Pyydä tarjous

Kiertotalousyritys CH-Bioforce sai harvinaisen, jopa 15 miljoonan euron EU-rahoituksen

CH-Bioforcen teknologian kehittäneet kemistit Sebastian von Schoultz (vas.), Nicholas Lax ja Lari Vähäsalo yhtiön pilottilaitoksessa Raision Smart Chemistry Parkissa. Kuva: CH-Bioforce
CH-Bioforcen teknologian kehittäneet kemistit Sebastian von Schoultz (vas.), Nicholas Lax ja Lari Vähäsalo yhtiön pilottilaitoksessa Raision Smart Chemistry Parkissa. Kuva: CH-Bioforce
01.07.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus, Maa- ja metsätalous

Raisiossa toimivan CH-Bioforcen tavoitteena on rakentaa oma biomassan käsittelylaitos Raisioon vuonna 2024. Yrityksen liiketoimintaidea perustuu teollisuuden ja erityisesti maatalouden sivuvirtojen käyttöön. 

Raision Smart Chemistry Parkissa toimiva CH-Bioforce Oy sai merkittävän rahoituspäätöksen Euroopan innovaationeuvostolta kesäkuussa 2022 osana EIC Accelerator -ohjelmaa. Rahoitus on enintään 15 miljoonaa euroa, lopullinen summa ja tukimuoto määritetään projektin edetessä.

Aikaisemmin CH-Bioforce on saanut EIC:ltä tukimuotoisen rahoituksen, joka on tarkoitettu voimakasta kansainvälistä kasvua hakeville pk-yrityksille, joiden innovaatiotausta on ensisijaisesti deep tech -tutkimuksessa.

CH-Bioforce kasvoi autotallista Smart Chemistry Parkin kautta maailmalle

Turku Science Park on kulkenut CH-Bioforcen rinnalla vuodesta 2015 asti.

– On hienoa nähdä, miten yritys on kasvanut ja kasvaa! Kolme kaverusta kehittivät ideaansa autotallissa Paraisilla, kun huomasimme heidän kasvupotentiaalinsa ja houkuttelimme siirtymään Smart Chemistry Parkiin, jossa on laboratorioita ja toimistotiloja kemian alan yrityksille. Olemme auttaneet ja autamme edelleen heitä parhaamme mukaan muun muassa sopivan toimintaympäristön ja uusien liiketoimintakumppaneiden löytämisessä sekä bio- ja kiertotalouden mukaisten raaka-aineiden hankintaketjujen vahvistamisessa, kertoo asiakkuuspäällikkö Reeta Huhtinen.

Nyt yrityksen tavoitteena on rakentaa biomassan käsittelylaitos Raisioon vuonna 2024.

– EIC Accelerator -rahoitus on merkittävä saavutus. Tämä voimistaa itseluottamustamme. Liiketoimintasuunnitelmamme on käyty tarkasti läpi ja hyväksytty, mikä edesauttaa meitä myös muun rahoituksen hankkimisessa, sanoo CH-Bioforcen toimitusjohtaja Petri Tolonen.

Tätä seuraavaa demolaitosvaihetta on ollut mukana edesauttamassa toimintakonseptinsa mukaisesti myös kehitysyhtiö Green Industry Park.

Tekstilähde: Turku Business Region