Kehittämisyhtiö Keulink – yhdessä tulosta

Facebook
24.06.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Kehittämisyhtiö Keulink palvelee pitkäjänteisesti yrittäjiä, yrityksiä ja yrittämistä pohtivia Keuruun seutukunnalla. Palvelua tarjotaan myös maaseutuyrityksille muissa kuin perusmaatalouden yritysasioissa. Keulink toimii alueensa elinvoimatekijänä ja sitä tukevana organisaationa.

- Meillä on tarjolla kolme isoa kokonaisuutta; yritysneuvonta, hankemaailma sekä muu päivittäinen tekeminen. Autamme yrittäjiä ja yrityksiä heidän toimintansa elinkaaren kaikissa vaiheissa, perustamisesta aina mahdolliseen sukupolvenvaihdokseen tai yrityksen myyntiin saakka, toimitusjohtaja Jukka Kentala kertoo.

Palvelukokonaisuudet yrittäjien käytettävissä

- Kaikki peruspalvelut ovat maksuttomia, Kentala painottaa.

Yrityksille tarjottaviin palveluihin kuuluvat neuvontapalvelut yrityksen perustamiseen, liiketoimintasuunnitelmaan, yritysmuodon mahdolliseen muuttamiseen, yrityksen ostoon tai myyntiin sekä mahdollisen jatkajan etsintään liittyen. Isoa osaa näyttelevät erilaisten rahoitusmuotojen hakeminen ja niihin liittyvien mahdollisuuksien tarkastelu, kuten investointituet, palkka- ja energiatuki, viennin käynnistämiseen liittyvät tuet sekä starttiraha ja kokeilutuet.

- Lisäksi monipuolisiin palvelukokonaisuuksiin kuuluvat mm. tietopalvelut, aluetalouskatsaukset, metallibarometrit, toimialakatsaukset sekä erilaiset toimialaselvitykset. Näiden kautta saadaan tilastotietoa, jotka ovat osa elinvoiman taustaselvitystä. Järjestämme myös koulutustapahtumia, joissa meillä on usein järjestäjän vastuu, mutta joku muu osaava henkilö tai yritys on asiaa opettamassa. Meillä on perinteisesti ollut koulutuksia taloushallinnosta, hankintatoiminnasta ja tietosuoja-asetuksesta. Osa koulutuksista on useampi päiväisiä ja yleensä koulutukset painottuvat iltaan, Kentala mainitsee.

Kentala sanoo, ettei Keulink ole jäänyt koronaviruksen vuoksi niin sanotusti tuleen makaamaan.

- Voidaan puhtaalla omatunnolla sanoa, että olemme olleet erittäin aktiivisia ja tehokkaita. Olemme koronavirusepidemian aikana tähän mennessä muun muassa kohdanneet yli 1000 yrittäjää, tukeneet tukihakemusten laatimisessa yli 220 yritystä ja tehneet yli 130 markkinointi-/esittelyvideota, Kentala toteaa tyytyväisenä.

Digitaalinen maailma -mahdollisuuksien maailma

- Autamme yrittäjää rahoituksessa niin, että meillä on usein myös rahoittajan edustaja saman pöydän ääressä. Tämän yksi muoto on rahoitusklinikoiden pitäminen. Rahoitusklinikan kautta yrittäjä ymmärtää kokonaisuuden, jolloin tämä osaa tehdä kerralla riittävän kattavan rahoitushakemuksen. Rahoitusklinikoihin kuuluu myös yrityksen kasvun mahdollisuuksien tarkastelu, joka on käytännössä liiketoiminnan kokonaisuuden tarkastelua, Kentala selvittää.

Kentala kertoo, että Keulink on pystynyt varsin hyvin hoitamaan myös rahoitusklinikoidenkin tehtävät rajoituksista huolimatta.

- Digitaalinen maailma on mahdollisuuksien maailma. Me olemme olleet koko ajan tavoitettavissa myös kasvokkain ja olemme käyneet yrityksissä tapaamassa yrittäjiä. Emme ole antaneet rajoitusten estää toimintaa -olemme toimineet aktiivisesti rajoitusten antamien vaatimusten puitteissa, Kentala sanoo.

- Keuruulla on perinteisesti järjestetty kaksi kertaa vuodessa iso rekrytapahtuma, jossa on jopa satoja työttömiä työnhakijoita ja noin 250 työpaikkaa tarjolla. Työnantajat ja työnhakijat voivat kohdata siellä. Viime vuonna pystyttiin järjestämään koronarajoitusten vuoksi vain yksi tapahtuma ja tänä vuonna on ensimmäisen kerran kokeiltu etärekrytointi, jonka tulokset olivat ihan lupauksia herättäviä.

Hankemaailma toinen tärkeä kokonaisuus Keulinkin toiminnassa

- Tällä hetkellä meidän ns. hankesalkun arvo on noin 200 000 euroa. Vaikka kyseessä on tavallaan aika pieni rahasumma, saamme asioita aikaan todella kustannustehokkaasti. Kehittämishankkeen keskimääräinen hinta on hieman alle 100 000 euroa. Meillä on tällä hetkellä käynnissä kaksi kehittämishanketta ja kaksi yritysryhmähanketta. Yritysryhmähankkeissa kehitetään hääpalveluita neljän yrityksen voimin sekä yritysten laadunhallintaa kuuden yrityksen kanssa, Kentala kertoo ja jatkaa:

- Koronasta kasvuun -hanke on hyvin toiminnallinen hanke, jonka toimenpiteet kohdistuvat yritystemme tukemiseen lähes täysimääräisesti. Hankkeessa on muun muassa perustettu yrityksille yhteinen verkkokauppa. Lisäksi hankkeessa kehitetään Mun Keuruu (www.munkeuruu.fi) elinvoimasivuston kokonaisuutta. Yrittämisen ja työnteon uudet kanavat (YTY) -hanke keskittyy kehittämään etärekrytointia ja etätyön kotikonttorimallia. Huhtikuussa järjestetty etärekrytointitapahtuma oli hankkeen toteuttama. Muutoinkin hankkeessa yritetään parantaa työnantajien ja työntekijöiden kohtaamista digitaalisessa maailmassa. YTY-hanke toteutetaan yhteistoiminnassa Kehittämisyhtiö Witas Oy:n kanssa, Kentala selvittää.

- Tällä hetkellä meillä on valmisteluissa Matkailun maakuntakolmio -hanke yhteistyössä Mänttä-Vilppulan, Ähtärin, Multian ja Petäjäveden kanssa. Lisäksi valmistelussa on hankepari Jyväskylän Ammattikorkeakoulun kanssa, jossa me olemme osatoteuttajana. Toivomme tietysti, että hankkeet saisivat rahoituksen, jotta voisimme ryhtyä toimeen, Jukka Kentala toteaa.

- Viime vuonna meillä oli yhteensä kymmenen hanketta. Niistä useat olivat lyhyitä 3 - 4 kuukautta kestäviä aktivointihankkeita. Niiden avulla yritämme saada aikaiseksi yritysryhmähankkeita. Näissä myös onnistuttiin varsin hyvin.

- Lopuksi voisin todeta, että Viikinlahden yrityspuistossa on myös hyvä vaihe meneillään. Juuri julkisuuteen tiedotettu sähkökuorma-autojen konversiotehtaan perustaminen Keuruulle on todella hieno asia. Toivotaan hankkeelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Hyvä esimerkki vihreän siirtymän käytännöllisestä toiminnasta.

www.keulink.fi

Artikkeli on julkaistu Keski-Suomen Yritysmaailma -lehdessä 2/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä