Observis Oy – parempia turvallisuusjärjestelmiä ja ohjelmistokehitystä

Observis Oy koostuu alansa rautaisista ammattilaisista, sekä lahjakkaista uusista kyvyistä. Kehitämme itseämme jatkuvasti, jotta voimme tarjota asiakkaillemme aina vain parempia ja sujuvampia palveluja.
Observis Oy koostuu alansa rautaisista ammattilaisista, sekä lahjakkaista uusista kyvyistä. Kehitämme itseämme jatkuvasti, jotta voimme tarjota asiakkaillemme aina vain parempia ja sujuvampia palveluja.
15.09.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Vuonna 2011 perustettu Observis Oy on turvallisuuskriittisten ohjelmistojen ja sovellusten asiantuntijayritys, jonka ydinosaamista on järjestelmäintegraatiot, datan kerääminen ja sen jalostaminen tiedoksi sekä ohjelmistokehitysprosessit. Asiakaskuntaan kuuluvat muun muassa kansallisesta turvallisuudesta vastaavat organisaatiot eri puolilla maailmaa, sekä raideliikenteen järjestelmiin liittyvää ohjelmistokehitystä tarvitsevat yritykset.

Alusta asti Observis Oy:n ajatuksena on ollut tarjota uusia ja parempia ohjelmistopalveluja alati kasvavalle asiakaskunnalleen. Yrityksen vahvat juuret CBRNe – alalta mahdollistavat innovatiivisen kehitystyön.

- Olemme kasvaneet yli 30 hengen ohjelmistotaloksi, joka kertoo sekä onnistuneesta tien valinnasta, kuin määrätietoisesta toiminnastamme kehittää itseämme jatkuvasti. Liiketoimintamme kasvaa tällä hetkellä erittäin voimakkaasti etenkin Lähi-Idässä ja Aasiassa, mutta kehitämme vahvasti toimintaamme myös kotimaan markkinoilla, kertoo Observis Oy:n projektipäällikkö Jukka Härkönen ja jatkaa:

- Vaarallisten aineiden tilannekuva ja mittaukset sekä niihin liittyvät laitteistot ovat tällä hetkellä pääartikkelejamme, ja niissä me toimimme kokonaisvaltaisena järjestelmätoimittajana. Yli 80 % liikevaihdosta tulee näiden osalta viennistä vielä tällä hetkellä.

Kumppanina koko ohjelmiston kehityskaaren

Observis Oy:n palvelu kattaa koko ohjelmistosuunnittelun, -kehityksen ja -ylläpidon. Asiakas saa käyttöön toimivan kokonaisuuden, joka auttaa keskittymään juuri siihen, mikä on asiakkaalle oleellista ja tuloksellista.

- Voimme toimia projektissa joko osana asiakkaan tiimiä tai täysin itsenäisenä kehittäjänä. Pidämme huolen siitä, että asiakas tietää jatkuvasti missä kohti ohjelmiston kehityskaarta projekti menee. Keskustelukanava on avoin molemmin puolin, millä taataan paras mahdollinen tulos ja päästään suoraan mahdollisiin ongelmiin, kehitysideoihin ja testaukseen kiinni. Projektin päättymisen jälkeen kannamme luonnollisesti osamme kehittämämme ohjelmiston testauksesta, päivityksistä ja ylläpidosta sekä myös jatkokehittämisestä, sanoo Härkönen.

Monipuolisia sovelluspalveluja

- Vuosien varrella olemme kehittäneet ja innovoineet useita erilaisia sovelluksia. Osaamisspektrimme on erittäin laaja ja sisältää pieniä mobiiliappeja sekä mittavia kansallisen turvallisuuden varmistamiseen tarkoitettuja sovelluksia. Näistä esimerkkinä ObSAS, joka on tilannekuvajärjestelmä, jossa yhdistetään lukuisista eri sensoreista saatavaa tietoa ja visualisoidaan se käyttäjälle nopeaa ja ennen kaikkea oikeaa päätöksentekoa varten mahdollisissa vaaratilanteissa.

- Kansainvälisen liiketoiminnan lisäksi toimimme Suomen maahantuojana useille CBRNe-laitteille.

- Toimintaamme ja CBRNe laitevalikoimaan pääsee tutustustumaan FinnSec messuilla 11–12.10 Helsingissä, osastolla 6p69. Tervetuloa tapaamaan meitä paikan päälle!

www.observis.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia