Swecolainen prosessisuunnittelija Viktoria Virolainen valittiin Vuoden nuoreksi konsultiksi

Viktoria Virolainen on Vuoden nuori konsultti
Viktoria Virolainen on Vuoden nuori konsultti
09.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

Suunnittelu- ja konsultointialan toimialajärjestö SKOLin Vuoden nuori konsultti 2022 kilpailun voittaja Viktoria Virolainen palkittiin 4 000 euron arvoisella tunnustuspalkkiolla.

Prosessisuunnittelija Virolainen asuu Helsingissä ja opiskelee Aalto-yliopistossa kemian- ja prosessitekniikkaa. Virolaista kiinnostaa suunnittelu- ja konsultointialassa monipuoliset tehtävät sekä mahdollisuudet vaikuttaa konkreettisesti moniin yhteiskuntamme osa-alueisiin.

– Minua inspiroi se, että pääsen konsulttina mukaan tosi moniin erilaisiin projekteihin. Pystyn vaikuttamaan laaja-alaisesti teollisuuden ympäristövaikutuksiin ja turvallisuuteen. Lisäksi minua innostaa se, että saan olla mukana monissa tulevaisuuden hankkeissa, kuten vety- ja akkukemikaalihankkeissa, joilla voidaan edistää muun muassa liikenteen sähköistymistä.

Virolainen näkee alassa paljon potentiaalia

– Toivoisin, että suunnittelu- ja rakennusalalla panostettaisiin mahdollisimman paljon ympäristöystävällisyyteen ja kestävään kehitykseen. Ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii vielä paljon työtä, Virolainen kommentoi.

Viktoria aloitti Swecolla kesätöissä 2021 ja hänet palkittiin Swecolla myös yhtenä vuoden kesätyöntekijänä vuonna 2022. Swecolla hänen mielestään parasta on innostavat asiakasprojektit ja mukavat työkaverit.

– Koen tärkeäksi, että töissä kannustava ja hyväksyvä ilmapiiri. Arvostan myös, että työntekijöiden jaksamiseen panostetaan.

Mikä Vuoden nuori konsultti -kilpailu?

Suunnittelu- ja konsultointialan yritysten toimialajärjestö SKOLin jäsenyrityksillä oli syksyn 2022 aikana mahdollisuus nimetä lahjakkaita nuoria kesätyöntekijöitä, harjoittelijoita tai opinnäytetyöntekijöitä mukaan SKOLin Vuoden nuori konsultti 2022-kilpailuun. Kilpailun tavoitteena on tuoda esille suunnittelu- ja konsultointialaa opiskelevien nuorten osaamista, alan monimuotoisuutta sekä jakaa tunnustusta innovatiivisille ja lahjakkaille nuorille osaajille.

Teksti- ja kuvalähde: Sweco Finland

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia