Nordic Traction Group siirtää telatuotannon Skotlannista Suomeen

Nordic Traction Group rakentaa Loimaalle uutta tuotantotilaa 2 500 m².
Nordic Traction Group rakentaa Loimaalle uutta tuotantotilaa 2 500 m².
28.08.2024 | Maa- ja metsätalous, Yrityselämässä tapahtuu

Nordic Traction Group päätti vuoden 2024 alkupuolella siirtää tytäryhtiönsä Clark Tracks Ltd:n metsäkoneiden telojen tuotannon Skotlannin Dumfriesista Suomeen Loimaalle. Tuotantolinjan siirto toteutetaan vuoden loppuun mennessä.

– Rakennamme Loimaalle uutta tuotantotilaa 2 500 m². Käytämme telojen valmistuksessa myös nykyisen ketjutehtaan tiloja. Ketju- ja telatuotannolle tulee yhteensä lähes 10 000 neliön tilat, kertoo toimitusjohtaja Tero Järvinen.

– Saavutamme kahden tuotantolaitoksen yhdistämisellä merkittäviä synergiaetuja. Tuotekehityksemme on keskitetty Loimaalle, samoin konsernin johto, hallinto ja muut tukitoiminnot.
Tero Järvisen mukaan telatuotannon Suomeen siirtämisen taustalla on myös Ison-Britannian korkea sähkön hinta.

– Tuotantomallimme on hyvin sähköintensiivinen. Energiakustannukset ovat Suomessa matalammalla tasolla kuin Skotlannissa, ja lisäksi Loimaalla voimme käyttää karkaisuprosessissa jäähdytykseen jokivettä, mikä tuo lisäsäästöjä sähkönkulutukseen.

– Pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeä tuotantoprosesseissamme. Suomalainen energiantuotanto tukee tähän tavoitteeseen pyrkimistä, sillä täällä CO2-päästöt ovat tuotettua kilowattituntia kohden selkeästi pienemmät kuin Isossa-Britanniassa.

Suomalaisille asiakkaille telatuotannon siirto Loimaalle tarkoittaa lyhyempiä toimitusaikoja.

– Loimaalla olemme keskellä puunkorjuun tavaralajimenetelmän pohjoismaisia markkinoita ja lähellä asiakkaita, Järvinen sanoo.

Toimitukset asiakkaille jatkuvat normaalisti

Teloja valmistuu jatkuvasti hyvällä vauhdilla tuotannon siirron aikanakin. Clark-telojen loppukokoaminen hitsaustöineen on tehty Loimaalla jo vuoden 2024 alusta lähtien.

– Telojen toimituksiin ei tule katkoksia. Tällä hetkellä valmistusta on vielä sekä Skotlannissa että Suomessa, mutta loppuvuotta kohti mentäessä Suomen osuus kasvaa, Järvinen kertoo.

Clark Tracks on valmistanut teloja vuodesta 1988 lähtien, joten tietotaitoa on kertynyt runsaasti.

– Yhteistyö on toiminut Suomi–Skotlanti-akselilla hyvin, meillä on ollut viime vuosina mm. työntekijävaihtoa. Osaamisen siirtäminen on oleellinen osa tuotannon siirtoprosessia.

Tulossa uusi TerraX-malli

Tuotemerkkinä Clark Tracks säilyy ennallaan, vaikka valmistusmaa vaihtuu. Clark Tracksilla on laaja valikoima asiakkaan tarpeisiin räätälöitäviä metsäkoneen teloja haastaviin olosuhteisiin ja kovaan käyttöön. Clark Tracks on erinomainen valinta varsinkin isoihin koneisiin, joiden teloilta vaaditaan suurta kantavuutta.

Uusi telamalli TerraX oli esittelyssä FinnMETKOssa.

Clark Tracks on tuomassa markkinoille uuden TerraX-telamallin.

– TerraX:ssä on optimoitu telan profiili ja paino siten, että heavy duty -telan ominaisuudet saavutetaan 30 % pienemmällä painolla.

– Perinteinen lähestymistapa on ollut sellainen, että telaan on lisätty rautaa kauttaaltaan, kun on haluttu lisää vahvuutta ja kestävyyttä. TerraX:ssä rautaa on laitettu fiksusti sellaisiin kohtiin, joissa sitä kuuluukin olla.

Yksi Clark Tracksin uusi innovaatio on liitoslenkkijärjestelmä, jonka ansiosta telan kiristäminen on vaivatonta.

– Näitä uutuuksia esittelimme FinnMETKOssa, kertoo Tero Järvinen, ja mainitsee lisäksi, että teloihin on tulossa ulkonäöllinen uudistus.

– Telojen väriksi tulee tummanharmaa, joka korvaa nykyiset värit. Tummanharmaa on testatusti kestävin väri, ja lisäksi se on järkevä valinta varastoinnin kannalta.

Käyttäjien arvostamaa luotettavuutta ja pitkäikäisyyttä

Nordic Traction Groupin tuotemerkit ovat Clark Tracks, NordChain, OFA, Tellefsdal Kjetting ja GripX. Ketjujen ja telojen valikoiman laajuus on Nordic Traction Groupin eittämätön vahvuus. Tero Järvinen korostaa myös konsernin tuotteiden elinkaarikustannusten taloudellisuutta.

– Olemme edelläkävijä, kun tarkastellaan ketjujen ja telojen kustannuksia per ajettu tunti tai per tuotettu tuotos. Tuotteemme tunnetaan siitä, että niillä on pitkä käyttöikä.

– Asiakaslähtöisyys on meille tärkeä periaate. Telan kiristämisen tekeminen helpoksi on yksi esimerkki tavastamme kuunnella kentältä saamiamme viestejä.

nordictractiongroup.com
clarktracks.com
nordchain.com
ofa.fi
tellefsdalkjetting.com
gripx.fi


Facebook | LinkedIn | Instagram | YouTube | X


Perttu Mäkinen aloitti Nordic Traction Groupin myyntijohtajana kesäkuussa

– Minulla on 15 vuoden kokemus renkaiden ja telojen parissa työskentelemisestä mm. Nokian Renkailla ja Trelleborgilla. Tässä työssä on etua siitä, että tiedän, millaisia haasteita tuotteidemme käyttäjät arjessaan kohtaavat, kertoo tuore myyntijohtaja Perttu Mäkinen (kuvassa).

– Teemme rengasvalmistajien kanssa tiivistä yhteistyötä saadaksemme telat ja ketjut mahdollisimman hyvin toimiviksi erilaisissa renkaissa, erilaisissa käyttötarkoituksissa ja erilaisissa olosuhteissa joka puolella maailmaa.

Nordic Traction Group tekee yhteistyötä myös tuotteiden käyttäjien kanssa.

– Voimme antaa uusia innovaatioita valikoitujen asiakkaiden testattavaksi. Saamme heiltä luotettavaa informaatiota jatkokehityksen pohjaksi, Mäkinen toteaa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä