LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Kehitysyhtiö Green Industry Park edistää kestävää teollisuutta ja vihreää siirtymää

Green Industry Parkin tiimissä työskentelevät Krista Ahonen (vas.), Linda Fröberg-Niemi, Timo Suutarla sekä Toivo Koskinen.
Green Industry Parkin tiimissä työskentelevät Krista Ahonen (vas.), Linda Fröberg-Niemi, Timo Suutarla sekä Toivo Koskinen.
11.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Green Industry Park on kesällä 2021 perustettu määräaikainen, voittoa tavoittelematon kehitysyhtiö, jonka tarkoituksena on tukea bio- ja kiertotalouden sekä uusiutuvan energian teollisen liiketoiminnan kehitystä mm. entisellä Nesteen Naantalin jalostamoalueella, sekä Naantalin, Raision ja koko Turun seudulla.

Yhtiön omistavat Turun, Raision ja Naantalin kaupungit sekä Fortum. Lisäksi toimintaa rahoittavat Neste Oyj ja Sitra sekä hankerahoituksella ELY ja Varsinais-Suomen liitto.

Luonnonvarat käytössä mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman arvokkaina

- Green Industry Parkin tavoitteena on uuden sukupolven biotuoteyritysten, teollisten kiertotaloustoimijoiden ja vetytuotantolaitosten sijoittautuminen seudun alueelle, tuoden työpaikkoja ja uutta kansainvälistä kestävän kehityksen mukaista teollisen mittakaavan liiketoimintaa Turun seudulle ja Suomeen, Kehitysyhtiö Green Industry Park markkinointipäällikkö Krista Ahonen kertoo ja jatkaa:

- Green Industry Park pyrkii toiminnallaan edistämään tulevaisuuden kestävän teollisuuden mallia, joka pohjautuu bio- ja kiertotalouden periaatteisiin; yhteiskunnan piiriin otetut luonnonvarat pidetään käytössä mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman arvokkaina, samalla huolehtien luonnon uusiutumiskyvystä sekä biodiversiteetistä, Ahonen kuvaa.

Kuva: Neste Oyj

Kehitysyhtiö pyrkii tarjoamaan toimijoille kiertotalouden mukaisen teollisen alustan

- Kehitysyhtiön kärkiteemoja ovat muun muassa biotalous, jossa edistetään korkean jalostusarvon omaavien biomassapohjaisten raaka-aineiden laajempaa käyttöä ja kiertotalous kuten tekstiilien ja muovien kierrätys sekä akkumetallit ja erilaiset uusiutuvat energialähteet ja polttoaineet, Ahonen sanoo ja jatkaa:

- Green Industry Park tarjoaa palveluja esimerkiksi kasvuvaiheen kynnyksellä oleville uusiutuvan energian sekä bio- ja kiertotalouden yrityksille niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja edesauttaa uuden kestävän teollisen yritystoiminnan jalkautumista Turun seudulle. Myös suuryritysten uudet teolliset innovaatiohankkeet ja demolaitokset hyötyvät tästä jatkuvan kehittämisen näkökulmasta.

- Naantalin Luolalan alueella on lukuisia vahvuuksia, joiden vuoksi seutu sisältää menestymisen mahdollisuuksia. Sijainti, liikenneyhteydet ja muun muassa alueen teollinen infrastruktuuri on kunnossa. Sijainti yhdessä kaukolämpöverkkoon kytketyn Turun Seudun Energian biovoimalaitoksen, ja monipuolisten logististen yhteyksien risteymäkohdassa luo erinomaisen kattauksen monenlaiselle uudelle kestävälle teolliselle liiketoiminnalle, Ahonen kertoo.

Teollisen kasvun ja uudistumisen kumppani

- Kiertotalouden mukaisessa teollisessa liiketoiminnassa toisen jäte voi olla toisen raaka-aine ja päinvastoin. Luomme edellytyksiä teollisuusyritysten kasvulle ja uudistumiselle, jossa hyödynnetään synergiaa niin materiaalivirroissa, osaamisessa kuin energiassakin. Win-win niin kaikille osapuolille kuin planeettamme paremmalle tulevaisuudellekin, Krista Ahonen määrittelee.

greenindustrypark.turkubusinessregion.com