Pyydä tarjous

Hallitse avaimia ja omaisuutta 100 % digitaalisesti

Ohjelmistotalo Sowellus Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Pohjola kertoo, että palvelun käyttöönotto vaatii ainoastaan älypuhelimen, johon saadaan ladattua LokiTime-applikaatio.
Ohjelmistotalo Sowellus Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Pohjola kertoo, että palvelun käyttöönotto vaatii ainoastaan älypuhelimen, johon saadaan ladattua LokiTime-applikaatio.
15.09.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

LokiTime tarjoaa ratkaisun, jonka ansiosta avainten, kulkutunnisteiden ja työvälineiden katoamiset ja virhekirjaukset ovat historiaa. Palvelu on pohjoismaiden käytetyin ja matkalla digitaalisen avainhallinnan uudeksi standardiksi.

Ohjelmistotalo Sowellus Oy lähti noin 10 vuotta sitten hahmottelemaan ketterää ratkaisua avainten hallintaan, joka soveltuisi vastaamaan turvallisuusalan vaativiin tarpeisiin. Tuotekehitystä tehtiin tiiviissä yhteistyössä valittujen lukitus- ja turvatoimijoiden kanssa, jotta lopputuote palvelisi mahdollisimman hyvin käytännön työssä, unohtamatta korkean tietoturvan kriteerejä. Syntyi avainhallinnan pilvipalvelu LokiTime, jonka avulla voidaan helposti kuitata ja hallinnoida avaimia, kulkutunnisteita ja muita lainaesineitä.

Kuittaukset ja palautukset hoituvat kätevästi mobiiliapplikaatiolla ja tietoja hallinnoidaan verkkoselaimen kautta tietokoneella. Pilvipalvelussa on nähtävillä aina reaaliaikainen ja aukoton kirjanpito kaikista luovutuksista ja palautuksista sopimuksineen.

– Kyseessä on kotimainen, korkean turvatason ratkaisu, joka soveltuu niin julkishallinnon toimijoille kuin pienemmille yrityksille, toimitusjohtaja Tuomas Pohjola kertoo.

LokiTimen asiakaskunta onkin laaja, ulottuen aina kaupungeista ja kunnista suuriin kauppaketjuihin ja kauppakeskuksiin. Pohjolan mukaan asiakkaat ovat sitoutuneita ja tyytyväisiä; asiakaspoistuma on tällä hetkellä pyöreä nolla.

– Aika harva haluaa palata enää paperin pyöritykseen, kun tiedot on kerran digitalisoitu.

Yhdellä ratkaisulla tietojen keskitetty hallinta

LokiTimen asiakkailla saattaa olla useita hallinnoitavia kiinteistöjä, joissa on erilaisia kulunhallintaratkaisuja. Kiinteistöissä voi olla samanaikaisesti esimerkiksi vanhaa mekaanista ABLOY-avainkantaa, erilaisia kulunvalvontajärjestelmiä, iLOQia sekä avainkaappeja.

– Usein kiinteistöjen käytössä olevissa ohjelmistoissa on omat moduulinsa avainten tietojen hallintaan, mutta markkinoilta on puuttunut LokiTimen kaltainen työkalu, jolla pystytään keskitetysti hallinnoimaan kaikkien taustajärjestelmien avaimia, tunnisteita ja niiden lainauksia. Tämä on LokiTimen vahvuus, Pohjola painottaa.

Aiemmin lainausten ja kuittausten tekeminen on ollut vahvasti henkilövetoista työtä, ilman vahvoja kuittauksia. LokiTimen avulla tämä muuttuu, sillä sen kautta jokaisesta lainauksesta ja palautuksesta muodostuu sähköinen sopimus sekä lainaajalle että omaisuuden haltijalle. Jos lainaaja unohtaa palauttaa avaimen tai tavaran sovittuna ajankohtana, järjestelmä lähettää muistutuksen.

Lainausten piiriin voidaan liittää muitakin esineitä, kuten puhelimia, läppäreitä, kulkukortteja ja paikoituslupia. Näin päästään eroon kaikista papereista, Excel-tiedostoista ja muustakin lainaamiseen liittyvästä manuaalisesta työstä.

– Usein inventaarion yhteydessä asiakas toteaa, että asialle olisi tehtävä jotain. Juuri tällaisessa tilanteessa on oikea aika ottaa käyttöön LokiTimen digitaalinen avainhallinta, Pohjola rohkaisee.

Rajaton skaalautuvuus

Palvelu skaalautuu täysin käyttäjän tarpeiden mukaan. LokiTimeen voidaan lisätä rajaton määrä kiinteistöjä, avaimia, tiloja, esineitä sekä käyttäjiä. Parhaiten LokiTime palvelee tilanteessa, kun kyseessä on iso yritys, jolla on paljon kiinteistöjä ja toimipaikkoja. Ratkaisun avulla voidaan luoda yhtenäinen avainten luovutuksen ja hallinnan toimintamalli läpi organisaation. Palvelussa saadaan luotua eriytetyt käyttöympäristöt esim. toimiston henkilöstölle ja yhtiön johdolle.

– Manageritason henkilöille on tärkeää nähdä tietoja, esimerkiksi missä yrityksen tekninen avainnippu kohteesta X on ja keneen voidaan ottaa yhteyttä, mikäli avaimille on tarvetta. Tiedot ovat saatavilla omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla, pääkäyttäjän toimesta määritellyillä näkymillä.

Yhtiötasolla kaikki tieto on digitaalisesti saatavilla koko ajan, joten avaintenhallintaa pystytään vihdoin johtamaan ja seuraamaan. Tämä mahdollistaa myös helpon muutostenhallinnan, koska käyttäjätilien oikeuksia pystytään määrittelemään saumattomasti. Palvelulla saadaan minimoitua lukostojen ja järjestelmien rapautumiset, avainhävikit, uudelleensarjoitukset, ohjelmoinnit sekä reklamaatiot avainten katoamisten yhteydessä. Käyttäjällä on jatkuvasti ajantasainen tieto, kenellä avaimet ovat.

Käyttöönotto on äärimmäisen helppoa

Palvelun käyttöönotto vaatii ainoastaan älypuhelimen, johon saadaan ladattua LokiTime-applikaatio. Mitään muuta laitteistoa ei tarvita. Applikaatio toimii yrityksessä avainhallintaa hoitavien henkilöiden päivittäisenä työkaluna ja sillä kuitataan avaimet ja esineet vastaanottajalle muutamassa sekunnissa.

– Palvelun perustamista varten asiakkaan tarvitsee ainoastaan toimittaa meille tiedossa olevat avainlistat ja muut lainaustiedot sähköisesti. LokiTimen tuontityökalun avulla kohteet voidaan perustaa varsin tehokkaasti massavienteinä. Näin jo olemassa olevat avaimet ja käyttäjät saadaan siirrettyä kätevästi LokiTimeen ja palvelu voidaan ottaa käyttöön välittömästi.

Pohjolan mukaan LokiTimen tärkeimmät ominaisuudet liittyvät käyttöliittymän miellyttävyyteen ja helppouteen, vahvaan teknologiaan, joka on kehitetty markkinoilla toimivien asiakkaiden tarpeisiin. Moderni teknologia myös kehittyy jatkuvasti, huomioiden asiakkaiden tulevat tarpeet.

Patentoitua teknologiaa

Sowelluksella on myös LokiTimeen liittyvää patentoitua teknologiaa, joka liittyy avainvaltuutukseen.

– LokiTime-tilien välillä voidaan antaa etukäteisvaltuutuksia tietyille henkilöille. Näin avainhallinnan henkilö näkee heti, että LokiTimesta löytyy esihenkilön lupa avaimen kuittaukseen tälle kyseiselle henkilölle. Tieto kulkee kaikkien asianosaisten tilien välillä ja sinne voidaan määritellä erilaisia valtuutuksia, että luovutustieto on heti kaikilla asianosaisilla käytössään, Pohjola mainitsee loppuun.

www.lokitime.com
Myynti: +358 40 505 1725
[email protected]