Pyydä tarjous

JKS Products osti Konestarin verkonrakennuslaitteet

Digipalvelut
25.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Vuodesta 2013 asti valmistettuja Konestarin kaivinkonekäyttöisiä Kake-, Veka- ja Karu-verkonrakennuslaitteita saa jatkossa JKS Productsilta Ylivieskasta. Konestarin perustajan Heikki Kvistin jäädessä eläkkeelle tarjoutui JKS:lle mahdollisuus jatkaa tehokkaiksi ja käteviksi todettujen laitteiden valmistusta ja myyntiä. Kvistin tekemä pitkä työura kaivinkoneessa ja verkonrakennustehtävissä on ollut pohjana tuotteiden ideoinnille ja kehitykselle.

JKS Products Ltd on kotimainen kaapelivaunujen ja verkonrakennuslaitteiden valmistaja. Yritys on toiminut kotimaan markkinoilla jo 15 vuoden ajan. Päätuote on kaapelivaunut, joita on kehitetty vuosi vuodelta käyttäjien toiveita kuunnellen paremmaksi työkaluksi verkonrakennukseen. Vaunujen lisäksi JKS Productsin tuotevalikoimasta löytyy muun muassa paljon erilaisia kelapukkeja, nostoapuvälineitä, pyörityslaitteita, vinttureita ja välivetolaitteita sekä asiakkaan toiveiden mukaiset sovellukset suoraan erikoistarkoitukseen. Verkonrakennuslaitteista puolet menee vientiin. Päävientimarkkinat ovat Norjassa, Sveitsissä, Englannissa ja Italiassa. Uusia vientimaita etsitään kokoajan ja markkinaa pyritään laajentamaan. Konestarin tuotteet tukevat hyvin JKS:n nykyistä laajaa tuotevalikoimaa. JKS:n olemassa olevien vientikanavien ansiosta Kvistin innovaatioista pääsee tulevaisuudessa hyötymään myös monet mm. Keski-Euroopan ja Pohjoismaiden verkonrakentajat.

Yritys on viime vuosina myös investoinut voimakkaasti uusiin laitteisiin ja työmenetelmiin. Verkonrakennuslaitteiden valmistuksen lisäksi JKS products tekee metallin alihankintaa.

KAKE-kaapelinkelauslaite on suunniteltu linjanpurkutöihin. Laitteeseen kuuluu vahvarakenteinen halkaistava teräskela, jolle kaapeli kelataan kaivinkoneen hydrauliikkaa ja KAKE:n napamoottoria hyödyntämällä. Kaapelinohjaimet varmistaa kaapelin kelautumisen oikein. Kelan täytyttyä kelan toinen puoli irroitetaan ja valmiin kiepin voi helposti pudottaa kaivinkoneella haluttuun paikkaan ja taas homma jatkuu. Lyhyesti sanottuna KAKE nopeuttaa ja helpottaa kaapelin kelaamista ja kaapelikieppien käsittelyä. KAKE voidaan myös jalostaa KAKE DUO:ksi jolloin samalla laitteella voidaan tehdä linjapurkua. Painoa laitteella on noin 360kg.
Kake: https://www.youtube.com/watch?v=7DfjbDahT0o
Kake Duo: https://www.youtube.com/watch?v=DG-RTo7eVuk

VEKA-Kaapelinvetolaite on pieni ja ketterä laite, joka on elementissään taajamissa ja ahtaissa hankalissa paikoissa. Laitteella suoritetaan kaapelinvetoja 400 metrisen vetovaijerin avulla. Tarvittaessa vaijeria voidaan laittaa enemmänkin. Myös VEKA hyödyntää kaivinkoneen hydrauliikkaa ja voidaan varustaa asiakkaan valitsemalla pikakiinnikkeellä. VEKA:n ansiosta työn kuormittavuus vähenee, työturvallisuus paranee ja työn tuottavuus nousee. Vekalla painoa on noin 250kg.

KARU-Kaapelinohjausrulla on työkalu raskaiden kaapeleiden ohjaamiseen kaivannon mutkissa ja putken suulle sekä kaapeliojaan siirtämiseen. KARU:lla on myös kätevä pussittaa kaapeli ennen alitusputkeen asentamista. Laitteeseen saa haluamansa pikakiinnikkeen oman kaluston mukaisesti. Kääntöliikkeeseen hyödynnetään kaivinkoneen hydrauliikkaa. Yhdistettynä pyörittäjään työ helpottuu entisestään. Karu painaa noin 115kg.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=fvBPOLl0BFw

Kaikki tuotteet ovat CE-merkittyjä, hyödyllisyysmallisuojattuja ja konedirektiivin mukaisia, joten niille on riskianalyysit sekä lujuustarkastelut tehty.

Konestarin videoita löydät YouTubesta.

www.jks-pro.fi

JKS:n valmistamia laitteita voit nähdä Maxpo-messuilla toukokuun 5-7. päivä Hyvinkään lentokentällä, jossa JKS Products on näytteilleasettajana.

JKS:n touhuja voit seurata myös sosiaalisen median kanavilla eli YouTubessa, LinkedInissä, Instagramissa ja Facebookissa. Käy ottamassa seurantaan!