Korsu Oy – satavuotias perheyritys kuljetusalan kehityksen kärjessä

Kuva: Korsu Oy
Kuva: Korsu Oy
15.09.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Korsu Oy on vuoden 2023 SKAL Kuljetusyritys. Tänä vuonna SKAL korosti tunnustuksen myöntämisperusteissa panostamista turvallisuuden parantamiseen.

– Tunnustus on meille merkittävä asia ja se osoittaa, että olemme tehneet asioita oikein. Kyseessä on harvinainen kunnia, sillä SKAL palkitsee vuosittain vain yhden yrityksen, ja alallamme on paljon toimijoita, kertoo toimitusjohtaja Pekka Keski-Korsu.

Korsu Oy on vuoden 2023 SKAL Kuljetusyritys. Kuva: SKAL

Jauhesäiliöt, kontit ja muut kuljetukset varmasti perille

Korsu Oy:lle ykkösasia on luotettava ja turvallinen kuljettaminen. Toiminnan suurimman osa-alueen muodostavat jauhesäiliökuljetukset.

– Niihin meillä on kalustoa noin 40 ajoneuvoyhdistelmää tällä hetkellä.

– Toinen merkittävä sektori on konttikuljetukset. Lisäksi hoidamme pienemmässä määrin massatavarakuljetuksia ja satunnaisesti erikoiskuljetuksia, Pekka Keski-Korsu mainitsee.

– Kuljetamme mm. sementtiä ja kalkkia sekä energiateollisuuden tuotteita, kuten voimalaitoshiekkaa ja puupellettejä. Palvelemme myös terästeollisuutta ja kansainvälisiä huolintaliikkeitä.

Korsu Oy toimii Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

– Norjassa ja Ruotsissa ajaminen kuuluu meillä jokaviikkoiseen toimintaan.

Kuva: Korsu Oy

Täyden palvelun kuljetusliike

Pekka Keski-Korsu kuvailee Korsu Oy:n vahvuudeksi joustavan asiakaslähtöisyyden.

– Pystymme vastaamaan asiakkaiden kaikenlaisiin tarpeisiin, erikoisiinkin. Emme ole kaavoihin kangistuneita ja asiat aina samalla tavalla tekeviä, vaan löydämme yhdessä asiakkaan kanssa parhaat ratkaisut.

– Pyrimme tarjoamaan laajan palvelukokonaisuuden saman katon alta. Se on asiakkaalle vaivatonta. Jos itsellämme ei ole sopivaa kalustoa, etsimme yhteistyökumppanin, jonka avulla asia järjestyy meidän kauttamme.

Hyvähenkistä ammattitaitoa

Korsu Oy työllistää vajaat sata henkeä. Kehityshakuisuus kuuluu yrityksen toimintakulttuuriin. Osaamisen kehittämiseen on panostettu mm. siten, että henkilöstöstä löytyvät kouluttajat omasta takaa.

– Meillä on kaksi kouluttajaa, jotka voivat vetää paitsi direktiivipäiviä, myös yrityksen omia koulutuksia, jos huomaamme, että jokin uusi asia tarvitsee saada nopeasti koulutettua.

– Kouluttaja käy välillä katsomassa kokeneilta työntekijöiltä, olisiko heidän tavassaan työskennellä jotakin, mistä voisi ottaa oppia. Pyrimme löytämään aina useita erilaisia näkökantoja ja miettimään, miten asiat voitaisiin tehdä paremmin, kuvailee Pekka Keski-Korsu.

Henkilöstön kouluttamiseen liittyy myös yrityksen vahva yhteisöllisyys ja hyvä henki, minkä asiakkaatkin ovat panneet merkille.

– Myynti ja ajojärjestely ovat toki yhteydessä asiakkaisiin paljon puhelimitse, mutta kuljettajat ovat heitä, jotka toimivat yrityksen käyntikortteina ja tekevät asiakaspalvelutyötä.

Nykyaikainen kalusto

Osaavan henkilöstön lisäksi luotettavan palvelun takaa moderni kalusto. Korsu Oy:llä on kaiken kaikkiaan 60 ajoneuvoa ja 120 perävaunua.

– Kalusto on pääosin alle 10 vuotta vanhaa, ja sitä uusitaan 5–6 autolla per vuosi, toteaa Pekka Keski-Korsu.

– Tarpeen mukaan voimme erikoisempaakin kalustoa hankkia itse tai järjestää käyttöön kumppaneiden kautta.

Kuljetusta 1960-luvulla. Kuva: Korsu Oy

Puusepänliikkeestä kuljetusyritykseksi

Korsu Oy täyttää tänä vuonna sata vuotta. Kotimainen perheyritys on kasvanut ja muotoutunut Raahen seudun ja koko Suomen taloudellista kehitystä seuraten.

– Perheyrityksenä on siinä mielessä helppoa toimia, kun isommatkin päätökset saa tarvittaessa nopeasti tehtyä.

Aluksi toiminnassa oli yritys nimeltä Y. Korsun Puusepänliike. Se valmisti puusta kaikenlaisia tuotteita huonekaluista veneisiin. Autoilu tuli kuvaan mukaan 1935, kun ensimmäinen taksi hankittiin.

– Taksiajoja tehtiin päivätöiden jälkeen, kertoo Pekka Keski-Korsu.

Puutuoteteollisuuden rooli vahvistui 1940-luvulla oman sahan perustamisen myötä.

– Edelleen olemme samalla tontilla kuin silloinkin.

Omilla kuorma-autoilla kuljetettiin puuta sahalle ja sahatavaraa sahalta pois. Kuorma-autokanta kasvoi 1950-luvulla, ja kuljetuspalveluita alettiin tarjota oman yrityksen ulkopuolelle.

Raahen seudun konepajatoiminta kehittyi sotien jälkeen sotakorvaustöiden ja jälleenrakentamisen tarpeisiin. Seudun teollisuus voimistui entisestään 1960-luvulla. Teräsrakenteiden ja muiden tuotteiden kuljettamiseen Raahesta ympäri Suomea tarvittiin Korsu Oy:n autoja. Terästehtaalla on seutukunnan teollisuuden ja logistiikan kehityksessä oma, tärkeä roolinsa.

– 1980-luvulla otimme käyttöön säiliökalustoa. 1990-luvulla ryhdyimme ajamaan merikontteja, kun kaikki ei enää kansainvälisessä logistiikassa kulkenut irtotavarana.

Korsu Oy:llä on ollut
LNG-kaasukäyttöinen auto
vuodesta 2019. Kuva: Korsu Oy

Aina ajan hermolla

Pekka Keski-Korsu kertoo, että perheyritys on pyrkinyt olemaan kehityksen kärkipäässä aina silloin, kun jotakin uutta tapahtuu.

– Kun raskaan liikenteen ajoneuvojen suurin sallittu massa kasvoi 60 tonnista 76 tonniin vuonna 2013, meillä oli jo kalustoa hankittuna. Kun asetuksen muutos tuli 1. päivä lokakuuta 2013 voimaan, olimme isolla painolla liikenteessä.

– Nyt olemme neljä vuotta ajaneet LNG-kaasuautolla, joka oli ensimmäinen Scanian Pohjois-Suomeen toimittama LNG-auto.

Pekka Keski-Korsu näkee biokaasun hyvänä vaihtoehtona, kun puntaroidaan ympäristön kannalta ystävällisiä ratkaisuja liikenteen käyttövoimaksi.

– Biokaasullahan päästään jopa 90 % päästövähennykseen dieselautoon verrattuna. Sähkö on meille toistaiseksi hankala vaihtoehto, sillä toimintasäteet ovat lyhyitä ja latausverkosto rajallinen. Lisäksi meillä on käytännössä kaikissa autoissa lisälaitteita, jotka vaatisivat oman sähkönsä. Vety voi olla sitten tulevaisuuden ratkaisu.

www.korsu.fi

Facebook | LinkedIn | Instagram

[email protected]

Myynnin puh.nrot

  • Jauhesäiliökuljetukset 040 714 4603
  • Konttikuljetukset 040 714 4601
  • Massatavarakuljetukset 040 714 4602

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia