Tampereen Asta-messuilla asumisen kestävää tulevaisuutta

Facebook
27.01.2023 | Rakentaminen, Yrityselämässä tapahtuu

Pirkanmaan suurin asumisen, rakentamisen ja remontoinnin Asta-messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 3.–5.2.2023.

Vuoden 2023 Astassa puhututtavat rakentaminen, remontointi ja sisustaminen. Asumisen ykköstapahtumassa teemaksi nousee asumisen kestävä tulevaisuus. Kotiunelmista inspiroitumaan ovat tervetulleita omakotitalo-, rivitalo- ja kerrostalojen asukkaat.

Tämän vuoden Astan teemana on asumisen kestävä tulevaisuus. Kestävä asuminen koskettaa meistä jokaista: uutta taloa rakentavaa omakotiasujaa, pintaremontoivaa kerrostaloasujaa ja kestävyyteen panostavaa kodin sisustajaa.

Teema laittaa pohtimaan, kuinka rakentaa, kunnostaa ja remontoida niin, että se myös kestää aikaa ja kulutusta eikä ruoki kertakäyttökulttuuria. Asumisen kestävä tulevaisuus on älykästä asumista ja elektroniikkaa, kestävää kunnostamista ja materiaalivalintoja sekä ekologista asumista.

Astan ohjelma opastaa, avartaa ja innostaa

Mielenkiintoinen messuohjelma tuo tietoa ja antaa uusia näkökulmia omien rakennus- ja remontointisuunnitelmien tueksi. Ohjelmasta löydät avun esimerkiksi energiatehokkaaseen asumiseen, kosteusturvaan, sähkösuunnittelun tekemiseen sekä arkkitehdin pikaneuvot. Mukana on muun muassa ammattijärjestäjä Kiira Vuorinen Kiira Organizing Oy:stä. Vuorinen opastaa siistin kodin säilytysratkaisuissa ja uudisrakentajan toimivassa tilasuunnittelussa.

Ohjelmalavalla mukana on myös Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu sisustusarkkitehti Tero Pennanen, joka puhuu”Huomisen haasteita ja rakentamisen ratkaisuja” aiheesta. Lauantaina ja sunnuntaina lavaohjelmassa nähdään muotisuunnittelija-taiteilija Jukka Rintala työnsä ääressä luonnostelemassa ja kuullaan hänen näkemyksiään taiteesta sisustuksessa.

Vuoden 2026 Asuntomessut järjestetään Lempäälässä. Lauantaina järjestetään Lempäälän Asuntomessujen paneelikeskustelu. Saikan alueelle Lempäälään rakentuu moderni, tiivis kaupunkimainen asuinalue, jonka keskiössä on nykyajan, kestävän kehityksen mukainen asuminen. Saikan alue sijaitsee riittävän kaukana ja tarpeeksi lähellä kaikkea, mitä tarvitaan arkeen ja vapaa-aikaan. Vuonna 2021 valmistuneessa asemakaavassa alueelle on varattu monipuolista tonttitarjontaa, tulevaisuudessa Saikan alueella asuu noin 350 asukasta. Asuntomessualue ilmentää Lempäälän ennakkoluulotonta uudistumiskykyä. Tampereen ammattikorkeakoulun rakennusalan opiskelijoiden yhdistys Puusuutarit esittelee tämän hetken trendikkäimmät remontointimateriaalit. Puusuutarit Duunaa -alueella kävijät pääsevät kokemaan lähietäisyydeltä ja oppimaan laminaattilattian asennusta, kaakelointi, kaakelien maalausta, tapetointia ja listoittamista.

Vanhan kunnostaminen sekä uuden rakentaminen

Älykäs asuminen ja rakentaminen on läsnä joka kodissa. Se on arjen helpottamista pienillä asioilla: teknologiaa sekä kodin elektroniikkaa. Se on erilaisia energia- ja lämmitysratkaisuita sekä valaisuvaihtoehtoja.

Kestävä kunnostaminen ja remontointi kunnioittaa vanhaa ja muovaa siitä uutta, se on taloudellisia energiaratkaisuja sekä houkuttelevia pintamateriaaleja. Se on pitkäikäistä rakentamista, millä ei ole parasta ennen -päivämäärää ja mikä ei ole vain hetken muodissa.

Samalla lipulla hallillinen häähumua

Asta-messujen lisäksi 4.–5.2.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään myös Tampereen Häämessut. Häämessuilla on kattava valikoima häihin ja juhliin liittyviä tuotteita ja palveluita. Esillä ovat muun muassa pienet ja suuret juhlapaikat,catering- ja juhlapalvelut, morsius- ja juhlapuvut,sormukset ja muut korut, kauneusalan tuotteet ja palvelut, askartelutarvikkeet ja -ideat sekä häämusiikkitarjonta. Tapahtuman ohjelma tarjoaa vinkkejä ja ideoita hääjärjestelyjen eri vaiheisiin sekä morsiusparille että muulle järjestelytiimille sekä juhlavieraille.

Uppoudu unelmiin ja hyödynnä kahden tapahtuman viikonloppu.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä