Pyydä tarjous

Johtava vaihteistotekniikan asiantuntija David Brown Santasalo Finland Oy investoi uuteen tehtaaseen Jyväskylässä

Jyväskylän Eteläportin tehdas on maailman modernein teollisuusvaihdetehdas.
Jyväskylän Eteläportin tehdas on maailman modernein teollisuusvaihdetehdas.
16.05.2022 | Teollisuus

David Brown Santasalo tarjoaa mekaanisia voimansiirtoratkaisuja kaikkialla maailmassa. Jo vuosikymmenien ajan yritys on ollut tärkeiden teollisuudenalojen luottotoimittaja Suomessa, valmistaen ja huoltaen asiakkaidensa voimansiirtojärjestelmiä kriittisillä aloilla kuten esimerkiksi paperi- ja kaivosteollisuudessa useiden tuotemerkkien alla. Asiantuntemus ja kyky kehittää ja toimittaa oikea voimansiirtoratkaisu räätälöitynä kuhunkin tarpeeseen ovat niitä, joista yritys tunnetaan ja asiakkaat arvostavat. Lisänä tähän tuotteiden korkea luotettavuus ja pitkä toiminta-aika. Uudet investoinnit Jyväskylään ja Tornioon kertovat yrityksen kovasta kasvusta ja halusta kehittää palveluitaan asiakaslähtöisesti.

- David Brown Santasalo (DBSantasalo) jatkaa investointeja globaaliin toimintaansa. Täällä kotimaassa uusin ja suurin toimintayksikkö, Jyväskylän Eteläportissa on hyvää vauhtia valmistumassa ja kokoamassa eri toiminnot saman katon alle. Tehtaasta tulee konsernin teollisuusvaihteiden päätehdas, joka palvelee asiakkaita maailmanlaajuisesti konsernin kaikkien yksiköiden kautta. Pohjois-Suomen toiminnot ovat myös kasvaneet entisestään Tornion palvelukeskuksen ja huoltoverstaan ansiosta. Kaikilla näillä investoinnilla DBSantasalo parantaa asiakaspalvelua ja lyhentää olennaisesti välitysosien, hammaskehien, huoltojen ja kokonaisten vaihteiden toimitusaikoja, kertoo DBSantasalo Servicen liiketoimintajohtaja Timo Majuri.

Merkittävä investointi koko alalla

- Tämän vuoden aikana valmistuva noin 10 000 m² Jyväskylän Eteläportin tehdas on merkittävä laajennus DBSantasalon nykyiseen kapasiteettiin. 22 MEUR investointi on myös laajuudeltaan teollisuusvaihdealan suurin koskaan Suomeen tehty kertainvestointi ja myös maailmanlaajuisen konsernin suurin koskaan tekemä investointi. Tällä hetkellä se on todennäköisesti myös alan suurin investointi maailmassa, linjaa Majuri.

- Yhteistyö kiinteistökehittäjä Jykian kanssa mahdollisti kiinteistöinvestoinnin hankesuunnittelun käynnistämisen ja investointipäätöksen nopealla aikataululla. Hanketta on toteutettu kahdessa osassa. Ensimmäinen osa valmistui jo lokakuussa 2021, jolloin komponenttivalmistus alkoi uusissa toimitiloissa. Toinen vaihe valmistuu tämän vuoden aikana, jonka jälkeen Jyväskylän Rautpohjassa sijaitsevat toiminnot muuttavat uuteen tehtaaseen.

- Uusissa tuotantotiloissa valmistamme ja huollamme kaikenkokoisia teollisuusvaihteita ja niiden komponentteja. Tarjoamme Jyväskylästä käsin myös laajat kaikkien vaihteiden elinkaaren kattavat huolto- ja kunnonvalvontapalvelut alkuperäisvalmistajasta riippumatta. Nämä kaikki on integroitu osaksi tehtaan ydintoimintoja. Toimitamme tehtaalta myös kaikki tarvittavat varaosat, minne päin maailmaa tahansa ja paikallisessa huoltoverstaassamme huollamme ja tarkastamme kaikki tuotteet ennenkuin lähetämme ne asiakkaalle .

- Tornioon vuonna 2019 perustetussa huoltoverstaassa ja palvelukeskuksessa pystytään myös entistä paremmin tekemään kaikenlaiset asennus- ja huoltotoimenpiteet sekä tarkastukset yhdessä asiakkaan tarpeen mukaan. Meillä on siellä 450 m² huollon toimitilaa ja erittäin asiantunteva henkilökunta, jatkaa Majuri.

DBSantasalon GearWatch on älykäs ja kustannustehokas kunnonvalvontajärjestelmä vaihteiden ja muiden pyörivien koneiden reaaliaikaiseen kunnonvalvontaan.

GearWatch Centre - Reaaliaikaista tietoa vaihteistojen toiminnasta

Jyväskylässä toimivassa GearWatch Centressä valvotaan ympäri maailmaa sijaitsevien vaihteiden ja muiden pyörivien koneiden toimintaa reaaliaikaisesti. Etäkunnonvalvontajärjestelmän avulla autetaan asiakkaita parantamaan vaihteiden ja sitä kautta koko prosessin käyttövarmuutta ja luotettavuutta. Ennakoivalla toiminnalla säästetään myös asiakkaan aikaa ja rahaa sekä käytetään vähemmän varaosia.

- GearWatch on älykäs ja kustannustehokas kunnonvalvontajärjestelmä vaihteiden ja muiden pyörivien koneiden reaaliaikaiseen kunnonvalvontaan. DBSantasalo toi GearWatch järjestelmän markkinoille vuonna 2018 ja nyt Eteläportin tehtaalle valmistuu uusi GearWatch Center, jossa valvomme ympäri maailmaa sijaitsevien vaihteiden ja koneiden toimintaa reaaliaikaisesti. Etäkunnonvalvontajärjestelmän avulla autamme asiakkaitamme parantamaan heidän vaihteiden ja sitä kautta heidän koko tuotantoprosessin käyttövarmuutta ja luotettavuutta. Ennakoivalla toiminnalla säästämme asiakkaamme aikaa ja rahaa ja pienennämme hiilijalanjälkeä mahdollistamalla koneiden ja laitteiden pidemmän käyttöiän, sanoo lopuksi Majuri.

dbsantasalo.com
LinkedIn
Twitter
YouTube

Muita uutisia