Karjalan Erämessuilla on monipuolinen ohjelma ja koettavaa koko perheelle

Facebook
22.05.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Tämänvuotiset Karjalan Erämessut järjestetään Kontiolahden Ampumahiihtostadionilla viikkoa ennen juhannusta, 14.–16. kesäkuuta.

– Luvassa on monipuolinen ja mielenkiintoinen ohjelma sekä runsaasti näytteilleasettajia, sanoo järjestelypäällikkö Eki Lintunen.

Karjalan Erämessut on koko perheen tapahtuma.

– Ohjelmaa ja näytteilleasettajia on hyvinvoinnista retkeilyn kautta eränkäyntiin. Koettavaa riittää kaiken ikäisille vauvasta vaariin.

Esimerkiksi sunnuntaina 16.6. tapahtumassa vierailee ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen.

– Hän kertoo, miten ampumahiihdossa käytettävää asetta käsitellään. Yleisö voi myös osallistua arvontaan, jolla valitaan kaksi henkilöä haastamaan Kaisa ammuntakisaan.

Tapahtuman ohjelma on julkaistu karjalaneramessut.com-sivuilla.

– Kannattaa seurata myös Facebook- ja Instagram-sivujamme, joille tulee jatkuvasti poimintoja ohjelmasta ja näytteilleasettajista.

Kaisa Mäkäräinen vierailee messuilla su 16. kesäkuuta. Tule kuuntelemaan, miten ampumahiihdossa käytettävää asetta käsitellään. Voit myös osallistua arvontaan, jonka voittajat pääsevät haastamaan Kaisan ammunnassa.

Tervetuloa katselemaan ja kokeilemaan

Eki Lintunen kertoo, että näyttelyalueella kiertelemisen ohella kävijät voivat seurata ohjelmatapahtumia ja monissa kohteissa itsekin kokeilla tekemistä turvallisesti.

– Alueella on mm. ammuntasimulaattoreita.

Konekarhu Jokke on mukana messuilla jokaisena päivänä, joten messujen lomassa on oivallinen mahdollisuus oman koiran testauttamiseen.

Retkeily on noussut metsästyksen ja kalastuksen rinnalle vahvaksi teemaksi.

– Retkeilyn suosio on viime vuosina ollut hyvässä myötätuulessa. Messuilla on näytteilleasettajien kautta edustettuina retkeilyn ja luonnossa liikkumisen huippumerkit. Lista kaikista näytteilleasettajista on karjalaneramessut.com-sivustolla.

– Myös terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluita on monipuolisesti esillä, Lintunen korostaa.

Yksi Karjalan Erämessujen perinteinen ominaispiirre on metsästys- ja harrastuskoirarotujen laaja mukanaolo.

– Koiria esiteltiin kattavasti jo aikoinaan Kolin erämessuilla. Tälläkin kertaa meillä on mukana lukuisia koirayhdistyksiä ja sitä myötä tietenkin eri rotuisia koiria.

Messuilla on runsaasti näytteilleasettajia ja mielenkiintoista ohjelmaa, joten katseltavaa riittää koko perheelle.

Helposti paikan päälle

Karjalan Erämessuille saapuminen on poikkeuksellisen vaivatonta, sillä aivan messualueen viereen pääsee omalla autolla. Pysäköintitilaa on runsaasti, ja pysäköinti on maksutonta.

Joensuun keskustasta kulkevat non-stop-bussikuljetukset näyttelyalueelle ja takaisin. Bussikuljetus sisältyy pääsylipun hintaan.

Nälkäisenä ei tarvitse Karjalan Erämessuilla käyskennellä eikä tyhjin vatsoin kotiin palata, sillä ruokaa on tarjolla useassa pisteessä messualueella.

Aluekartta. Klikkaa isommaksi.

Iso ja perinteinen erätapahtuma

Eki Lintunen mainitsee, että jos vielä on näytteilleasettajaksi tulemisesta kiinnostuneita yrityksiä, yhteyttä kannattaa ottaa häneen.

– Mukaan mahtuu. Messualue on iso, joten paikkoja on paljon. Uuden näytteilleasettajan tiedot saadaan nopeasti päivitettyä nettisivuillemme.

– Tapahtumamarkkinointi kattaa Pohjois-Karjalan lisäksi Koillis-Savon, eteläisen Kainuun sekä osan Etelä-Karjalaa ja Itä-Savoa.

Karjalan Erämessut järjestetään nykyisin vuorovuosin Pohjois- ja Etelä-Karjalassa. Ensimmäiset messut Etelä-Karjalassa olivat viime vuonna Imatralla.

Vuonna 2026 messukonsepti täyttää 40 vuotta, sillä ensimmäinen Karjalan Eränäyttely pidettiin vuonna 1986 Lieksan Nurmijärvellä. Siitä tapahtuma jatkoi Karjalan Erämessuina ja Kolin Erämessuina.

Perinteinen Karjalan Erämessut -nimi palautettiin vuonna 2022, kun messut siirtyivät nykyaikaisiin puitteisiin Kontiolahden Ampumahiihtostadionille. Samalla tapahtumaa raikastettiin ja se tuotiin nykypäivään.

– Karjalan Erämessut on Suomen toiseksi vanhin erätapahtuma, toteaa Lintunen.

karjalaneramessut.com

facebook.com/karjalaneramessut | instagram.com/karjalaneramessut

Järj. Karelia Events Oy, puh. 040 255 9458, [email protected]

Aukioloajat

Pe 14.6. klo 10–17
La 15.6. klo 10–17
Su 16.6. klo 10–17

Messualueen välittömässä läheisyydessä on runsaasti ilmaista paikoitustilaa. Messubussi kuljettaa messuille Joensuusta.

Liput

Aikuiset 15 €
Opiskelijat, eläkeläiset, nuoret 12–17 v. 10 €
Perhelippu (2 aikuista ja 12–17 v. nuoret) 30 €
Alle 12-vuotiaat veloituksetta

Ryhmäliput 10 €/hlö. Minimi ryhmäkoko 10 henkeä. Bussikuski ja tilaaja veloituksetta. Ryhmälippuvaraukset: [email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia