töitä voi kotioloissakin tehdä ja harrastaa, mutta metalliteollisuuden koneita harvalla on kotona. Metallialan koulutuksessa pääsin oppimaan asioita, joihin muuten en olisi päässyt tutustumaan.

Henri valmistui koneistajaksi lopulta oppisopimuksella Kokkola LCC:llä.

– Oppisopimus oli hyvä tapa suorittaa tutkinto, sillä Kokkola LCC:llä on sellaisia työtehtäviä, materiaaleja ja menetelmiä, joita ei koulussa opeteta. Oppisopimuksen plussa on myös se, että sen ajalta opiskelija saa palkkaa.

Henri Haasala arvostaa Kokkola LCC:n antamaa mahdollisuutta vaihtaa työ aivan täysin toisenlaiseen yrityksen sisällä.

– Onhan se iso muutos siirtyä koneistajasta myyjäksi, mutta toisaalta tunnen 15 vuoden kokemuksella Kokkola LCC:n palvelut ja tavan toimia. Työkavereilta olen saanut hienosti tukea ja opastusta. Minulle on kerrottu vinkkejä myyntityön tekemiseen ja minua on neuvottu ohjelmistojen käyttöön.

Tällä hetkellä tavoitteena on kehittyä aina vain paremmaksi myyjäksi.

– Edelleenkin, jos joku kysyy yllättäen ammattiani, meinaan vastata, että koneistaja, Henri naurahtaa.

– Mutta pääsen jatkuvasti paremmin myynnin saloihin sisälle ja opin, miten menetellään. Koneistajan kokemuksesta on osittain etua, mutta toisaalta koneistajan ei tarvitse tietää samoja asioita mm. materiaaleista kuin myyjän.

Henri Haasalan mielestä Kokkola LCC on luotettava ja turvallinen työpaikka, jossa vallitsee hyvä yhteishenki.

– Asiakkaina on menestyviä yrityksiä, jotka tarvitsevat palveluitamme myös tulevaisuudessa.

Laserpinnoituksen edelläkävijä Kokkola LCC tarjoaa mielenkiintoisia työtehtäviä

Kokkola LCC Oy on laserpinnoituksen asiantuntija. Laserpinnoitus on edistyksellinen ja kustannustehokas menetelmä, jota voidaan käyttää sekä kunnossapidossa että uustuotannossa. Laserpinnoitus pidentää metallikomponenttien elinkaarta.

Laserpinnoituksessa lasersäteeseen tuodaan lisäainetta, jonka laser hitsaa käsiteltävän tuotteen pintaan. Menetelmää käytetään komponenteissa, joissa tarvitaan korroosion, kulutuksen ja lämmön kovaa kestoa tai hyviä liukuominaisuuksia. Laserpinnoituksella voidaan käsitellä sellaisiakin osia, joita perinteisin menetelmin ei pystytä kunnostamaan.

Kokkola LCC:llä on kaksi laserlaitteistoa, koneistuskeskus ja erilaisia sorveja. Yritys on viime vuosina investoinut merkittävästi konekantaansa.

Kokkola LCC:n laserpinnoituspalveluja käyttävät konepaja-, metalli-, energia-, meri-, kaivos-, maansiirto- ja prosessiteollisuuden asiakkaat Suomessa ja useissa Euroopan maissa.

lcc.fi | LinkedIn | YouTube

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia