Kuntokeskus Energy Karhunmäki avautuu Joensuussa huhtikuussa – Energyltä myös työhyvinvointipalvelut yrityksille

Kuntokeskus Energy Karhunmäki sijaitsee osoitteessa Kartanotie 1, Joensuu. Havainnekuva.
Kuntokeskus Energy Karhunmäki sijaitsee osoitteessa Kartanotie 1, Joensuu. Havainnekuva.
28.03.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Uuteen kuntosaliin tulee yli 120 treenipaikkaa. Saliympäristö ja kalusto ovat viimeisen päälle nykyaikaiset. Pysäköintitilaa on runsaasti. Kuntokeskus avautuu 13.4.2024 ja se sijaitsee osoitteessa Kartanotie 1.

– Energy Karhunmäen laitteet ja varustus on toteutettu asiakastoiveiden mukaisesti, kertoo yrittäjä Kari Karhu.

Tilavien ja modernien kuntosalipuitteiden lisäksi Energy Karhunmäestä löytyvät myös mm. fysioterapia, hieronta, työnohjaus, lyhytterapia, univalmennus, ryhmäliikunta, toiminnallinen treenialue sekä personal training.

– Karhunmäkeen tulee myös tilava lapsiparkki, jossa on sekä valvottuja että omatoimisia tunteja. Treenien jälkeen voi palautua myös erillisellä kahvittelualueella, jossa on asiakkaiden käyttöön hierovat tuolit.

– Tilojen visuaalinen ilme noudattelee Energyn tuttua näyttävyyttä ja tyyliä. Valaistus, äänentoisto ja muu talotekniikka ovat huippuluokkaa.

– Karhunmäkeen tulee hieman erikoisempaakin aktiviteettia esimerkiksi crosstrainingin tiimoilta. Kannattaa seurata viestintäämme somekanavissa, Kari Karhu vinkkaa.

Maaliskuun alussa tilat odottivat vielä kalustusta, mutta suuret LED-valaisimet olivat jo asennettuina.

Karhunmäki on Energyn viides kuntokeskus

Ennestään toiminnassa ovat Joensuun seudulla Metropol, Rantakylä ja Ylämylly sekä Kuopiossa vuonna 2021 avattu Energy Kumpusaari, joka on Itä-Suomen suurin kuntosali.

Kuopiossakin Energyllä on sama kattava palvelutarjonta kuin Pohjois-Karjalassa.

– Kumpusaaren kahdesta kerroksesta lämmittelylaitteilta avautuvat hienot näkymät Kallavedelle. Monet kuntosaleja kiertäneet tituleeraavat Energy Kumpusaarta Suomen ykköseksi, Karhunmäen sali on samaa tasoa.

– Energyn kuntokeskuksissa on jokaisessa omia erityispiirteitään. Esimerkiksi Ylämyllyllä on iso 400 neliön ulkosali, jossa on hyvä tehdä toiminnallisia harjoitteita. Kamppailulajien yksilöharjoitukset ja pienryhmät tehdään Energy Ylämyllyllä.

Energyn ammattilaiset kiertävät eri toimipisteissä erikoisosaamisensa kysynnän mukaan.

– Esimerkiksi minä olen erikoistunut mm. urheilufysioterapiaan sekä pre- ja postoperatiiviseen fysioterapiaan sekä rangan ja nivelten mobilisaatioihin. Käyn näissä asioissa palvelemassa asiakkaita myös Kuopiossa, mainitsee Kari Karhu.

Kuntokeskus Energy Oy on perheyritys. Äskettäin 60-vuotissyntymäpäiviään viettäneen Kari Karhun puoliso Aino Karhu sekä pojat Niko ja Teemu ovat vahvasti mukana yrityksen toiminnassa.

Energy Active -kuntoutusmalli vähentää sairauspoissaoloja

Energy ei ole ainoastaan kuntokeskus, vaan myös asiantunteva ja laaja-alainen työhyvinvointipalveluiden tarjoaja. Yrityksiä varten on vast’ikään kehitetty uudenlainen Energy Active -kuntoutusmalli, joka tähtää tuki- ja liikuntaelinsairauksista johtuvien töistä poissaolojen vähentämiseen ja sairauslomakierteiden katkaisemiseen.

Energy Active -kuntoutusmalli auttaa osallistujaa itseään oivaltamaan, mitä hänen kannattaa tehdä kuntoutuakseen ja miten. Jokaiselle osallistujalle tehdään ensin perusteelliset fysioterapeuttiset tutkimukset ja mittaukset.

Mittaustulosten pohjalta laaditaan jokaiselle yksilöllinen kuntoutussuunnitelma. Kuntoutuja saa jakson ajaksi käyttöönsä kaikkien Energy-salien ja ryhmäliikuntojen käyttöoikeudet 24/7.

– Tutkimusten mukaan lihasheikkous on suurin syy tuki- ja liikuntaelimistön vaivoille sekä tätä kautta pitkille sairauslomille.

– Sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen puuttuminen olisivat taloudellisesti järkeviä ratkaisuja ja yritykselle kannattavia investointeja, kiteyttää Kari Karhu.

Energyn mobiilisovellus mahdollistaa ovien avaamisen ja kirjautumisen kuntosaleille ja ryhmäliikuntoihin ilman erillistä kulkutunnistetta.

Erinomaisia tuloksia

Kari Karhun mukaan Energy Activen pilottiryhmissä sairauspoissaolot ovat vähentyneet merkittävästi.

– Asiakkaat ja työnantajat ovat ottaneet erittäin positiivisesti Energy Active -kuntoutusmallin vastaan.

– Erityistä kiitosta olemme saaneet siitä, että kuntoutus onnistuu joustavasti työn ohella, ja kuntoutujilla on käytettävissään treenimahdollisuus ilman eri korvausta kuntoutusjakson ajan.

Jumistoppi-palvelulla fysioterapiaa yrityksen henkilöstölle

Energy tarjoaa yrityksille Jumistoppi-sopimuspalvelua, joka ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivojen pitkittymistä.

Yritys voi ottaa Energyn Jumistopin osaksi työterveysratkaisuaan. Työnantajan tai esihenkilön hyväksymällä Jumistoppi-lähetteellä työntekijä pääsee nopeasti ja helposti Energyn tuki- ja liikuntaelinkartoitukseen. Sen perusteella oire voidaan kuntouttaa ennen kuin se kroonistuu.

– Lääkärin lähetettä ei tarvita. Sen sijaan Jumistopissa esihenkilö voi sanoa työntekijälle, että menepä Energylle tuon vaivasi kanssa. Me tutkimme henkilön ja toteutamme täsmähoidon, Karhu kertoo.

– Jumistoppi-sopimus ei edellytä käyttämään fysioterapiapalveluitamme, vaan työnantaja voi lähettää työntekijän meille tarpeen mukaan. Sopimukseen sisältyvä enimmäiskäyntimäärä sovitaan erikseen työnantajan kanssa.

Yksityisen fysioterapian Kela-korvaus poistui vuoden 2023 alussa, mutta Jumistoppi-sopimus liitettynä työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan tarkoittaa, että työnantajan saama Kelan korvaus fysioterapiasta on edelleen 50 tai 60 % enimmäismäärästä.

Työterveyspalveluiden tarjoaja on yleensä taipuvainen käyttämään omia fysioterapeuttejaan, mutta Kari Karhu muistuttaa, että Energyn kaltaisessa hyvinvoinnin asiantuntijatalossa on fysioterapiaa varten taitavat ammattilaiset ja tehokkaat hoitovälineet, kuten Shockwave, X-Cryo ja LPG. Asiakkaan kotona tapahtuvaan fysioterapiaan asiakas saa kotitalousvähennyksen, joka on 60 % hoitohinnasta.

Ripeää ja vaikuttavaa fysioterapiaa

Kari Karhu korostaa Jumistopin tehokkuutta ja taloudellisuutta verrattuna tavanomaiseen työterveyden fysioterapiaan.

– Jumistopissa pureudutaan heti napakasti asiakkaan oireiden juurisyihin, jolloin vaivat, kuten tenniskyynärpää, rannekanava-ahtauma, kalkkiolkapää tai polvivaivat, eivät pääse kroonistumaan

– Arviolta yli 90 prosentissa tapauksista työntekijä voi palata työpaikalle saman tien, eikä sairauslomakierrettä pääse syntymään. Avainasia on puuttua ennaltaehkäisevästi riittävän ajoissa. Yhden sairauspäivän hinta yritykselle on keskimäärin noin 350 euroa.

Neurosonic Professional -tuoli rentouttaa tehokkaasti.

Rentoutta ja hyvää unta

Aino ja Kari Karhu muistuttavat, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Fysiologisen hyvinvoinnin lisäksi on syytä huolehtia myös henkisestä hyvinvoinnista. Energy Metropolin toimipisteen yhteydessä toimii Energy Relax, joka tarjoaa työnohjauspalveluita, ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, univalmennusta sekä Neurosonicia.

Neurosonic Professional -tuoleja on Metropolin Energy Relaxissa kaksi. Neurosonic-tuolin vaikutusmekanismi on matalataajuusvärähtely (20–100 Hz), joka vaikuttaa ihmisen autonomiseen hermostoon rentouttaen tehokkaasti. Krooniset kivut ja lihasjännitykset helpottuvat, lihasten verenkierto ja aineenvaihdunta palautuvat ennalleen nopeammin sekä yöllinen heräily vähenee ja unenlaatu paranee. Neurosonic rauhoittaa esim. ADHD-oireisia.

– Ollakseen vaikuttava Neurosonic edellyttää laitteen käyttäjältä koulutusta sen käyttöön. Tuolin tehot on säädettävä hyvin tarkasti kutakin asiakasta varten. Kokeneen ammattilaisen käsissä Neurosonicia on turvallista käyttää, Aino Karhu kertoo.

– Hyödynnän Neurosonicia myös univalmennuksessa. Ylikierroksilla käyminen on varsin tavallista nykypäivänä, ja unihäiriöt ovat yleisiä. Univalmennuksessa käydään läpi sellaisia tekijöitä, jotka haittaavat nukkumista ja vastaavasti tekijöitä, jotka edistävät unenlaatua.

– Kroonisesta kivusta kärsivät asiakkaat ovat kokeneet saaneensa tuntuvaa apua fysioterapian ja Neurosonicin yhdistelmästä, mainitsee Aino Karhu.

Työnohjauksella muutosten yli

Työnohjaus on toimiva palvelu, jos työyhteisössä on tapahtunut muutoksia organisaatiorakenteessa tai henkilöiden työnkuvissa.

– Joillekin ihmisille sopeutuminen muutoksiin voi olla vaikeaa. Työnohjaus on vaikuttava tapa tukea henkilöä tai ryhmää tällaisessa tilanteessa, suosittelee Aino Karhu.

– Käyn tekemässä työnohjauksia paljon myös Kuopion alueella.

Työnohjaus on oman työn tutkimista, reflektointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä.

– Muutostilanteessa ei auta sanoa työntekijöille, että ajatelkaa nyt vain uudella tavalla. Tilanne usein rauhoittuu, kun työntekijän tuntemukset tulevat sanoitetuksi, työntekijä kokee tulleensa kuulluksi ja oivaltaa itse tilanteen uudella tavalla, työnohjaaja (STOry) Aino Karhu kuvailee.

Kari ja Aino Karhu rohkaisevat yrityksiä ottamaan yhteyttä työhyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Työhyvinvointi ammattipätevyyskoulutuksissa

– Olemme käyneet pitämässä mm. autonkuljettajien ammattipätevyyspäivien työhyvinvointiin liittyviä osuuksia, kertoo Kari Karhu.

Tämäntyyppinen ratkaisu, jossa yhteistyökumppani vastaa varsinaisesta pätevyyskoulutuksesta ja Energy hoitaa työhyvinvoinnin osuuden, voidaan toteuttaa mille tahansa yritykselle miltä tahansa toimialalta, jossa ammattipätevyyksiä vaaditaan.

– Me emme pidä pitkiä, puisevia luentoja hyvinvoinnista, vaan ensin on lyhyt tietoisku, jonka jälkeen ryhdymme yhdessä touhuamaan ja käymään asioita läpi käytännön esimerkein.

– Kokonaisuuteen kuuluu tietoa unesta, palautumisesta, ravinnosta, jaksamisesta ja liikunnasta. Teemme yhdessä työn erityisvaatimuksiin sopivat lihaskuntoa edistävät täsmäharjoitteet. Tuloksena on yleensä hikisen työn lisäksi naurua ja hauskaa yhdessäoloa. Olemme olleet toteuttamassa ammattipätevyyspäiviä ympäri Suomea.

Kokonaisvaltaista palvelua

Kari ja Aino Karhu kertovat, että kokonaisvaltaisuus on Kuntokeskus Energyn valttikortti työhyvinvoinnin näkökulmasta.

– Pystymme auttamaan asiakasta paitsi kuntoutumisessa ja harjoittelussa myös lepoon ja palautumiseen liittyvissä asioissa.

– Meillä on yhteistyökumppaneita, joiden avulla voimme tarjota esimerkiksi neuropsykologian ja organisaatiopsykologian palveluita.

Energyllä on hyvät kontaktit myös tuki- ja liikuntaelinten leikkauksia tekeviin yksityissairaaloihin.

– Leikkaus on vain yksi osa hoito- ja kuntoutumisprosessia, sen ensimmäinen askel. Kuntoutuksella on itse asiassa suuri merkitys, painottaa Kari Karhu.

Jos Energy Active -kuntoutusmalli, Jumistoppi tai työnohjaus kiinnostavat, voit ottaa rohkeasti yhteyttä Kariin tai Ainoon (yhteystiedot alla) ja kertoa, millaisia tarpeita yritykselläsi on työhyvinvoinnin saralla.

– Energy Activen sisällöksi tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja, joista yhdessä asiakkaan kanssa haarukoimme sopivimman kombinaation. Kuntoutusmallin kesto määritellään yhdessä työnantajan kanssa. Yleisimmin kesto on yli puoli vuotta, jotta nähdään pitkäaikaisia kuntoutumistuloksia, Kari Karhu sanoo.

– Energy Activea voi hyödyntää myös yksinyrittäjä. Hänelle jos kenelle omasta työkyvystä huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. Kuntoutus voi kohdistua myös henkiseen jaksamiseen, toteaa puolestaan Aino Karhu.

[email protected] | [email protected]

kuntokeskusenergy.com

Facebook | Instagram | YouTube | TikTok

Facebook Kuopio | Instagram Kuopio


Karhunmäki
Kartanotie 1, Joensuu, 010 420 6657 (alkaen 15.4.2024)
[email protected]

Kumpusaari
Kumpusaarentie 60, Kuopio
[email protected], 010 420 6659

Metropol
Torikatu 31, Joensuu
[email protected], 010 420 6650

Rantakylä
Ranta-Mutalantie 100, Joensuu
[email protected], 010 420 6656

Ylämylly
Rännitie 3, Ylämylly
[email protected], 010 420 6655

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä