Pyydä tarjous

Fleetskills on ratkaisu kuljetusyrityksissä hajallaan olevan tiedon hallintaan ja henkilöstön kouluttamiseen

Fleetskillsissä voi valita suoritettavan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivän useista eri koulutusohjelmista. Voit suorittaa alati kasvavan ammattipätevyyskoulutustarjonnan lisäksi myös ADR-täydennys- ja Työturvallisuuskorttikoulutuksen. Saat yhden verkkokoulutuspäivän yhdellä koulutuspoletilla. Lue lisää: fleetskills.com
Fleetskillsissä voi valita suoritettavan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivän useista eri koulutusohjelmista. Voit suorittaa alati kasvavan ammattipätevyyskoulutustarjonnan lisäksi myös ADR-täydennys- ja Työturvallisuuskorttikoulutuksen. Saat yhden verkkokoulutuspäivän yhdellä koulutuspoletilla. Lue lisää: fleetskills.com
12.10.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Kuljettajien koulutustietojen ylläpitoon suunniteltu kotimainen Fleetskills-ohjelmisto antaa näkyvyyden pätevyyksiin ja varoittaa hyvissä ajoin etukäteen, jos pätevyyden vanheneminen uhkaa.

– Näin yritys voi ennaltaehkäistä vanhentuneista pätevyyksistä aiheutuvat riskit, toteaa Fleetskillsin myyntipäällikkö Juha Hiltunen.

Tavara- tai henkilöliikenteen kuljettajilta vaaditaan ajokortin lisäksi ammattipätevyys. Tänä vuonna suurella osalla henkilöliikenteen kuljettajista pätevyys meni vanhaksi, ellei sitä oltu uusittu. Ensi vuonna vastaavanlainen tilanne on tavaraliikenteen puolella.

– Fleetskills hälyttää, kun pätevyys on vanhentumassa. Ohjelmisto hakee datan sopimuskouluttajien rekistereistä, joten se on aina ajan tasalla. Fleetskills näyttää kuljetusyhtiölle, kuinka monta koulutuspäivää kukin kuljettaja on toistaiseksi suorittanut pätevyyden uusimiseksi.

– Myös kuljettaja itse voi seurata ja hallita omia pätevyystietojaan. Tokihan se vanhenemispäivämäärä kortissa lukee, mutta kortti ei hälytä ennakkoon, että kohta menen vanhaksi, naurahtaa Hiltunen.

Myös koulutus kätevästi Fleetskillsistä

Ammattipätevyyden uusimiseksi on kuljettajan suoritettava viisi seitsemäntuntista koulutuspäivää pätevyyden viiden vuoden voimassaolon aikana.

– Siinä on yksi perushaaste, johon Fleetskills antaa hyvin joustavia ratkaisuja, Hiltunen painottaa.

Merkittävä Fleetskillsin vahvuus piileekin siinä, että jos kuljettaja tarvitsee koulutuksia, ne voi suorittaa Fleetskillsissä!

– On asiakkaalle kätevää, kun koulutuksen voi suorittaa samassa palvelussa, josta koulutustarpeen näkee.

Yksityishenkilö voi osallistua Fleetskillsin koulutukseen, mutta yritysten on järkevää katsoa tarvetta kokonaisvaltaisesti oman henkilöstönsä osalta.

– Mikäli kiinnostusta ja tarvetta koulutuksille on, yhteyttä kannattaa ottaa minuun tai kollegoihini ja tiedustella räätälöityä tarjousta, Juha Hiltunen rohkaisee.

Juha Hiltunen

Käyttäjälisenssi 59 €/vuosi/henkilö sisältää myös koulutuksen

Fleetskillsin perusosalle (työntekijä- ja pätevyystietojen hallinta sekä koulutukset) on kaksi eri hinnoittelumallia: Basic- ja Premium-paketti.

Pakettien sisältö on muuten yhtäläinen, mutta Premium-paketin 59 €/vuosi/käyttäjä hintaan kuuluu kolme verkkokoulutuspäivää per kuljettaja kolmen vuoden sopimusjakson ajalle, eli laskennallisesti yksi koulutus vuodessa. Kuljettajien täytyy yleensä suorittaa keskimäärin yksi ammattipätevyyden jatkokoulutus joka vuosi. Fleetskills-koulutuksia voi suorittaa haluttuun tahtiin tai kerryttää tuleville sopimuskausille.

– Jokainen yritystilin käyttäjä saa Premium-paketissa samaan vuosihintaan myös yhden koulutuspäivän, kiteyttää Juha Hiltunen.

Basic-mallin hinta on 24 €/vuosi/käyttäjä. Yksittäisen verkkokoulutuspäivän hinta erikseen hankittuna on 59 €. Premium-paketti sisältää Fleetskillsin pätevyyksienhallinnan ja verkkokoulutukset yhden koulutuspäivän hinnalla, joten se on suositeltava valinta. Basic-paketti voi olla järkevä vaihtoehto, jos kuljetusyrityksellä ei ole lainkaan tarvetta Fleetskillsin verkkokoulutustarjonnalle, vaan pelkästään pätevyyksienhallinnalle.


Katso tästä linkistä video, kuinka Villen kuljetusyritys hyötyy Fleetskillsistä (linkki vie YouTube-videoon).


Joustava koulutusalusta

Juha Hiltunen kertoo, että Fleetskills-koulutuksia voi suorittaa hyvin joustavasti miltei mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

– Meillä on mahdollista osallistua verkkokoulutuksiin ma–to klo 8–22 ja pe-la klo 8–16 Traficomin valvontakriteerit täyttäen.

– Jos oppimateriaalin pariin käy arkiaamuna kahdeksalta, niin riittää, kun vaaditut 7 tuntia on tullut suoritettua iltakymmeneen mennessä. Jos yhden päivän aikana ei ehdi käyttää seitsemää tuntia kouluttautumiseen, niin jokaisen koulutuksen voi meillä jakaa kahdelle päivälle, eli 3,5 h/päivä, Hiltunen kuvailee.

– Koulutuksemme ovat saaneet paljon positiivista palautetta. Koulutuksista on katsottavissa trailerit, pienet tietoiskut, jotka valaisevat, mitä koulutukset pitävät sisällään.

Oikea tilannekuva

Fleetskillsistä yrittäjä näkee yhdellä klikkauksella koko kuljettajakunnan ammattipätevyystilanteen. Hän voi katsoa, montako päivää kullakin on suoritettuna, ja tilannetta voi tarkastella myös erilaisten korttikoulutusten osalta.

– Fleetskillsissä voi tietoja katsoa ja suodattaa hyvin monipuolisesti. Jos yrittäjä halua tarkempia raportteja tehdyistä koulutuksista esim. verottajalle, sekin onnistuu. Palvelu mahdollistaa myös yritysten välisen tietojensiirron esimerkiksi alihankintatilanteissa.

– Fleetskills tarjoaa paljon muitakin etuja. Asiakasyritykselle voidaan muotoilla yksilöllinen Fleetskills-palvelupaketti, Hiltunen huomauttaa.

Pyörät pyörimään

Fleetskills on SaaS-palvelu (Software as a Service). Ammattipätevyyksien ohella sen kautta voivat olla katsottavissa myös ajoluvat ja kortit, perehdytykset ja ohjeistukset sekä ajoneuvojen katsastustiedot.

Fleetskills toimii verkkoselaimessa kaikissa päätelaitteissa: puhelimissa, tableteissa, läppäreissä ja desktop-tietokoneissa. Mitään ohjelmistojen asennuksia ei tarvita. Palveluun sisältyy asiakastuki.

– Fleetskills antaa aidon läpinäkyvyyden. Fleetskillsissä kaikki, mitä kuljetusalan yrityksessä tulisi dokumentoida, voidaan dokumentoida yhteen ja samaan paikkaan, Juha Hiltunen korostaa.

– Kun Fleetskillsin ansiosta byrokratiaan käytettävä aika vähenee, kuljetusyritys voi keskittyä siihen minkä parhaiten osaa, eli siihen, että tavara tai henkilöt liikkuvat.

Fleetskillsin asiakkaita ovat monenlaiset kuljetus- ja logistiikkayritykset. Hiltunen luonnehtii, että melkeinpä minkä tahansa toimijan, jolla on kuljettajia ja ajoneuvoja, kannattaa käyttää Fleetskillsiä.

– Tavaraliikenteen puolella teemme yhteistyötä mm. VR Transpointin, DB Schenkerin ja Postin kanssa. Henkilöliikenteessä Fleetskills on käytössä mm. Vekka Groupilla ja monilla muilla.

Ratkaisu riskienhallintaan

Juha Hiltunen muistuttaa, että kuljetusyrittäjän kannattaa aika ajoin pysähtyä kysymään itseltään, kuinka hyvin yrityksessä dokumentoidaan ja jaetaan asiakkailta tulevat ohjeet esimerkiksi lastaukseen, tuotteiden käsittelyyn ja turvallisuusasioihin.

– Voiko tulla tilanteita, joissa kuljettaja sanoo, ettei ole ohjeesta koskaan kuullutkaan? Fleetskills varmistaa selustan tuomalla selkeän näkymän siihen, miten kukin kuljettaja on käynyt lukemassa tarvittavat ohjeet ja kuitannut tarvittavat kulkuluvat.

Fleetskillsin ansiosta kuljetusyritys voi välttää inhimilliset unohdukset, joiden tuloksena voi olla melkoiset sanktiot.

– Unohduksia voi aina sattua, mutta jos virkavalta havaitsee kuljettajalta vanhentuneen ammattipätevyyden tai ADR-ajoluvan, niin siitä tulee rapsua sekä yrittäjälle että kuljettajalle. Fleetskills minimoi riskit.

Kuljetusyritysten oma ohjelmisto

Fleetskills on yksinomaan kuljetusyhtiöille suunniteltu ohjelmisto, joka auttaa paitsi pätevyyksien seurannassa ja henkilöstön kouluttamisessa, myös ajoneuvojen hallinnassa, materiaali- ja inventaariokysymyksissä sekä HR- ja rekrytointiasioissa.

Fleetskillsin kautta onnistuu myös rekrytointi ja työnhakijoiden ylläpito. Fleetskillsissä yritys voi laatia työpaikkailmoituksia sekä ottaa vastaan ja hallita saapuneita hakemuksia.

– Fleetskills toimii työpaikasta kiinnostuneiden pankkina niiden työnhakijoiden osalta, jotka antavat luvan tietojensa säilyttämiseen. Fleetskillsissä tietoturvallisuus on huomioitu erityisen tarkoin, Hiltunen kertoo.

Fleetskillsiä on kehitetty ja kehitetään edelleen ennen kaikkea asiakaspalautteen perusteella. Käytettävyys ja logiikka perustuvat kuljetusyhtiöiden tarpeisiin.

Juha Hiltunen paljastaa, että yhtenä kehityshankkeena Fleetskillsiin ollaan kehittämässä rekisterinumeroon perustuvaa ajoneuvon teknisten tietojen ja katsastushistorian hakua.

– Sellainen toiminnallisuus saataneen käyttöön viimeistään ensi vuoden puolella.

Ammattikuljettajan kannattaa rekisteröityä käyttäjäksi

Juha Hiltunen muistuttaa, että yksityishenkilöille – ammattikuljettajille – Fleetskills on täysin avoin ja ilmainen omien kuljettajapätevyyksien ja suoritettujen koulutusten seurantaan.

– Tarvitsee vain mennä fleetskills.com-sivulle ja rekisteröityä käyttäjäksi. Sopimuskouluttajien rekistereiden kautta käytettävissämme on sama data kuin Traficomilla, tosin saamamme palautteen mukaan meidän käyttöliittymämme on paljon selkeämpi, Hiltunen myhäilee.

– Jos ammattikuljettaja aprikoi, että ”teinkös minä nelisen vuotta sitten pari koulutuspäivää”, niin Fleetskillsistä sen voi näppärästi varmistaa. Rekisteröityminen ja oman käyttäjätunnuksen luominen ei maksa mitään, eikä sido mihinkään.

fleetskills.com

Facebook | LinkedIn | Instagram

Juha Hiltunen | [email protected] | 040 187 8668
Marko Niemelä | [email protected] | 040 197 3164