Patenttikonsultointi Kangasmäki Oy tarjoaa teollisoikeudellisia palveluita jo 30 vuoden kokemuksella

Vuodesta 2021 alkaen Patenttikonsultoinnissa on työskennellyt patenttiasiamies Ville Pekkanen, joka on koulutukseltaan tekniikan tohtori. Hänellä on yli 15 vuoden ammattikokemus tekniikan tutkimuksesta ja kehityksestä teollisuuden palveluksessa. Kesästä alkaen hän on siirtynyt yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi ja omistajaksi.
Vuodesta 2021 alkaen Patenttikonsultoinnissa on työskennellyt patenttiasiamies Ville Pekkanen, joka on koulutukseltaan tekniikan tohtori. Hänellä on yli 15 vuoden ammattikokemus tekniikan tutkimuksesta ja kehityksestä teollisuuden palveluksessa. Kesästä alkaen hän on siirtynyt yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi ja omistajaksi.
16.09.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Patenttikonsultointi Kangasmäki Oy on vuonna 1993 perustettu patenttitoimisto, joka tarjoaa teollisoikeudellisia palveluita sekä yrityksille että yksityisille asiakkaille. Laajaan palvelukonseptiin kuuluu muun muassa patentti-, hyödyllisyysmalli-, malli- ja tavaramerkkihakemusten laadinta eli keksintöjen, uutuustuotteiden, tunnusmerkkien yms. teollisoikeudellinen suojaaminen. Yrityksen kattava globaali yhteistyökumppaniverkosto takaa keksinnöille laajan suojauksen tarvittaessa myös kansainvälisesti.

Alkujaan DI Reijo Kangasmäen perustamassa Patenttikonsultointi Kangasmäki Oy:ssä korostuu teollisoikeudellisten asioiden käsittelyssä vankka tekniikan tuntemus, luova ongelmanratkaisutaito sekä luottamuksellisuus.

- Asiakas saa patenttiasiamiehestä hyödyn, joka tekee keksinnön tai brändin haltijalle patentin tai muun suojan hakemusprosessista todella helpon. Keksijä itse on keksinnön paras asiantuntija ja hän tietää minkä ongelman se ratkaisee. Hän pystyy jakamaan nämä asiat patenttiasiamiehen kanssa, joka on alansa mutta myös tekniikan asiantuntija. Varsinkin meidän tapauksessamme, kokemusta löytyy hyvin monelta alalta. Asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa ja lisäarvon tuottamiseen asiamiehen hoitaessa suojausprosessia, kertoo Patenttikonsultointi Kangasmäki Oy:n toimitusjohtaja Ville Pekkanen ja jatkaa:

- Asiakaslähtöisyys on meille erityisen tärkeää ja hoidamme jokaisen toimeksiannon saman asiamiehen toimesta alusta loppuun saakka. Prosessin aikana opimme tuntemaan teknologian, asiakkaan ja hänen liiketoimintansa. Toiminta on hyvin henkilökohtaista ja luottamuksellista.

Patentointi on liiketoiminnan ja tuotekehityksen apuväline

Patentoimalla saa keksinnölle usein optimaalisen suojan ja se tuo yksinoikeuden lisäksi mukanaan myös muita liiketoimintaa tehostavia etuja.

- Keksinnön tulisikin aina tukea liiketoimintaa. Keksinnöillä ja patenteilla ei ole välttämättä sellaisenaan kaupallista arvoa vaan niiden arvo muodostuu vasta osana liiketoimintaa yksinoikeuden muodossa. Siksi kaupallistaminen tulee ottaa huomioon jo keksinnön suunnitteluvaiheessa.

- Myönnetty patentti osoittaa keksinnön olevan ainutlaatuista ja se nostaa sekä tuotteen että yrityksen arvoa. Hyvin laadittu patentointistrategia kiinnostaa myös mahdollisia sijoittajia. Lisäksi asianmukaisesti laadittu patentti on pitävä riitatilanteissa. Myönnetyllä patentilla on erityisen pitkä voimassaoloaika, jopa 20 vuotta, muistuttaa Pekkanen.

Uusi innovatiivinen tuote tai palvelu – me autamme

- Keksinnön suojaamisen ei tarvitse olla monimutkaista keksijälle. Meidän kanssamme on helppo toimia, asiakkaan ei tarvitse kuin tietää omasta tuotteesta. Kysyminen ei maksa mitään, eikä sido asiakasta mihinkään. Ensimmäisessä kartoituksessa lähdetään liikkeelle kulloinkin parhaiten tarkoitukseen soveltuvan suojaustavan valinnasta, jolloin kyseessä olevan keksinnön luonteesta riippuen päädytään yleensä patentti-, hyödyllisyysmalli-, malli- ja/tai tavaramerkkisuojaukseen.

- Kerromme mielellämme lisää palveluistamme, otathan meihin yhteyttä.

Patenttikonsultointi Kangasmäki Oy
Enqvistinkatu 7A
33400 Tampere
040 681 4645
[email protected]
www.patenttikonsultointi.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä