Cajo takaa luotettavat ja laadukkaat tuotemerkinnät

Facebook
30.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Cajo Technologies Oy on kotimainen lasermerkintäjärjestelmien ja ohjelmistojen valmistaja. Yhtiöllä on pääkonttori ja valmistus Kempeleessä ja toimituksia tehty yli 56 maahan mm. metalli- ja kaapeliteollisuuden markkinajohtajille. Cajolla on hallussaan patentoitu menetelmä väri- ja jäljitettävyysmerkintöjen tekemiseen laserilla ilman lisäaineita. Menetelmä mahdollistaa merkittävän lisäarvon materiaalien tuottajille ja jatkojalostajille sekä osa- ja lopputuotevalmistajille.

Valmistavassa teollisuudessa haetaan jatkuvasti ratkaisuja, joilla saadaan nostettua tuotantoprosessien automaatioastetta, parannettua tuotteiden laatua sekä nostettua kustannustehokkuutta. Kompleksiset tuotanto-, logistiikka- ja jalostusketjut edellyttävät mahdollisimman tarkkaa ja reaaliaikaista materiaalivirtojen laadunhallintaa ja seurantaa – sekä yhtiöiden sisäisissä tuotantoprosesseissa että läpi jalostusketjujen. Myös tuotteiden jäljitettävyyteen liittyvät viranomaisvaatimukset tiukentuvat koko ajan.

Merkintää tehdään operaattoripohjaisesti tai prosessiin integroituna

– Merkintälaitteistomme voidaan integroida osaksi asiakkaan tuotantolinjastoa tai vaihtoehtoisesti tarjoamme operaattorihallitut stand-alone-laitteistot. Molempia malleja käytetään, riippuen aina asiakkaan tarpeesta ja tuotantoprosessin vaatimuksista. Lasermerkintäjärjestelmää käytetään hyvin monipuolisesti tuotteiden, puolivalmisteiden sekä erilaisten materiaalien tuote- ja jäljitettävyysmerkinnöissä. Ratkaisumme on erityisesti kehitetty korvaamaan perinteisiä merkintämenetelmiä kuten mm. mustesuihku-, printti-, tarra-, kaiverrus-, etsaus- ja maalausteknologioita, toimitusjohtaja Niko Karsikas kertoo.

Lasermerkintä kestää vaativissakin olosuhteissa koko tuotteen elinkaaren

Cajo Technologiesilla on patentoitu lasermerkintämenetelmä, jossa kaikki perustuu lasersäteen erittäin tarkkaan kontrollointiin. Merkinnässä ei käytetä mitään lisä- tai väriaineita. Laserilla tehtävä merkintä on Karsikkaan mukaan äärimmäisen kestävä ja ekologinen.

– Lasermerkintöjä voidaan tehdä eri metalleihin, myös pinnoitetuille metallipinnoille sekä erilaisiin muovimateriaaleihin. Olemme verifioineet ja testanneet yli 4000 materiaalia käsittävän materiaalikirjaston. Merkinnät voivat käsittää mm. funktionaaliset merkinnät, tuotteen brändäyksen, tarvittavat viranomaismerkinnät sekä tuotteen yksilöivän jäljitettävyysmerkinnän. kemikaalivapaa merkintäteknologiamme mahdollistaa hiilijalanjäljen vähentämisen yli 90 %:lla verrattuna esimerkiksi mustesuihkumerkintään.

– Lopputuotteiden merkinnässä parhaimmillaan yhdessä tuotannon vaiheessa voidaan tuottaa kaikki asiakkaan tarvitsemat tuote- ja jäljitettävyysmerkinnät, Karsikas toteaa.

Asiakasoptimoitu lasermerkintäratkaisu

– Olemme kotimainen laite- ja ohjelmistotalo, joten meillä on erittäin hyvä asiantuntemus löytää asiakkaan tarpeeseen optimoitu ratkaisu. Ensimmäisessä vaiheessa kartoitamme merkintätarpeen, jonka jälkeen katsomme yhdessä asiakkaan kanssa, millä tavoin Cajon merkintäteknologia saadaan integroitua asiakkaan tuotantolinjaan mahdollisimman kustannustehokkaasti ja luotettavasti.

Karsikas kertoo, että lasermerkintälaitteistojen ohjelmistot optimoidaan asiakaskohtaisesti niin, että laitteen käyttö ja käytettävyys ovat juuri sellaisia, mitä asiakas haluaa.

Cajo Technologies on suomalainen kasvuyhtiö

Cajo on kansainvälistyvä kasvuyhtiö, jolla on pääkonttori ja valmistus Kempeleessä ja toimituksia tehtynä yli 56 maahan muun muassa metalli-, ajoneuvo-, akku,- medical- ja kaapeliteollisuuden asiakkaille. Lisäksi teknologia on laajasti käytössä eri toimialojen sopimusvalmistajilla esimerkiksi elektroniikkateollisuudessa.

– Lasermerkintäjärjestelmämme sekä -ohjelmistomme perustuvat omaan tuotekehitykseen. Laitteemme suunnitellaan ja valmistetaan Pohjois-Suomessa, Kempeleen tehtaalla ja valmistuksessa hyödynnetään merkittävästi kotimaisia alihankkijoita. Laitteillemme on myönnetty avainlippu-tunnus. Toimintamme perustuu korkealaatuisiin komponentteihin, henkilöstön monialaiseen ammattitaitoon, täsmälliseen aikatauluun sekä saumattomaan yhteistyöhön sidosryhmiemme kanssa, Karsikas kertoo.

cajotechnologies.com

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä