FredSe Oy:n toiminnan ytimessä vuosihuollot, korjaukset ja tarkistukset

Facebook
30.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

FredSe Oy on metalliteollisuuden kunnossapitoon erikoistunut yritys.

Maaliskuussa -2019 perustetun FredSe Oy:n yrittäjinä toimivat Toni Suhonen ja huoltopäällikkö Jani-Pekka Koponen. Molemmilla yrittäjillä on pitkä kokemus alalta. FredSe työllistää yrittäjien lisäksi kaksi henkilöä.

- Vaikka yritys on nuori, olemme saaneet hyvän vastaanoton ja asiakkaiden määrä kasvaa ilahduttavan nopeasti. Kasvuyritys hakeekin nyt yhtä uutta työntekijää, Toni Suhonen kertoo.

Yrityksen toimipaikka on Suonenjoella, mutta työt tehdään pääsääntöisesti asiakkaiden luona ympäri Suomea.

- Asiakkaitamme ovat pääasiassa alihankintakonepajat valtakunnallisesti, pääkaupunkiseudulta Lappiin saakka. Olemme mukana asiakkaan prosesseissa ja pyrimme tuotteillamme ja palveluillamme tuottamaan heille lisäarvoa, käytettävyyttä, varmuutta ja laatua heidän omaan prosessiinsa. Palvelemme asiakkaitamme tuotantokatkoksissa, vuosihuolloissa, koneensiirroissa ja asennuksissa sekä käyttökoulutuksissa, Suhonen kertoo ja jatkaa:

- Olemme erikoistuneet levytyökoneiden huoltoon ja korjauksiin. Tunnemme hyvin useimmat ohjelmistot sekä komponentit, joita levytyökoneissa käytetään. Ratkomme niin mekaaniset ongelmat sekä logiikka-, sähkö- kuin ohjelmistohaasteet. Olipa konetyyppi sitten plasma-, kaasu-, laser- ja vesileikkauskone.Tai särmäyspuristin, levyleikkuri, saha, levymankeli tai robotti. Levytyökoneiden huollon ja korjauksen lisäksi tarjoamme ohjelmisto -ja konemyyntiä sekä käyttökoulutusta edustamillemme konetyypeille.

Ennakoivalla kunnossapidolla pyritään hyvään käyttövarmuuteen

Suhonen kertoo, että ennakoivan huollon osuus on kasvanut ja kasvaa edelleen.

- Huolella suunniteltu ennaltaehkäisevä huolto sekä nopea reagointi yllättäviin tuotantohäiriöihin on ydinosaamistamme, jolla minimoidaan tuotannon seisokkiaika. Me pidämme huolen siitä, että koneet toimivat ja tarvittavat varaosat ovat saatavilla silloin kun niitä tarvitaan.

Suhonen korostaa, että huoltosopimus mahdollistaa lisäksi edullisemman hinnoittelun huollolle sekä kulutusosille.

FredSe edustaa ja tuo maahan useita markkinoiden johtavia levykonemerkkejä

Suhonen sanoo, että oman huollon ja kunnossapidon merkitys korostuu alan kehityksessä.

- Varaosat ja ohjelmistojen kehityksen tuomat haasteet pystytään ratkaisemaan nopeasti päämiesyhteyksiemme avulla. Meillä on edustuksina metalliteollisuuden ohjelmistoja valmistavan Lantekin jälleenmyynti sekä CNC-leikkauskoneiden valmistajan, Soitaabin tehokkaat plasma-, kaasu-, vesi-, ja laserleikkauskoneet. Jälleenmyynnin lisäksi ylläpidämme, tuemme ja koulutamme Soitaabin ja Lantekin lisäksi myös muita merkkejä.

- Lantek on maailman johtava kaasu-, plasma-, laser-, ja vesileikkaustekniikan ohjelmoija. Soitaabilla on markkinoiden laajin valikoima leikkausteknologioita. Soitaab-konserni on aina ollut johtava CNC-leikkauskoneiden valmistaja, Soitaab uskoo jatkuvaan teknologiseen kehitykseen ja innovatiivisten leikkausratkaisujen jatkuvaan tutkimukseen, jotta saavutetaan aina maksimaalinen tehokkuus, tarkkuus ja nopeus.

- Teollisuuden tarpeisiin meillä on tarjolla 2 D levyn nestausohjelma, joka soveltuu erinomaisesti levytyökoneiden ohjelmointiin. Olemme jo myyneet muutamia 2 D levyn nestausohjelmia ja ne on otettu kentällä hyvin vastaan, Suhonen mainitsee.

Asiakaslähtöistä koulutusta vahvalla kokemuksella

Suhonen korostaa, että markkinoiden paraskaan kone ei ole hintansa arvoinen, ellei operaattori pysty hyödyntämään sen potentiaalia.

- Koulutustarve on selkeästi lisääntynyt koska teknologia-alaa vaivaa pula osaavista työntekijöistä. Yrityksillä onkin kova tahtotila osallistua koulutuksen kehittämiseen, jotta työntekijöitä riittäisi tulevaisuudessakin. Pääsääntöisesti annamme käyttökoulutusta suoraan asiakkaillemme. Suunnittelemme ja toteutamme koulutukset yhdessä yritysten kanssa vastaamaan heidän tarpeitaan. Lisäksi toimimme yhteistyökumppaneiden kanssa, esimerkiksi tällä hetkellä työelämän koulutuksiin erikoistuneen koulutusyrityksen ja uuden koulutuskonseptin kehittäneen EduTec Oy:n kanssa, Toni Suhonen kertoo.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä