eGate Smart Building Innovation Oy – Parempaa rakentamisen laadun ja elinkaaren valvontaa

31.01.2020 klo 17:38

Rakennuksen koko elinkaaren mittaisella olosuhteiden mittaamisella mahdollistetaan rakentamisen parempi laatu ja varmistetaan rakennusten käyttäjien asianmukaiset olosuhteet. eGate Smart Building Innovation Oy on luonut mittausratkaisun,

Lue koko juttu

Lieksan bioöljyjalostamolla iskettiin kuokka maahan

09.12.2019 klo 17:00

Green Fuel Nordic Oy:n bioöljyn tuotantolaitoksen pohjatyöt alkoivat Lieksan Kevätniemessä 9.9.2019. Jouluun mennessä alueella tehdään tuotantolaitoksen ensimmäisen vaiheen maansiirtotyöt, minkä jälkeen työt keskeytetään ja ne jatkuvat jälleen keväällä.

Lue koko juttu

Rakennusliiton oma työnvälitys käynnistyi

09.12.2019 klo 16:56

Rakennusliitto on SAK:n jäsenliitoista ainoa, jolla on oma, vain ammattiliiton jäsenille tarkoitettu työnvälityspalvelu, joka avattiin syyskuun alussa. Rakennusliiton työnvälitys on jäsenten ja työnantajien hyödynnettävissä.

Lue koko juttu

Yrittäjän kannattaa keskittyä olennaiseen

09.12.2019 klo 16:50

Joensuulainen, yritysten luotettava taloushallinnon kumppani Tilitoimisto Marjanneli ja perintäpalveluita tarjoava Tiimi-Perintä muuttivat lokakuussa viihtyisiin toimitiloihin Rekkatielle. Kokeneiden tili- ja kirjanpito-, neuvonta- ja perintäasioiden osaajien palveluiden rantautuminen Raatekankaalle on hyvä lisä koko vilkkaan ja kehittyvän alueen yritystoiminnalle.

Lue koko juttu

Toimivan toimiston tekee EFG – uudet toimitilat Telitiellä

09.12.2019 klo 16:47

Toimitilakalusteiden asiantuntija Joensuun EFG Office Showroom on muuttanut Raatekankaantieltä uusiin tiloihin lokakuun alussa. Nykyinen toimipiste sijaitsee modernissa liikerakennuksessa osoitteessa Telitie 3.

– Olemme todella tyytyväisiä uusiin,

Lue koko juttu

Mehiläinen tarjoaa Joensuussa nyt myös hammashoidon palvelut

09.12.2019 klo 16:41

Mehiläinen on laajentanut palvelujaan Joensuun lääkärikeskuksessa ja avannut uuden Hammas Mehiläisen toimipisteen lokakuun alussa 2019. Nyt kaikki palvelut löytyvät saman katon alta Rantakatu 24:n toisesta kerroksesta.

Lue koko juttu

Joensuun Luotsissa työnhakija voi kohdata työnantajan

09.12.2019 klo 16:38

Joensuun Luotsi kokoaa työllistymisen ja koulutuksen palveluita ja toimijoita yhteiseen toimipisteeseen. Luotsi on työnhakijoiden ja työnantajien uudenlainen kohtaamispaikka, joka toimii kauppakeskus Centrumin katutasossa (Kauppakatu 29).

Lue koko juttu

John Deere Forestry Oy:lle suurinvestointi Joensuun tehtaaseen

09.12.2019 klo 16:30

Maailman suurin metsäkoneiden valmistaja John Deere saavutti Joensuun tehtaallaan uuden tuotantoennätyksen lokakuun lopussa päättyneenä tilivuonna. Tehtaan kapasiteetti vahvistuu entisestään, kun yhtiön historian suurin yksittäinen investointi Joensuuhun valmistuu vuonna 2021.

Lue koko juttu

Kone- ja laiteinvestointeihin tulossa odotettu kannustin

09.12.2019 klo 15:38

Esitys kone- ja laiteinvestointien nopeutetuista poistoista on menossa ripeästi eteenpäin. Hallituksen esitys nopeutetuista poistoista on edennyt eduskuntakäsittelyyn. Teknologiateollisuus on tyytyväinen, että tavoitteena on saattaa lakimuutos voimaan jo vuoden 2020 alusta.

Lue koko juttu

Ponsselle Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto

09.12.2019 klo 15:23

Ponsse palkittiin Maakunnallisella Vuoden Yrittäjä -palkinnolla. Savon Yrittäjät jakoi palkinnon Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa lauantaina 16.11.2019 Leppävirralla.
Perusteluissaan Savon Yrittäjät painottivat, että Ponsse on kestävällä ja laadukkaalla tuotteella,

Lue koko juttu

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon saanut Keitele Forest jatkaa investointejaan

09.12.2019 klo 15:21

Keitele Forest -konsernille on myönnetty Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto vuoden kasvuyrityksenä. Vuosittain jaettavan kansainvälistymispalkinnon saivat myös digitaalisen mainonnan osaaja Smartly ja Kotkan-Haminan seudun kehitysyhtiö Cursor.

Lue koko juttu

Hapella Oy sai kaipaamansa tekijän markkinointiin

09.12.2019 klo 15:13

Pohjois-Savon ELY-keskus ja TE-palvelut toteuttivat yhteistyössä Brande Oy:n kanssa Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutuksen Kuopiossa helmi-kesäkuussa 2019. Innovatiivista WellO2-hengitysharjoituslaitetta valmistava kuopiolainen Hapella Oy tarvitsi riveihinsä kaupallista osaamista.

Lue koko juttu

Kokonaisvaltainen pintakäsittelykumppani

09.12.2019 klo 14:23

Lainisalo Oy tarjoaa kokonaisvaltaisen alihankintapalvelun märkä- ja jauhemaalausten, pintakäsittelyiden sekä tuotekehitys- ja asiantuntijapalveluiden osalta Suomessa sekä Virossa. Yhtiön useat tuotantoyksiköt ovat erikoistuneita eri tyyppisiin maalaustarpeisiin,

Lue koko juttu

Olympiastadionin katsomossa on Vuoden Teräsrakenne

09.12.2019 klo 14:06

Vuoden Teräsrakenne kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin. Palkinnon saa viimeksi kuluneen vuoden aikana valmistunut arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä terästä että muita metalleja rakentamisvaiheessa oivaltavasti hyödyntänyt rakennushanke.

Lue koko juttu

”Kemia keskellämme” on tämän vuoden Kokkola Material Week -tapahtuman teema

30.10.2019 klo 16:35

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. KOSEK palvelee kokkolalaisia yrityksiä tuottamalla maksutonta yritysneuvontaa kaikenkokoisille yrityksille,

Lue koko juttu

Yhdyskuntatekniikan laitesuojat alan erikoisosaajalta

30.10.2019 klo 16:27

Oy Esari Ab toimittaa yhdyskuntatekniikan laitesuojia avaimet käteen -periaatteella. Erikoistuminen pelkästään laitesuojien valmistamiseen takaa parhaan mahdollisen osaamisen.

Vuonna 1993 perustettu Esari on saanut kasvaa suomalaisen matkapuhelinverkon mukana yhteiskuntatekniikan laitesuojien moniosaajaksi.

Lue koko juttu

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot HT Laser Oy:lle, Merima Oy:lle, Rukakeskus Oy:lle ja Tapojärvi Oy:lle

30.10.2019 klo 15:57

HT Laser Oy Keski-Suomesta, Merima Oy Helsingistä, Rukakeskus Oy Koillismaalta ja Tapojärvi Oy Lapista palkittiin Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Suomen Yrittäjät ja Fennia jakoivat palkinnot Yrittäjien vuoden päätapahtumassa,

Lue koko juttu

3D-tulostus eliminoi riskin Säynätsalossa

30.10.2019 klo 15:52

Jyväskylässä toimivan, teollisuustason 3D-tulostusta tarjoavan Formtech Oy:n toimintaa kehitetään jatkuvasti. Yhtiöllä on alkuvuoden uusimman laitehankinnan jälkeen käytössä neljä korkealaatuista 3D-muovitulostinta ja yksi metallin 3D-tulostin.

Lue koko juttu

Wapice Oy täyttää 20 vuotta

30.10.2019 klo 15:43

Wapice Oy on suomalainen täyden palvelun ohjelmistoyritys ja digitalisaation edelläkävijä. Yritys on tehostanut teollisuuden prosesseja ja liiketoimintaa jo 20 vuoden ajan. Wapice digitalisoi asiakkaidensa toimintaa räätälöidyillä projekteilla tai valmiilla tuotekonsepteilla.

Lue koko juttu

Kaivosalan opiskelua pelillisessä oppimisympäristössä

30.10.2019 klo 15:25

Lapin ammattikorkeakoulun Mining Game for Education and Learning eli MiGaEL-hankkeen tavoitteena on kaivosalan koulutuksen pelillisen oppimisympäristön kehittäminen. Ympäristön sisältötarjonnassa vastataan vallitseviin olosuhteisiin,

Lue koko juttu

Kaluston reaaliaikainen seurantatyökalu tehostaa toimintoja ja parantaa turvallisuutta teollisuusympäristöissä

30.10.2019 klo 15:20

Millisecond Digital on vajaa neljävuotias, nuori ja nälkäinen start up -yritys, joka on jo vahvasti mukana kaivoksen digitalisaatiossa. Yritys tarjoaa eri tyyppisiä big data ja analytiikkatuotteita,

Lue koko juttu

Flowrox Oy osti Polar-Automaatio Oy:n

30.10.2019 klo 15:12

Johtava lappeenrantalainen teollisuusventtiileiden ja -pumppujen valmistaja Flowrox Oy on ostanut teollisuusautomaation suunnitteluun, kokonaistoimituksiin ja huoltoon erikoistuneen Polar-Automaatio Oy:n. Kauppa vahvistaa Flowroxin automaatio-osaamista sekä tukee Flowroxin vahvaa kasvua.

Lue koko juttu

Sotkamo Silverin hopeakaivoksen tuotanto on käynnistynyt myönteisesti

30.10.2019 klo 15:09

Keväällä käynnistyneen Euroopan ensimmäisen hopeakaivoksen tuotannon ja rikastuslaitoksen ylösajovaihe saatiin päätökseen elokuussa. Määrätietoisesti kehitetyn Sotkamon hopeakaivoksen tuotantokapasiteetti on pitkän aikavälin tuotantotavoitteessa niin kaivostuotannon kuin rikastuslaitoksen osalta.

Lue koko juttu

Astrock Oy – Luonto ja lompakko kiittävät geofysiikkaa

30.10.2019 klo 15:05

Vähemmän on enemmän, kun puhutaan nykyaikaisesta malminetsinnästä – ainakin tutkimusmenetelmien kajoavuuden ja kaivausten laajuuden osalta. Vastaavasti geofysikaalisen tietotaidon vaatimukset ovat valtaisat, ja Astrock Oy:n huippuosaajien kaltaiset apuvoimat ovat kullan arvoisia. 

Lue koko juttu

Ekologinen kerrostalo tulossa Turun Runosmäkeen

30.10.2019 klo 14:55

Mangrove Oy on aloittanut As Oy Turun Löytöretkeilijän rakentamisen Lipunkantajankadulle Turun Runosmäkeen. Käynnissä ovat raivaustyöt, minkä jälkeen aloitetaan perustusten tekeminen. Kohde on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) tukemaa tuotantoa,

Lue koko juttu

L & T Biowatti Oy – Metsät kannattaa hoidattaa kasvukuntoon

30.10.2019 klo 14:44

Metsäenergian kysyntä kasvaa jatkuvasti, joten se tarjoaa mahdollisuuksia niin metsänomistajille kuin metsäkoneyrittäjillekin. Metsänomistajien kannattaa nyt hoidattaa metsänsä kasvukuntoon ja metsäkoneyrittäjille on tarjolla töitä.

Lue koko juttu

Elinvoimainen kaupunki etsii uusia tekijöitä

30.10.2019 klo 14:30

Kuusamossa investoidaan ripeästi, erityisesti alueen matkailu sekä teollisuus ovat vahvassa kasvussa. Myös Kuusamon kaupunki investoi vuosittain merkittäviä euromääriä. Säännölliset investoinnit tarjoavat hyviä mahdollisuuksia alueelle sijoittuville yrityksille,

Lue koko juttu

Hyvinkään Metsäkaltevan alue kehittyy ja kasvaa vauhdilla vuoden 2013 asuntomessujen jälkeen

30.09.2019 klo 16:48

Hyvinkään Metsäkalteva on uusi, vaiheittain rakentuva kaupunginosa, johon kuuluu vuoden 2013 asuntomessualue. Sen on suunniteltu kasvavaksi noin 6 000 asukkaan kaupunginosaksi vuoteen 2030 mennessä.

Lue koko juttu

Älykäs Verto-vedenmittausjärjestelmä

30.09.2019 klo 16:44

Sastamalassa valmistuu markkinoiden älykkäin vesimittari Verto. Tarkemmin sanottuna Verto on etäluettava ja huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä, joka mittaa veden kulutuksen päivittäin ja litran tarkkuudella.

Lue koko juttu

Ikkunoita ja lasirakentamista ammattitaidolla

30.09.2019 klo 16:31

Ikkunatehdas Lasivuorimaan toiminta alkoi jo vuonna 1950 tavallisena lasiliikkeenä. Nykyään 30 henkilöä työllistävän ikkuna- ja lasirakentamisen ammattilaisten toiminnasta vastaa jo toisessa sukupolvessa Jari,

Lue koko juttu

Ammattitaitoinen projektinjohto-organisaatio käytössäsi

30.09.2019 klo 15:09

Oteran Oy on ammattitaitoinen, suomalainen infra-alan kasvuyritys, jonka toiminta perustuu projektinjohtokonseptiin sekä Lean-pohjaiseen tuotantosysteemiin. Yritys toteuttaa vaativatkin tie-, vesihuolto-, silta- ja sillankorjausurakat,

Lue koko juttu

Rakennustoimisto K. Tervo Oy laajensi toimintaansa Kuopion alueelle

30.09.2019 klo 15:07

Kuopion alueelle toimintaansa laajentanut Rakennustoimisto K. Tervo Oy on
onnistunut hyvin, sillä kuopiolaiset ja Kuopiossa operoivat asiakkaat kertovat tästä pitkät perinteet omaavasta yrityksestä hyviä asioita.

Lue koko juttu

Työntekijä täsmäiskulla

30.09.2019 klo 15:03

Yhteishankintakoulutukset sopivat hyvin erityisesti pienille ja keskikokoisille yrityksille. Koulutuksilla voidaan vaikuttaa myönteisesti työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseen. Yhteishankintakoulutuksen rahoitukseen osallistuvat sekä ELY-keskus että työnantaja.

Lue koko juttu

Savonian 3D-tulostusympäristön laitekannan päivitys käynnissä

30.09.2019 klo 14:58

Savonia-ammattikorkeakoulussa on käynnissä 3D-tulostusympäristön investointi- ja kehityshanke, jonka myötä Kuopion Savilahteen syntyvä 3D-tulostuksen TKI- ja oppimisympäristö saa käyttöönsä modernit laitteet.
– Hankkeen myötä Savonialle tulee yksi Suomen monipuolisimmista 3D-tulostuksen ympäristöistä,

Lue koko juttu

Kiertotalouden monipuoliset osaajat parantavat maailmaa

27.09.2019 klo 16:20

Suomalaisen metallin kierrätyksen edelläkävijän toiminta kehittyy ja monipuolistuu. Vuoden 2018 lopussa Fortum laajensi korkean arvon jalostusarvon kierrätystään ostamalla 1992 perustetun Fincumet Groupin metallinkierrätysliiketoiminnat.

Lue koko juttu

Nivalan Teollisuuskylä Oy tarjoaa menestyksen avaimet yrityksellesi

27.09.2019 klo 16:05

– ELME Studion pääasiallinen toimintamalli on tutkimushankkeet, jotka toimivat meidän kehittämisympäristössä. Hankkeita voidaan käynnistää esimerkiksi yliopiston kautta. Niihin pääsevät mukaan erilaiset kehittämisorganisaatiot,

Lue koko juttu

Fastroi tukemassa Varkauden lapsiperheiden muutostyötä

12.09.2019 klo 12:32

Varkauden kaupungin ja SOS-Lapsikylän ainutlaatuisessa mallissa työtä perheiden kanssa tehdään perheen itsensä eikä palvelujärjestelmän lähtökohdista. Perhe saa tarvitsemansa avun entistä sujuvammin.

Varkauden kaupunki on aloittanut keskitetyn resurssienohjauksen pilottikäytön osana perheiden palveluiden kehittämisohjelmaansa.

Lue koko juttu

Tornator Oyj on metsien vastuullinen käyttäjä

04.09.2019 klo 17:02

Tornator Oyj on Euroopan johtava kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö, jonka ydintoimintaa ovat kestävä metsätalous, metsien osto ja metsänhoitopalvelut. Pääliiketoimintansa ohella yhtiö myy laadukkaita rantatontteja ja maa-aineksia sekä vuokraa käyttöoikeuksia mailtaan.

Lue koko juttu

Liukosellua täydellä kapasiteetilla

04.09.2019 klo 16:58

Stora Enson Enocellin tehtaalla Uimaharjussa ovat valmistumassa muutostyöt, joilla yhtiö kasvattaa merkittävästi tekstiilien raaka-aineena käytettävän liukosellun valmistuskapasiteettiaan. Stora Enso ilmoitti 52 milj.

Lue koko juttu

Plexfoam-tuotteiden ja polyureapinnoitusten paikallinen edelläkävijä

04.09.2019 klo 16:55

Monipuolisten mainosratkaisuiden ammattilainen, joensuulainen Plexman on laajentanut palveluvalikoimaansa äärimmäisen kestäviin ja ympäristöystävällisiin uuden ajan teknologialla tehtyihin polyureapinnoituksiin. Uuden palvelun myötä asiakaskunta ja palvelut laajenevat.

Lue koko juttu

Elisan avulla yrityksen tieto kulkee ja säilyy

04.09.2019 klo 16:48

– Haluamme palvella yrityksiä myös tällä tavoin, että kauppakeskuksen Elisa-myymälään voi tulla hoitamaan yrityksen asioita ihan oikean ihmisen kanssa. Vaivatonta asiointia on kiitelty,

Lue koko juttu

Swerock Oy:n uusien Tampereen ja Ylöjärven tehtaiden betonitoimitukset hyvässä vauhdissa

30.08.2019 klo 11:56

Swerock on Pohjoismaiden suurin valmisbetonin toimittaja. Swerock Oy:n Ylöjärven Soppeentien tehtaan virallisia avajaisia vietettiin 22. elokuuta. Yhtiön uusimpien Pirkanmaan Ylöjärven ja Tampereen Lahdesjärven tehtaiden betonitoimitukset käynnistyivät jo aiemmin keväällä.

Lue koko juttu

Salhydro Oy – tekninen, osaava, nopea

30.08.2019 klo 11:46

Salhydro Oy on kokenut suomalainen perheyritys, joka tuo maahan ja myy hydrauliikkaa, pneumatiikkaa, teollisuusletkuja, liittimiä ja kunnossapitotarvikkeita alan parhailta valmistajilta. Vuonna 1990 perustetulla Salhydro Oy:llä on toimipaikat Nurmijärvellä,

Lue koko juttu

Teknologia- ja koulutuskeskus Gallus tarjoaa palveluitaan puuteollisuuden toimijoille

29.08.2019 klo 17:34

Teknos avasi kaksi vuotta sitten Rajamäellä sijaitsevan tehtaansa yhteyteen teknologia- ja koulutuskeskuksen. Keskus toimii Teknoksen koulutustilana ja koemaalaamona ja palvelee sekä yrityksen asiakkaita että Teknoksen omaa henkilökuntaa.

Lue koko juttu

Visulahden uusi teollisuus-, kauppa- ja logistiikka-alue tuo vauhtia Mikkelille

29.08.2019 klo 17:24

Mikkeliin avautuu vuosina 2020 ja 2021 tuoreita mahdollisuuksia, kun valtatie 5 siirtyy uuteen linjaan ja Visulahteen avataan uusi alue teollisuudelle, logistiikalle ja kaupalle.

Lue koko juttu

Metsät ovat hallitusohjelmassa isossa roolissa

29.08.2019 klo 17:22

Puukaupassa vuoden hiljaisimmat viikot ovat takana ja kauppavauhti kiihtymässä verkkaisesti kesälomakauden jälkeen. Metsäteollisuus ry:n jäsenten elokuun alun viikko-ostomäärät ovat olleet 300 000 – 400 000 m3,

Lue koko juttu

Syketec Combi yhdistää syke- ja rullaharvesterin

01.07.2019 klo 11:33

Syketec Oy Ab panostaa edullisiin ja hyviin koneisiin, joilla metsänomistajat voivat tehokkaasti kaventaa harvennusrästejään. Tämä on johtanut siihen, että kuuden vuoden aikana yritys on kehittänyt erilaisia pieniä koneita enemmänkin omatoimisten metsänhoitajien työkaluiksi.

Lue koko juttu

KoneAgria järjestetään lokakuussa Jyväskylässä

01.07.2019 klo 11:30

KoneAgria järjestetään nyt toista kertaa peräjälkeen Jyväskylässä. Lokakuun 10.–12. päivä järjestettävä ammattilaisnäyttely on myyty näyttelyosastojen osalta loppuun. Viime vuodesta poiketen KoneAgriassa ei ole tänä vuonna lypsykarjanäyttelyä,

Lue koko juttu

Pellon kuivatus kuntoon

01.07.2019 klo 11:27

Pellon märkyys johtaa herkästi maan tiivistymiseen, viljelytoimenpiteiden vaikeutumiseen ja alhaisiin satotasoihin. Ilmastomuutoksen myötä kuivatuksen merkitys korostuu entisestään ja samalla kastelun tarve lisääntyy.

Lue koko juttu

Innovatiivinen ja joustava koulutuskumppani

01.07.2019 klo 11:18

Kainuun ammattiopisto on paikallisesti vahva kouluttaja, mutta siellä on mahdollista opiskella myös valtakunnan tasolla maa- ja metsätalouden aloja. Metsätalouden koulutusten osalta ammattiopisto on lähtenyt toteuttamaan koulutuksia uudella ja joustavalla tavalla,

Lue koko juttu

Hortilab Oy – 20 vuotta viljelijöiden asialla

01.07.2019 klo 11:16

Kasvien viljely muuttuu ajan myötä. Siksi myös viljelyksille asetetaan uusia kovempia vaatimuksia. Suurimman vaatimuksen asettaa kuitenkin viljelijä itselleen, kun hän yrittää noudattaa kaikkia ulkomaailman direktiivejä sekä samalla elää omien ihanteidensa mukaisesti ympäristön huomioon ottavana laatuviljelijänä.

Lue koko juttu

Vasarat paukkuvat Varsinais-Suomessa myös jatkossa, vaikka rakentamisen painopisteet muuttuvat

11.06.2019 klo 11:30

Muun maan tavoin myös Varsinais-Suomessa asuntotuotanto on pysytellyt ennätyskorkeissa lukemissa. Rakentamisen hyvä vire on vaikuttanut myös työllisyyteen – vuoden 2018 aikana ala työllisti keskimäärin 19 000 henkilöä.

Lue koko juttu

Sitowise Oy aloitti toimintansa Joensuussa

10.06.2019 klo 17:05

Suurin suomalaisomisteinen talo- ja infrarakentamisen sekä rakennetun ympäristön digitaalisten palveluiden asiantuntijayritys Sitowise Oy toimii nyt myös Joensuussa.
– Liikkeelle on lähdetty aluksi parilla osa-alueella,

Lue koko juttu

EURES auttaa yrityksiä rekrytoimaan Euroopasta

10.06.2019 klo 17:02

EURES (European Employment Services) on työnantajalle maksuton ja helppo julkinen palvelu eurooppalaisen työvoiman rekrytointia varten. Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimiston yrityspalveluiden palveluesimies Henri Kokko rohkaisee yrityksiä hyödyntämään palvelua,

Lue koko juttu

Rohkeasti kasvuun ja kylmiltään veteen

10.06.2019 klo 16:59

Kontionloikka Oy:n maksuttomia yritysneuvontapalveluita on kysytty vilkkaasti yhtiön ensimmäisen puolen toimintavuoden aikana. Myös Kontiolahden Yrityspalvelu Oy on tehnyt rohkeita siirtoja ja rakennuttanut Jaaman yritysalueelle Jotwire Oy:lle räätälöidyn merkittävän,

Lue koko juttu

Kokkola LCC Oy pääsi Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle

10.06.2019 klo 16:25

Kokkola LCC Oy on 2000-luvun alusta lähtien tarjonnut laserpinnoituksen asiantuntijapalveluja kaivos-, konepaja-, metalli-, energia-, meri- ja prosessiteollisuuden sekä maansiirtoalan asiakkaille. Laserpinnoitus on pitkälle edistynyt menetelmä,

Lue koko juttu

Kaivosalan insinöörikoulutusta: kansainvälisesti ja yhteistyössä yritysten kanssa

10.06.2019 klo 16:22

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) ja Lapin ammattikorkeakoulu (Lapin AMK) ovat tarjonneet yhdessä kaivannaistekniikan insinöörikoulutusta vuodesta 2012 alkaen. Kaivannaisalalle on pystynyt suuntautumaan osana konetekniikan koulutusta (KAMK) sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusta (Lapin AMK).

Lue koko juttu

OSAO Taivalkoski kehittää kaivos- ja maanrakennusalojen ammatillista koulutusta

10.06.2019 klo 16:21

– Ammatillisten koulutusten sisällöt ja rahoitus tulevat lähivuosina muuttumaan, kertoo Oulun seudun ammattiopiston tekniikan ja liikenteen koulutuspäällikkö Osmo Pyykkönen. Hän vastaa OSAO:n Taivalkosken yksikössä kaivosmiesten ja maanrakennuskoneenkuljettajien koulutuksista.

Lue koko juttu

Euroopan ensimmäinen hopeakaivos on avattu Sotkamossa

10.06.2019 klo 16:07

Sotkamon Hopeakaivoksella rikastetuotanto on käynnistynyt maaliskuussa vuodesta 2010 alkaneen määrätietoisen kehittämisjakson jälkeen. Taivaljärven hopeaesiintymän löytymisestä on kulunut yhteensä lähes 40 vuotta siihen,

Lue koko juttu

EMBRA Oy on jatkossa SCHWENK Suomi Oy

10.06.2019 klo 15:46

Embra Oy on nyt osa saksalaista rakennustuotteita valmistavaa SCHWENK-ryhmää. SCHWENK on perustettu vuonna 1847 Ulmissa, Saksassa. Se on näin ollen vanhin perheyritys Saksan rakennustuoteteollisuudessa,

Lue koko juttu

Suhdannetilanne jatkunut verraten suotuisana – riittämätön kysyntä noussut ongelmaksi

17.05.2019 klo 17:50

EK:n toukokuun Suhdannebarometrissa suomalaisyritykset arvioivat myönteisen suhdannevaiheen jatkuneen alkuvuonna. Tämänhetkistä suhdannetilannetta kuvattiin keskimääräistä vahvemmaksi. Suhdannetilanne oli kevään aikana pysynyt varsin suotuisana kaikilla päätoimialoilla.

Lue koko juttu

Tiedolla johtamisen ratkaisulla olet askeleen edellä kilpailijoitasi

17.05.2019 klo 17:46

Oiwa Solutionin asiantuntijat ovat erikoistuneet tiedolla johtamisen ratkaisuihin ja auttavat tekemään liiketoiminnan ennustamisesta ja päätöksenteosta yksinkertaisempaa ja helpompaa. Dataa oikein varastoimalla ja jalostamalla siitä saadaan visuaalista ja helposti ymmärrettävää niin,

Lue koko juttu

Arctest Oy – Räätälöidyt olosuhdetestauslaitteistot tuotekehitykseen

17.05.2019 klo 17:38

Pitkäaikaiseen ja luotettavaan käyttöön tarkoitetut tuotteet vaativat korkealaatuisen tuotekehityksen ja testauksen. Laadukkaat ja hyvin olosuhdetestaukseen suunnitellut, asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöidyt laitteet vähentävät riippuvuutta kenttäkokeista ja lyhentävät merkittävästi läpimenoaikaa tuotekehityksestä tuotteen lanseeraukseen.

Lue koko juttu

Savon Yrittäjät auttaa ja innostaa yrittäjiä digipolulle

17.05.2019 klo 17:32

Elisan ja Suomen Yrittäjien teettämän tutkimuksen mukaan useampi kuin joka toinen pk-yritys on tehnyt useita digitekoja viimeisen kahden vuoden aikana. Digiteolla tarkoitettiin tutkimuksessa yrityksen digitaalisuutta kehittäviä muutoksia ja kehitysprojekteja.

Lue koko juttu

Kuljetus Weeman Ky hyödyntää RekryKoulutusta

17.05.2019 klo 17:30

– Tärkein pointti RekryKoulutuksessa on, että koulutuksen sisältö voidaan räätälöidä sellaiseksi, mitä me vaativia elintarvikekuljetuksia tekevänä yrityksenä tarvitsemme. Tulokset ovat olleet hyviä.

Lue koko juttu

Delta Drive -sopimus turvaa autosi jäännösarvon

17.05.2019 klo 17:23

Ostajien ei kannata olla huolissaan autokaupoilla, vaikka polttomoottorit alkavatkin pikkuhiljaa vaihtumaan sähkö- ja hybridivaihtoehtoihin. Delta Auton Marko Kauppinen lupaa, että ainakin yhden autoikäpolven verran tullaan vielä ajelemaan diesel- ja bensakäyttöisillä autoilla,

Lue koko juttu

Täyden palvelun Ford-talo Kuopiossa

17.05.2019 klo 17:19

J. Rinta-Joupin Kuopion huippuvalikoimasta löytyvät hyötyajoneuvot kaikenlaisiin tarpeisiin. Uusien tuotteiden puolella on tulossa Plug-In Hybridi Ford Transit Customista sekä uudelleen tuotantoon tullut pikkupaku Ford Fiesta Van.

Lue koko juttu

Täysin uusi Toyota Camry Hybrid

17.05.2019 klo 17:16

Lehtemme toimitus kutsuttiin mukaan täysin uuden, ylellisen ja tehokkaan Toyota Camry Hybridin koeajolle. Kuopion Autokauppa Oy:n viestintäpäällikkö Leena Miskala oli varannut koeajoa varten uudestisyntyneen Camry Hybrid Active -mallin.

Lue koko juttu

Kunnonpaikka kutsuu Kallaveden rannalle

17.05.2019 klo 16:52

Nykyajan dynaaminen työelämä vaatii luovuutta, joustavuutta ja voimakasta sitoutumista. Jokainen organisaatio toivoo uudistuvia, elinvoimaisia ja hyvinvoivia työntekijöitä. On hyvin ajankohtaista, kuinka tässä ajassa pystytään pitämään yllä ihmisten työkykyä,

Lue koko juttu

Ilmastoystävällisyys on yritykselle valttikortti

17.05.2019 klo 16:46

Joensuun kaupunki pyrkii olemaan hiilineutraali vuonna 2025. Tavoite on Suomen kuntien kunnianhimoisin. Joensuun seudun ilmastokumppanuus on yrityksille tarkoitettu ilmastotyön verkosto. Sen tavoitteena on edistää vähähiilistä ja ympäristön kannalta kestävää yritystoimintaa Joensuussa.

Lue koko juttu

Valtatie 5 päivittyy uuteen uskoon

17.05.2019 klo 16:38

Viitostiellä Mikkelin ja Nuutilanmäen välillä työskennellään parhaillaan koko urakka-alueella. Näkyvämpiä töitä ovat maanteiden ja valtatien rakentamiset rakennekerrosten osalta sekä pian alkavat asfaltoinnit.

Lue koko juttu

Puunkuormaajamestarin etsintä hyvässä vauhdissa

26.04.2019 klo 12:54

Suomen parhaan puunkuormaajan etsintä käynnistyy puunkuljetusautojen vuoden 2018 markkinajohtaja Volvon kalustolla. Puunkuormaajamestari 2019 -kiertueen ensimmäinen osakilpailu järjestettiin Tampereella 5. huhtikuuta Mansen Mörinät -tapahtumassa.

Lue koko juttu

Proforest 2019 on Suomen keskeisin metsäalan tapahtuma

26.04.2019 klo 12:48

Keväällä 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty Suomen keskeisin metsäalan tapahtuma Proforest saa jatkoa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2019 Haapaveden Korkatissa.
– Pohjois-Suomen ensimmäisillä metsäalan messuilla kävijöitä oli 6700 ja näytteilleasettajia 120.

Lue koko juttu

Nordic Traction Group on ammattikäyttöön suunnattujen liukuesteketjujen markkinajohtaja

26.04.2019 klo 12:46

Globaali markkinajohtaja Nordic Traction Group valmistaa korkealaatuisia metsäkoneteloja ja liukuesteketjuja metsäteollisuuden tarpeisiin. Nordic Traction Group on yksi alan johtavista kansainvälisistä yrityksistä. Konserniin kuuluu Skotlannissa metsäkoneteloja valmistava Clark Tracks ja Loimaalla sijaitseva liukuesteketjuja valmistava tehdas.

Lue koko juttu

Yhdessä enemmän – Koneyrittäjät 50 vuotta

26.04.2019 klo 12:43

– Koneyrittäjät juhlii tänä vuonna 50-vuotistaivaltaan. Paljon on muuttunut, mutta tarve yhteiseen edunvalvontaan on vain korostunut, toteaa Koneyrittäjien toimitusjohtaja Matti Peltola.

Viisi vuosikymmentä sitten elimme kovin toisenlaisessa Suomessa kuin missä nyt elämme.

Lue koko juttu

Teknologiateollisuuden talousnäkymät: maailmantalous hidastunut, mutta Suomen teknologia-ala sinnittelee yhä kasvussa

26.04.2019 klo 12:36

Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola on iloinen, että suomalaiset teknologiayritykset ovat pärjänneet hyvillä tuotteillaan vaikeutuvassa markkinassa. Työllisyystavoitteiden näkökulmasta on kuitenkin välttämätöntä, että tuleva hallitus tekee kaikkensa hidastuvan kasvun vauhdittamiseksi.

Lue koko juttu

Aurinkoenergialle on Suomessa loistavat olosuhteet – lue viisi faktaa

26.04.2019 klo 12:33

Suomalaisilla on vielä runsaasti ennakkoluuloja ja jopa täysin vääriä uskomuksia aurinkoenergiasta. Sitkeimpänä myyttinä elää vahva uskomus siitä, että aurinkopaneelit toimisivat ainoastaan suorassa auringonpaisteessa.

Lue koko juttu

Lappeenrannan kesäteatterissa kesällä 2019 näytelmä Kari Tapion elämästä

26.04.2019 klo 12:22

Viime vuonna yleisöennätyksensä tehneen Lappeenrannan kesäteatterin kesän 2019 näytelmä on nimeltään Olen suomalainen. Näytelmä on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan, Kari Tapion elämästä ja urasta iloineen ja suruineen,

Lue koko juttu

Monipuolisia HR-palveluita yritysten tarpeisiin

26.04.2019 klo 12:14

VMP Lappeenranta-Imatra tarjoaa yritysasiakkaille laadukkaita HR-palveluita, kuten rekrytointeja ja henkilöstövuokrausta Etelä-Karjalan alueella. Heidän kauttaan asiakasyritys saa apua myös organisaationsa kehittämiseen erilaisten valmennusten muodossa.

Lue koko juttu

Matkailun yhteistyötä ja -markkinointia Lappeenrannassa, Imatralla ja Saimaan alueella

26.04.2019 klo 12:10

goSaimaa Oy on Etelä-Karjalan kuntien ja matkailuyritysten perustama yhtiö, jonka tehtävänä on edistää alueen matkailua ja vastata yhteismarkkinoinnin toteuttamisesta sekä goSaimaa.com-portaalista.
– Matkailuelinkeinovetoinen yhtiö luo kumppanuuksia ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken,

Lue koko juttu

Nordea mahdollistaa rahoituksen EU:n takausjärjestelmässä

10.04.2019 klo 15:39

Nordea Bank Oyj toimii Euroopan Investointirahaston (EIR) takausohjelman (InnovFin) välittäjäpankkina. EIR on Euroopan unionin rahoitusinstituutio, joka on erikoistunut pienten ja keskisuurten yritysten riskirahoitukseen ja takuujärjestelyihin.

Lue koko juttu

Temotekilta toimitiloja Oulunportin yritysalueelle

10.04.2019 klo 15:31

Moottoritien varrella, lähellä Oulun keskustaa ja lentokenttää, sijaitsevan Oulunportin yritysalueen kaavoitus on vahvistunut. Alueella on noin 20 uutta yritystonttia toimitila-, liike-, erikoistavarakauppa- sekä tuotantotilarakentamiseen.

Lue koko juttu

Yhtenäiset työvaatteet viestivät laadusta ja tarjoavat näkyvän mainospaikan

10.04.2019 klo 15:29

Temrex Oy on jo lähes 20-vuotias oululainen perheyritys, joka aloitti paloturvallisuustuotteiden ja -huoltojen parissa, mutta keskitti vajaa kymmenen vuotta sitten toimintaansa työvaatteisiin sekä -varusteisiin.

Lue koko juttu

Maailman suurin hotelliketju Marriott International saapuu Suomeen ja avaa loppuvuonna 2019

10.04.2019 klo 15:14

Tampereelle rakennettava hotelli on osa Courtyard by Marriott -hotellibrändiä, joka on suunnattu moderneille liikematkustajille ja perheille. Tampereen Courtyard by Marriott -hotelliin tulee 11 maanpäällistä kerrosta ja 229 hotellihuonetta.

Lue koko juttu

Secto tekee yrityskaluston hankinnasta ja ylläpitämisestä vaivatonta

10.04.2019 klo 15:02

Investoinnit työkaluihin, ihmisiin, autoihin, koneisiin ja laitteisiin vaativat pääomia. Tuotantoalan yrityksillä haasteena ovat usein normaalin hintakilpailun lisäksi asiakkaiden pitkät maksuajat. Vaikka myynti vetää ja tulosta tulee,

Lue koko juttu

Löytyykö sementille koskaan korvaajaa?

29.03.2019 klo 16:27

Sementti on maailman tärkeimpiä teknologisia läpimurtoja, ellei jopa tärkein. Sementti mahdollistaa betonintuotannon ja se taas modernin yhteiskuntarakenteen. Ilman sementtiä ja betonia ei olisi kerrostaloja,

Lue koko juttu

XHOME-homeentuhouskaasutus on moderni ja tehokas homeenpuhdistusmenetelmä

29.03.2019 klo 16:24

XHOME on täysin uusi teknologia homepuhdistuksen toteuttamiseen, kun puhutaan homeitiöiden tuhoamisesta irtokalusteista sekä rakenteiden pinnoilta. XHOME on jälkikäsittelymenetelmä, kun varsinainen ongelma on saatu ensin poistettua.

Lue koko juttu

Aurinkosuojaus säästää energiaa

29.03.2019 klo 16:14

Aurinkosuojaus on avainasemassa, kun pyritään parantamaan valmiiden rakennusten energiatehokkuutta ja päivänvalon hallintaa sekä kehittämään uusien rakennusten matalaenergiasuunnittelua. Aurinkosuojausteknologiaa ei Suomessa vielä hyödynnetä kovin paljoa,

Lue koko juttu

Voitonjaon verotuksen pitää kannustaa yrittäjäriskiin

29.03.2019 klo 16:09

Suomen Yrittäjät korostaa, että voitonjaon verotuksen pitää kannustaa ottamaan yrittäjäriskiä ja kasvattamaan yrityksiä. Siksi Yrittäjät esittää listaamattomien yhtiöiden voitonjaon verotukseen nettovarasidonnaisuudesta riippumatonta osinkoveromallia,

Lue koko juttu

Katse kotipesään – työmarkkinat vauhdittamaan kasvua

20.03.2019 klo 16:24

Maailmantalouden kasvu hiipuu, emmekä voi asialle paljoakaan. Toistaiseksi meillä menee vielä suhteellisen hyvin, mutta samaan aikaan on jo kiire varautua huonompiin aikoihin.

Lue koko juttu

Kotimaan matkailu jatkaa kasvuaan – elämyksistä ollaan valmiita maksamaan

05.03.2019 klo 16:56

Monet suomalaiset matkailijat ovat keränneet runsaasti kokemuksia ulkomailta. Mitä enemmän he ovat maailmalla kierrelleet, sitä enemmän he ovat oppineet arvostamaan kotimaata. Matkailuorganisaatioiden yhdistyksen Suoma ry:n tekemän tutkimuksen mukaan lähes 70 % suomalaisista pitää kotimaan hinta-laatusuhdetta tyydyttävänä tai hyvänä.

Lue koko juttu

Monipuolinen golfseura on myös yritysten yhteistyökumppani

05.03.2019 klo 16:28

Karelia Golf on vuonna 1987 perustettu golfin erikoisseura. Seuralla on kolme toimipaikkaa: Kontioniemen täysimittainen golfkenttä Kontiolahdella, kesällä 2010 avattu Pilkonpuiston golfalue Joensuussa sekä Mehtimäen golfhalli aivan Joensuun keskustassa.

Lue koko juttu

Unison Coffee rantautui Oulun markkinoille

05.03.2019 klo 16:16

Työpaikkojen kahvipalveluihin, laadukkaan kahvin valmistamiseen ja kahviautomaattien toimittamiseen erikoistunut Unison Coffee Oy on laajentanut toimintaansa Oulun seudulle. Aluemyyntipäällikkö Olli Riipinen aloitti työnsä tammikuussa.

Lue koko juttu

Pörhön Autoliike Oy – täyden palvelun autotalo

05.03.2019 klo 16:06

Uusien autojen kaupassa keskustelu on siirtynyt yhä enemmän kaasu- ja sähkökäyttöisiin autoihin. Pörhön tarjoamiin uutuuksiin tällä puolella kuuluu mm. kaasulla toimiva Volkswagen Caddy Maxi.

Lue koko juttu

Monipuolinen Holiday Club Katinkulta palvelee myös yrityksiä

05.03.2019 klo 15:41

Yritysten kokous- ja koulutuspäiviin voi ammatillisten osuuksien lisäksi sisältyä myös virkistäviä ja hyvinvointia edistäviä elementtejä. Holiday Club Katinkullan oheisohjelmilla vähennetään pitkän palaveripäivän aiheuttamaa puutumista,

Lue koko juttu

Kattoliitto huolissaan katolle tehtävien laiteasennusten tuomista ongelmista

05.03.2019 klo 15:17

Erilaisten laitteiden, kuten satelliittiantennien ja -lautasten sekä mainoskylttien ja aurinkopaneelien asennukset katoille ovat yleistyneet eikä yhtälö ole ongelmaton. Erityisesti kiinnostus aurinkoenergiaan on koko ajan kasvanut,

Lue koko juttu

Aalman Oy – rakennusalan moniosaaja Jyväskylästä

05.03.2019 klo 15:10

Aalman Oy:n toimialoihin kuuluvat rakennus- ja höyrytyspalvelut sekä kivi- ja vihertyöt. Asiakaskuntaa ovat rakennusliikkeet, maanrakentajat, julkisyhteisöt ja yksityiset henkilöt.
– Elämme nyt ripeän kasvun aikaa kaikilla toimialoillamme,

Lue koko juttu

Energiatehokkaat lämpöpumput, jäähdytys, huollot ja asennukset

05.03.2019 klo 15:07

Matthias Fried Oy myy ja asentaa jäähdytyslaitteistot, ilma-, ilmasta veteen- ja maalämpöpumput. Yritys on toiminut Keski-Suomen alueella 20 vuotta ollen samalla pisimpään alalla toiminut vain lämpöpumppuihin keskittynyt yritys alueellaan.

Lue koko juttu

Kuopion Portti nostaa asumisen ja yrittämisen uudelle tasolle

20.02.2019 klo 15:40

Kuopion tuleva maamerkki on iloinen piristysruiske, joka lisää keskusta-alueen vetovoimaisuutta merkittävästi. Asuminen, toimistotilat, modernit palvelut sekä helppo liikkuminen tuovat alueelle lisää elinvoimaa,

Lue koko juttu

Miten vuodenvaihteen muutokset näkyvät yrittäjän arjessa? Muistilista työnantajalle

20.02.2019 klo 14:54

Uusi vuosi toi mukanaan suuria muutoksia yrittäjän arkeen. Vuoden alussa käyttöön otettiin kansallinen tulorekisteri, jonka voimaantulo yksinkertaistaa palkkojen ilmoittamista, mutta osin myös lisää palkanmaksajaan kohdistuvia vaatimuksia.

Lue koko juttu

Schenkerille uusi terminaali Lietoon

20.02.2019 klo 14:36

Schenkerin Turun toiminnoista paikallisesti puhuttaessa ajankohtaista on yrityksen uusi terminaalihanke. Schenker muuttaa nykyisistä tiloistaan kesän 2020 aikana Liedon Avantin alueelle. Uusi logistiikkakeskus pitää sisällään koti- ja ulkomaanterminaalit saman katon alla.

Lue koko juttu

Uusia ideoita ja työkaluja johtamiseen

20.02.2019 klo 14:25

Menestyvillä yrityksillä on ainakin yksi kaikille yhteinen ominaisuus: ne kehittävät toimintaansa jatkuvasti. Nykyisellä osaamisella ja toimintamalleilla saavutetaan nykyiset tulokset – laadukkaampi, kestävämpi tai kustannustehokkaampi toiminta vaatii yleensä yrityksen johdolta omien ajatusten ja toimintatapojen haastamista.

Lue koko juttu

Kohti maailmanluokan tilaratkaisuja ja työ- ja hoitoympäristöjä

05.02.2019 klo 16:49

Maakuntien tilakeskus Oy:n tavoite uutena sairaanhoitopiirien ja erityishuoltopiirien kiinteistöjen omistajana on pitkällä aikavälillä tavoitella säästöjä yhteneväisillä toimintatavoilla ja keskitetyillä ICT-järjestelmillä, sekä ennen kaikkea auttaa maakuntia tehokkaampaan tilankäyttöön.

Lue koko juttu

Uusi lastensairaala on vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt valtakunnallinen sairaala

05.02.2019 klo 16:47

Uusi lastensairaala on Helsingin Meilahdessa sijaitseva lastensairaala. Modernia lastensairaala-arkkitehtuuria edustava rakennus sijoittuu nykyisen Lastenklinikan naapuriin Meilahteen. Uusi sairaala on yhdistetty kulkusilloilla Lastenklinikkaan ja Naistenklinikkaan.

Lue koko juttu

Maa- ja metsätalous -lehden haastattelussa Maitoyrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Henna Mero

05.02.2019 klo 16:28

– Kehittyvien maitotilojen kilpailukyvyn parantaminen on Maitoyrittäjät ry:n ydinjuttu. Olemme toimialaa eteenpäin ajava voima. Luomme positiivista ilmapiiriä ja tulevaisuuden uskoa, toiminnanjohtaja Henna Mero linjaa Maitoyrittäjät ry:n toimintaa.

Lue koko juttu

Tuettuja lomia perheille – ja kaikille muillekin

05.02.2019 klo 16:23

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) on Veikkauksen tuella toimiva lomajärjestö, joka järjestää lomia niille, joilla ei muulla tavoin ole mahdollisuutta lomailuun.

Lue koko juttu

Parempaa kyberturvallisuutta verkostoitumalla

05.02.2019 klo 15:46

Kyberuhat lisääntyvät nopeasti myös teollisuuteen kohdistuvina tietomurtoina, haittaohjelmina ja järjestelmien häirintänä, joiden kautta tuotantoyksiköitä voidaan saattaa pahimmassa tapauksessa ympäristölle vaarallisiksi tai toimintakyvyttömiksi.

Lue koko juttu

Kyberturvallisuudesta merkittävä kilpailukykytekijä suomalaisille yrityksille

05.02.2019 klo 15:44

Yritysten on merkityksellistä luoda yrityksen sisäinen kybertuvallisuuskulttuuri, jonka tulisi olla osa koko yrityksen toimintaympäristöä ja johtamista. Uhkien 100 % torjuminen ei ole mahdollista,

Lue koko juttu

Pertunmaan kunta – yrittäjäystävällinen elinkeinopolitiikka luo positiivisen imagon

05.02.2019 klo 15:20

Maaseutukunnissa uusien asukkaiden houkutteleminen alueelle on yleensä keskeinen tavoite. Uusien asukkaiden toivotaan tuovan kuntaan lisää verotuloja, kulutusta ja työpanosta. Kerrannaisvaikutusten myötä toivotaan uutta vireyttä ja elinvoimaa.

Lue koko juttu

Löydä oma urapolkusi ja tee unelmistasi totta!

14.01.2019 klo 13:26

Opintomaailma-lehti on tarkoitettu peruskoulun ja lukion päättäville nuorille. Esittelemme eri koulutusmahdollisuuksia: lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, kansanopistoja, ammattikorkeakouluja ja yliopistoja. Kerromme myös opintojen rahoituksesta ja koulutuksen tulevaisuuden näkymistä.

Lue koko juttu

goSaimaa – yhteistyötä ja -markkinointia Lappeenrannassa, Imatralla ja Saimaan alueella

14.12.2018 klo 16:03

goSaimaa Oy on Etelä-Karjalan kuntien ja matkailuyritysten perustama yhtiö, jonka tehtävänä on edistää alueen matkailua ja vastata yhteismarkkinoinnin toteuttamisesta sekä goSaimaa.com-portaalista.
– Matkailuelinkeinovetoinen yhtiö luo kumppanuuksia ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken,

Lue koko juttu

Wirma – yritystäsi varten!

14.12.2018 klo 15:59

Wirma yrityspalvelut on Lappeenrannan kaupungin elinkeino- ja yrityspalveluyksikkö. Wirma on vahvasti mukana alueellista elinvoimaa, yrittäjyyttä ja työllistymistä edistävässä kehittämistyössä. Etelä-Karjalassa toimintansa aloittanut hankinta-asiamiespalvelu auttaa niin tarjouskilpailuihin osallistuvia tai niistä kiinnostuneita toimijoita kuin tilaajiakin julkisten hankintojen kentällä.

Lue koko juttu

Cursor Oy vahvistaa Kotkan-Haminan seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta

14.12.2018 klo 15:52

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vastaa Kotkan-Haminan seudulla aloittavien ja toimivien yritysten neuvonnasta, toteuttaa seudun kehittämishankkeita ja elinkeino- ja matkailupainotteista markkinointia sekä vastaa seudun matkailuneuvonnasta.

Lue koko juttu

Messukohteena koko Kouvola

14.12.2018 klo 15:46

Ensi kesän Asuntomessut 2019 järjestetään Kouvolassa, Korian Pioneeripuistossa. Kaupungin kehittämisyhtiö Kouvola Innovation Oy eli Kinno aktivoi ja tukee alueen yrittäjiä ja muita toimijoita saamaan maksimaalisen hyödyn Asuntomessuista.

Lue koko juttu

Jyväskylän Eteläportista moderni valmistavan teollisuuden keskittymä

14.12.2018 klo 15:39

Jyväskylän Eteläporttia ryhdytään kehittämään Jyväskylän kaupungin ja Jykia Oy:n yhteistyönä kohti Euroopan moderneinta valmistavan teollisuuden digitaalista palvelukeskittymää. Tavoitteena on merkittävän työpaikka-alueen rakentaminen ja uusien kotimaisten ja kansainvälisten yritysten houkuttelu Jyväskylään.

Lue koko juttu

Jyväskylän FinnMateria 2018 -messut vahvassa kasvussa

21.11.2018 klo 12:12

Kaivosteollisuus on keskellä uutta nousukautta, ja se näkyy selkeästi myös Jyväskylän Paviljongissa 21.–22. marraskuuta järjestettävillä vuoden johtavilla kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden ja maarakentamisen FinnMateria 2018 -messuilla.

Lue koko juttu

Sotkamo Silver Oy:n tuotannon koeajot käynnistyvät vuodenvaihteen jälkeen

21.11.2018 klo 12:08

Sotkamo Silverin kaivoksen rakentaminen on täydessä vauhdissa ja tuotanto pyritään aloittamaan alkuvuodesta 2019. Kaivoksen tuottama rikaste päätyy suuressa määrin voimakkaasti kasvavan akkuteollisuuden tarpeisiin.

Lue koko juttu

Voimaa opiskeluun -hanke

21.11.2018 klo 11:44

Voimaa opiskeluun -hankkeen tavoitteena on vähentää opintojen keskeytyksiä korkeakouluissa ja toisella asteella. Tähän pyritään kehittämällä tukimalli riskiryhmässä oleville opiskelijoille, vahvistamalla opiskelijoiden mielenterveys- ja elämänhallintataitoja osana opintoja sekä tukemalla opiskelijoiden keskinäistä vertaistoimintaa.

Lue koko juttu

Lähes neljänneksellä nuorista aikuisista mielenterveysongelmia

21.11.2018 klo 11:41

Mielenterveyden keskusliiton mielenterveysviikkoa vietetään 18.–25.11.2018, ja viikon teema on Mun elämä, hyvä elämä. Teemassa keskitytään pohtimaan etenkin nuorten aikuisten mielenterveyden häiriöitä,

Lue koko juttu

Teollisuusuutiset-lehden haastattelussa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä

22.10.2018 klo 10:25

Energia on keskeinen hyvinvointi- ja kilpailukykytekijä suomalaiselle yhteiskunnalle. Samalla yhteiskuntamme sähköistyy eli entistä suurempi osa energiankäytöstämme tulee perustumaan sähköön.

– Energia-ala on suurten muutosten keskellä.

Lue koko juttu

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, sähköverkkoalan vastustamaton kumppani

19.10.2018 klo 17:20

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) sähköverkkoalan koulutus tekee runsaasti yhteistyötä yritysten kanssa. Yrityksiä kiinnostaa TAKK:n ainutlaatuinen sähköverkkoalan oppimisympäristö, sähkökenttä, jossa on mahdollista harjoitella aidoissa ja luonnollisissa,

Lue koko juttu

Econosto Oy – Luotettava venttiilitoimittaja jo yli 30 vuoden ajan

19.10.2018 klo 17:14

Econosto on vahvasti verkostoitunut monitoimitalo. Yritys on mukana teollisuudessa, kaivostoiminnassa, infrassa, telakoilla ja voimalaitoksilla. Econosto etsii, maahantuo ja myy laatusertifioituja venttiilejä ja säätimiä erilaisiin käyttökohteisiin.

Lue koko juttu

Raahen kaupunki on tapahtumien keskipisteessä

19.10.2018 klo 16:46

Raahen kaupungilla on käynnissä kahden erillisen teollisuustonttialueen markkinointi. Alueilla on yhteensä 30 hehtaaria vapaata tonttitilaa, Kiilun teollisuusalueen infra on jo valmis ja Tokolan teollisuusalueelle infra on rakentumassa parasta aikaa.

Lue koko juttu

Kasvukaupunki kehittää elinkeinojaan ja investoi yritystoiminnan edistämiseen

19.10.2018 klo 16:44

”Pudasjärven kaupunki on luonnonmukainen kasvukaupunki ja valinnut strategiassaan kärkialoiksi puutuote- ja hirsiteollisuuden, matkailun ja lähiruoan, joihin, muita toimialoja unohtamatta, keskitetään käytännön kehittämistoimia.

Lue koko juttu

Entistä tiiviimpää työelämäyhteistyötä

19.10.2018 klo 16:42

Oulun seudun ammattiopistossa työelämäyhteistyötä ja kumppanuutta työpaikkojen tiivistetään entisestään työelämä- ja yrityspalveluilla. Oulun seudun ammattiopisto (OSAO) tarjoaa monipuolisia yhteistyömuotoja työnantajille ja yrityksille,

Lue koko juttu

Teknologia- ja rakennusalalle haetaan vauhtia Etelä-Savossa

19.10.2018 klo 16:00

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk tarjoaa tehokasta täsmäkoulutusta Etelä-Savon teknologia-alan ja rakennusalan osaamisen ja kilpailukyvyn parantamiseksi. Lähtökohtana ovat alueen yritysten tarpeet. Teknologiateollisuuden tulevaisuuden osaajat –

Lue koko juttu

Suomen suurin jo heti ensimmäisellä kerralla

19.10.2018 klo 15:18

Ensimmäiset MaatalousKonemessut ovat 15.–17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tulossa on maatalousalan kaikkien aikojen suurin sisätapahtuma Suomessa. MaatalousKonemessut järjestää Messukeskus, ja järjestäjäkumppaneita ovat AGCO Suomi,

Lue koko juttu

Maitoa kauppoihin jätteen voimalla – Valion ensimmäinen biokaasulla toimiva jakeluauto lähti liikenteeseen

19.10.2018 klo 15:07

Valio on vuosien ajan testannut erilaisia ympäristöystävällisiä polttoaineita käyttävää kalustoa. Nyt Valio ottaa uuden askeleen kohti ympäristöystävällisiä kuljetusratkaisuja. Valion ensimmäinen biokaasulla toimiva jakeluauto starttasi pääkaupunkiseudun liikenteessä syyskuussa.

Lue koko juttu

Nivalan Teollisuuskylä Oy tarjoaa menestyksen avaimet yrityksellesi

21.09.2018 klo 15:49

Nivalan Teollisuuskylä Oy:n ensisijaisena tehtävänä on rakennuttaa ja vuokrata teollisuus- ja toimitiloja yrityksille sekä kehittää elinkeinoelämää toteuttamalla erilaisia kehittämisprojekteja. Se tekee tiivistä yhteistyötä Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n kanssa.

Lue koko juttu

Teollisuusuutiset-lehden haastattelussa elinkeinoministeri Mika Lintilä

21.09.2018 klo 15:36

Kansainvälinen työnjaon muutos sekä digitaalinen ja teknologinen kehitys muuttaa Suomen työmarkkinoita voimakkaasti. Työmarkkinoiden hyvä toimivuus on tässä muutoksessa avainasemassa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan teknologinen kehitys – etenkin digitalisaatio – nopeutuu ja haastaa yritykset kehittymään.

Lue koko juttu

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko: ”Lastensuojelun kehittämisen ohella olennaista on vahvistaa lapsille ja perheille tarjolla olevaa varhaista tukea ja hoitoa”

21.09.2018 klo 14:58

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon mielestä lastensuojelun laatuun, kehittämiseen ja sen henkilöstön kuormittumiseen liittyvät kysymykset ovat erittäin ajankohtaisia.
– Yhteiskunnan yksi mittari on,

Lue koko juttu

Itäsuomalaisten metallialan moniosaajien ammattitaito näkyy ympäri Suomen

21.09.2018 klo 14:19

Joensuulaisen konepajan toiminta on vahvassa kasvussa. Heinävaaran Kone ja Metallityö Oy palvelee CNC-koneistuksissa, hitsauksissa sekä rautarakenteiden valmistamisessa ja asentamisessa. Yritys investoi muutama vuosi sitten omaan maalaamoon,

Lue koko juttu

Karelia Ikkuna Oy – Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva ikkunavalmistaja

07.09.2018 klo 15:50

”Karelia Ikkunan asiakkaat ovat tyytyväisiä yrityksen tapaan hoitaa projektit vaivattomasti: laadukkailla tuotteilla ja ammattitaitoisesti asennettuina”, kertoo Karelia ikkuna Oy:n toimitusjohtaja Otto Ahtonen.

Lue koko juttu

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus koskee myös muita kuin rakennusalan yrityksiä

07.09.2018 klo 15:30

Laissa verotusmenettelystä säännelty rakennusalaa koskeva tiedonantovelvollisuus on tullut voimaan 1.7.2014. Rakennusalan tiedonantovelvollisuus käsittää urakkatietojen, työntekijätietojen ja yksityishenkilöiden rakennuslupaa edellyttävien rakennustöiden ilmoittamisen. Tiedonantovelvollisuus alkaa olla tuttu jo rakennusalan yrityksille,

Lue koko juttu

Maksutonta apua yrityksille

06.09.2018 klo 16:14

Kehittämisyhtiö Keulink palvelee pitkäjänteisesti yrittäjiä, yrityksiä ja yrittämistä pohtivia Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä. Palvelua tarjotaan myös maaseutuyrityksille muissa kuin perusmaatalouden yritysasioissa. Kaikki peruspalvelut ovat maksuttomia.

Lue koko juttu

Jyväskylä Sinfonian syksy: kapellimestareiden tähtikaartia, maakuntakiertueita ja Itämeren maiden juhlaa

06.09.2018 klo 16:12

Jyväskylä Sinfonian syyskauden 2018 avainteemoja ovat romantiikan ajan mestariteokset, kapellimestarinimet maailman huipulta sekä maakuntiin ulottuvat konserttikiertueet. Lisäksi orkesteri juhlistaa kahden Itämeren valtion,

Lue koko juttu

AGCO Suomi Oy tarjoaa asiakkailleen palvelukokonaisuuksia

29.06.2018 klo 16:03

”Asiakkaiden kokonaisvaltainen palveleminen ja myönteisten asiakaskokemusten: kehittäminen ovat Agco Suomi Oy:n vahvuudet. Kokonaisuus syntyy tiedosta, palveluista, saavuttavuudesta, ostoprosessin kehittämisestä ja asiakkaiden tiedonhalun tyydyttämisestä.

Lue koko juttu

Suomen suurin jo heti ensimmäisellä kerralla

29.06.2018 klo 15:57

Ensimmäiset MaatalousKonemessut ovat 15.–17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tulossa on maatalousalan kaikkien aikojen suurin sisätapahtuma Suomessa. MaatalousKonemessut järjestää Messukeskus, ja järjestäjäkumppaneita ovat AGCO Suomi,

Lue koko juttu

HEVI kivitalot – kestäviä unelmia

29.06.2018 klo 15:34

HEVI kivitalot mullistaa kivitalorakentamisen tehokkuuden uuden paikallavaluelementin avulla. Uuden tekniikan ansiosta rakennuksen seinät saadaan valmiiksi parissa päivässä. EPS-valumuotit toimivat samalla hengittävänä seinäeristeenä,

Lue koko juttu

Kontiorannan kehittämishanke etenee hyvää vauhtia, sijoittajia ja toimijoita etsitään alueelle

15.06.2018 klo 9:50

Metsähallitus hallinnoi merkittävää maa-aluetta Kontiorannalla. Alue, jolla aikaisemmin toimi Pohjois-Karjalan prikaati, vapautui puolustusvoimilta vuonna 2013, jolloin prikaati lakkautettiin. Metsähallituksen koko alue on pinta-alaltaan noin 500 hehtaaria ja se sijoittuu valtatie 6:n ja Höytiäisen väliin.

Lue koko juttu

Pielisen Erämessut nyt hienossa paikassa parhaaseen aikaan

15.06.2018 klo 9:16

Aiemmin Kolilla pidetyt perinteikkäät Erämessut järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Juuan Nunnanlahdessa, Pielisen kupeessa. Uusi organisaattori on paikallinen ravintola-, pitopalvelu-, leipomo- ja lähiruokayrittäjä Johanna Pajarinen.

Lue koko juttu

Suomen Kaivosyrittäjät ry parantaa alan edellytyksiä

05.06.2018 klo 15:31

Suomen Kaivosyrittäjät ry on järjestämässä yhdessä muiden toimijoiden kanssa perinteistä Kaivosseminaaria, joka pidetään Saariselällä 6.–8.6.2018. Seminaarin teemana on 150 vuotta Lapin kullan löytymisestä.

Lue koko juttu

Cruz Kuopio on nyt osa ITC-Solutionia

01.06.2018 klo 15:59

Monille pohjoissavolaisille tuttu tietokonetarvikeliike Cruz siirtyi viime syksynä osaksi ITC-Solution Groupia. Cruz Kuopioksi nimensä muuttanut liike jatkaa kuluttaja-asiakkaiden palvelemista toistaiseksi entisissä tiloissaan.

Lue koko juttu

Onko yrityksessäsi kevytkuorma-auto tai kuorma-auto?

31.05.2018 klo 16:49

Jos yrityksen käytössä on C1 tai C ajo-oikeuden vaativa ajoneuvo, kuuluvat ajoneuvon kuljettajat suurella todennäköisyydellä ammattipätevyysvaatimusten piiriin. Laki on ollut voimassa jo yli kymmenen vuotta mutta asia ei ole aivan yksinkertainen edelleenkään.

Lue koko juttu

KK-Palokonsultti Oy tarjoaa palosuunnittelua ja -konsultointia pienistä suuriin sekä vaativiin erityiskohteisiin

31.05.2018 klo 16:37

Palokonsultin tärkein tehtävä on ehkäistä pahoja onnettomuustilanteita ja toteuttaa kohteen palotekniset ratkaisut siten, että ihmiset pääsevät turvallisesti poistumaan palotilanteessa.

Tähän kuuluvat myös omaisuusvahinkojen rajaaminen mahdollisimman pieniksi sekä pelastushenkilökunnan tehtävien turvaaminen.

Lue koko juttu

Tukea omaan kotiin

31.05.2018 klo 16:11

Yhä useampi kehitysvammainen ihminen haluaa asua samalla tavalla kuin muutkin – omassa kodissa itse valitsemassaan seurassa. Siitä huolimatta kunnat tarjoavat heille useimmiten asumisratkaisuksi paikkaa ryhmäkodissa.

Lue koko juttu

Eksoten ja Carean yhteishanke Yhdessä hyvä OTE edistää osatyökykyisten työllistymismahdollisuuksia

31.05.2018 klo 16:08

”Yhdessä hyvä OTE -hankkeen viesti on se, että jokainen pystyy johonkin. On lähdettävä rohkeasti etsimään keinoja työnhakuun ja työllistymiseen. Toisaalta osatyökykyisyys on yksilöllistä,

Lue koko juttu

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko: Sijoitus turvalliseen lapsuuteen on sijoitus kestävään kasvuun

31.05.2018 klo 16:03

Vanhemmuuden vaatimukset muuttuvat elämäntilanteiden ja lapsen iän mukaan. Toimiva vanhemmuus näkyy lapsen hyvinvoinnissa sekä vanhemman ja lapsen välisessä vuorovaikutuksessa. Vanhempien suurin toive on saada perheen jokapäiväinen elämä mahdollisimman sujuvaksi.

Lue koko juttu

GreenCareLab-hanke tukee Green Care -yrittäjyyttä

31.05.2018 klo 15:58

Green Care -toiminnalla parannetaan ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua luonnossa, maaseutuympäristössä tai eläinten avulla. GreenCareLab -hankkeen tavoitteena on auttaa vihreän hoivan ja voiman alalla yritystoiminnan aloittamista suunnittelevia.

Lue koko juttu

Kontiolahden kunta on rohkea työnteon ja yrittämisen ympäristö

11.05.2018 klo 15:59

”Kontiolahti haluaa olla rohkein työnteon ja yrittämisen ympäristö. Kun yrityksillä on tarpeita ja toiveita, me keskustelemme ja ratkomme niitä tapauskohtaisesti. Meillä pitää olla yritysalueita,

Lue koko juttu

Mehiläinen laajensi Joensuussa

11.05.2018 klo 15:54

Suomen johtaviin terveyspalvelualan yrityksiin kuuluvan Mehiläisen kasvu ja kehitys jatkuvat vahvana. Mehiläisen uusi kaikkia alueen asukkaita Rantakatu 24:ssä palveleva Kanavarannan lääkärikeskus avattiin maaliskuussa.

Lue koko juttu

Jokikate Oy rakentaa Joensuun uuden pesäpallostadionin katon

11.05.2018 klo 15:50

”Kerubi Stadion on Jokikatteelle kiinnostava urakka. 17 metrin korkeudessa olevaa kattoa on tekemässä neljän kattoammattilaisen työtyhmä. On mukavaa päästä tekemään yhtä Joensuun maamerkkiä ja Mehtimäen urheilualueen merkittävää rakennusta”,

Lue koko juttu

CPU – Maksamisen ratkaisuja

11.05.2018 klo 15:37

Joensuulainen CPU Computer Program Unit Oy on Suomessa toimiva maksamisen ratkaisuja kehittävä ja toimittava yritys.

CPU aloitti toimintansa 1990-luvulla kassajärjestelmistä.

Lue koko juttu

Rekrytoinnit myötätuulessa

11.04.2018 klo 12:41

Kevään 2018 yritysbarometri julkaistiin helmikuussa. Barometristä ilmenee, että liikevaihdon kasvamista odottaa 40 % vastanneista. Etelä-Savon Pk-yrityksissä kannattavuuden kehitysnäkymät ovat nousseet koko maan tasolle.

Lue koko juttu

Rakennusliike U. Lipsanen urakoi Metsä Woodin viilupuuta valmistavan linjan

11.04.2018 klo 12:34

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Wood rakentaa uuden viilupuuta valmistavan linjan Punkaharjulle Savonlinnaan. Tehdashallin laajentaminen alkoi maanrakennustöillä tammikuun alussa. Uusi linja käynnistyy vuoden 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. 

Lue koko juttu

Tornio on vireä yrityskaupunki Ruotsin rajanaapurissa

11.04.2018 klo 12:12

Tornion kaupungille elinkeino- ja matkailun kehittämispalveluita tuottavan Team Botnian yleistavoitteena on asiakkaiden tarpeisiin vastaavat hyvät yrityspalvelut ja hyvän toimintaympäristön luominen yrityksille Tornion kaupungissa.

Lue koko juttu

Digipolis on teollisuuden kiertotalouden kehittäjä

11.04.2018 klo 11:22

Kemi-Tornion alue haluaa olla Suomen ykkönen teollisuuden kiertotaloudessa. Digipolis kehittää alueellista yhteistyötä suurteollisuuden, pk-yritysten ja koulutussektorin kesken

”Digipoliksen vahvuus on nimenomaan teollisuuden kiertotalouden asiantuntijuudessa.

Lue koko juttu

Suunnitteluosaaminen näkyy useilla yhteiskunnan ydinsektoreilla

11.04.2018 klo 11:05

UKI Arkkitehdit Oy on kuusikymmentä vuotta toiminut arkkitehtitoimisto, jonka nykyaikaisessa, monitaitoisessa ja kansainvälisessä asiantuntijaorganisaatiossa suunnittelutyötä tehdään noin 50 ammattilaisen voimin. Kolmen sukupolven aikana toimisto on laatinut arkkitehtisuunnitelmat yli 3000 kohteeseen.

Lue koko juttu

Laukaan kunnassa investoidaan isosti

11.04.2018 klo 11:00

Jyväskylän rajanaapurissa sijaitseva, vähän vajaan 20 000 asukkaan Laukaa on investoinut  voimakkaasti uuteen rakennus- ja ympäristöinfraan sekä aluekehitykseen. Käynnissä olevat ja käynnistyvät investoinnit käsittävät mm.

Lue koko juttu

JYU:n informaatioteknologian tiedekunta vahvistaa ohjelmistoalan koulutusta

11.04.2018 klo 10:46

”Yritykset toivovat ohjelmistoalan osaajia ja panostamme nyt heidän kouluttamiseensa. Olemme rekrytoineet alalle kaksi professoria ja vahvistaneet koulutuksen rakennetta”, kertoo Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväinen.

Lue koko juttu

Kasvun enteet lisääntyvät metalliteollisuudessa

15.03.2018 klo 15:43

Suomen metalliteollisuus on edelleen suurten haasteiden edessä. Tuotannon kasvu on verkkaista ja luvut laahaavat vielä kaukana huippuvuosien tasosta. Kuitenkin monia positiivisia merkkejä näkyy joka puolella.

Lue koko juttu

Uusi A-sarja tarjoaa Valmet Automotivelle uuden haasteen

15.03.2018 klo 15:40

Valmet Automotive julkisti maaliskuussa 2017 allekirjoittaneensa Daimlerin kanssa sopimuksen Mercedes-Benzin uuden sukupolven kompaktiluokan auton valmistamisesta. Suomessa valmistukseen tuleva automalli paljastettiin Amsterdamissa helmikuussa 2018.

Lue koko juttu

Kiinteistö kannattaa tutkituttaa luotettavalla ammattilaisella ennen ostopäätöstä

15.03.2018 klo 13:16

Pentti Janhonen Oy tarjoaa asuntokaupan kuntotarkastuksia, kosteusvauriokartoituksia, sisäilmatutkimuksia sekä rakenteiden avauksia ja asumisterveyteen liittyviä tutkimuksia. Tällä hetkellä yritys palvelee asiakkaita viiden ihmisen voimin,

Lue koko juttu

Työ- ja elinkeinohallinto tukee yrityksiä toiminnan kehittämisessä

15.03.2018 klo 12:06

”TE-toimistoilla on monia mahdollisuuksia tukea yrityksiä niiden toiminnan kehittämisessä. Tällaisia välineitä ovat esimerkiksi avoin työpaikkailmoitus nettisivujen kautta, yritysten, ELY-keskuksen ja koulutusorganisaatioiden yhteishankintana järjestämät Rekry- ja TäsmäKoulutus,

Lue koko juttu

YIT Rakennus Oy – Tuulivoiman infarakentamisen kokonaisvaltainen ammattilainen

15.03.2018 klo 11:14

YIT Rakennus Oy tarjoaa tuulivoimainfran rakentamista laajalla sisällöllä, käsittäen myös suunnitteluvastuun. Toimituksiin liittyvät olennaisesti myös tarvittavat maakaapeloinnit ja sähköasemat. YIT toteuttaa tuulivoimahankkeita laajasti sekä Pohjoismaissa että Baltiassa.

Lue koko juttu

Suomen johtava talomerkki kehittää toimintaansa

02.03.2018 klo 15:54

Suomen johtava talopakettitoimittaja Kastelli kehittää jatkuvasti toimintaansa. Yritys toi tammikuussa markkinoille ajatonta skandinaavista designia ja ekologisesti kestäviä valintoja edustavan LEVEL-talomalliston.

Lue koko juttu

Parvekelasit, lasikaiteet, terassilasitukset ja valmisterassit

02.03.2018 klo 15:47

Lumon tarjoaa terassilasitusten puolella kahta eri vaihtoehtoa: puitteetonta, avautuvaa lasitusta, tai liukulaseilla toteutettua lasitusta. Lasitusten lisäksi tarjolla on myös kätevä valmisterassivaihtoehto, joka toimitetaan asiakkaalle avaimet käteen -palveluna.

Lue koko juttu

Elektroniset lukot ja niiden avulla toteutettavat kulunhallintaratkaisut mullistavat lukitusratkaisut, lisäävät turvallisuutta ja tehostavat kiinteistön käyttöä

02.02.2018 klo 15:14

Capitis Control Oy on kiinteistöjen turvallisuusjärjestelmien ja niihin liittyvien palveluiden toimittaja. Yhtiön pyrkimyksenä on tehdä kokonaisvaltaisia turvallisuusratkaisuita yritys- ja julkishallinnon kiinteistöihin, suurempiin liikeyrityskiinteistöihin,

Lue koko juttu

Mediq Suomi toteuttaa kestävän kehityksen osaamista parhaimmillaan

02.02.2018 klo 15:13

Sairaalarakentaminen on kasvussa koko Suomessa. Sairaaloiden rakentaminen ja modernisointi luovat tarvetta muunneltaville ratkaisuille, joilla vaikutetaan koko sairaalan elinkaareen.

– Muunneltavuus  on yksi tämän päivän rakentamisen ja suunnittelun tavoitteista.

Lue koko juttu

Uuden lastensairaalan rakentaminen etenee suunnitellusti

02.02.2018 klo 14:10

Modernia lastensairaala-arkkitehtuuria edustava kahdeksankerroksinen rakennus sijoittuu nykyisen Lastenklinikan naapuriin Meilahteen. Uusi sairaala yhdistetään kulkusilloilla Lastenklinikkaan ja Naistenklinikkaan. Uuteen lastensairaalaan tulee kahdeksan maanpäällistä kerrosta,

Lue koko juttu

KYSistä tulee yksi Euroopan moderneimmista sairaalakeskuksista

02.02.2018 klo 14:07

Koko KYSin Puijon sairaala uudistetaan seuraavien vuosikymmenten aikana uudisrakentamalla ja peruskorjaamalla. KYSin tavoitteena on kehittää hoitoprosesseja ja toiminnan tuottavuutta, joita rakennushankkeet tukevat.

Lue koko juttu

SRV:lla vahvaa kokemusta vaativasta sairaalarakentamisesta

02.02.2018 klo 13:54

SRV on tällä hetkellä Suomen suurin sairaalahankkeiden toteuttaja. Työn alla olevien useiden sairaalahankkeiden yhteisarvo ylittää 830 miljoonaa euroa. Sairaalahankkeisiin kulminoituu monin tavoin SRV:n rooli yhteiskunnassa.

Lue koko juttu

Vahva paikallinen toimija

01.02.2018 klo 15:53

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy on moderni palveluhenkinen laboratorio, jolla on akkreditoitu laatujärjestelmä, joka on edellytys viranomaisten vaatimien analyysien tekemisessä. Yrityksen menestymisen eväinä ovat toiminnan jatkuva kehitys,

Lue koko juttu

Riskienhallinta tavanomainen osa myös vesihuoltolaitosten toimintaa

01.02.2018 klo 15:25

Yhteiskunta ei menesty ilman turvallisia ja toimivia palveluita. Kriittisen infrastruktuurin muodostavat yhteiskunnalle välttämättömät rakenteet ja toiminnot. Vesihuoltoverkosto on tärkeä osa yhteiskunnan kriittistä infrastruktuuria,

Lue koko juttu

Metallimestarit-koulutuksesta hyviä kokemuksia – Barona laajentaa myös rakennusalan koulutuksiin

30.01.2018 klo 15:53

”Metallialalla on töitä tarjolla. Jos alan työt kiinnostavat, kannattaa rohkeasti hakeutua koulutukseen. Etsimme sopivan väylän”, kertoo aluepäällikkö Timo Vainikainen Joensuun Baronalta.

Henkilöstöpalveluyritys Barona,

Lue koko juttu