Pro-Tot tähtää toiminta-alueensa halutuimmaksi kumppaniksi

Facebook
30.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Vuonna 2008 perustettu Pro-Tot Oy on teollisuuden palveluiden kokonaistoimittaja. Yrityksen repertuaarin kuuluu teollisuuden kunnossapitoa, asennuksia ja konepajatoimintaa.

- Tarjoamme useita eri teollisuuden palveluita ja jokaisella palvelun osa-alueella työskentelee omien alojensa huippuosaajat. Liiketoiminta jakautuu kolmeen omina tulosaluein toimiviin osa-alueisiin; Valmistus, Asennus ja Service, Pro-Tot Oy:n toimitusjohtaja Joni Karhinen kertoo ja jatkaa:

- Vankka ja laaja kokemus eri teollisuuden palveluista antaa meille kattavan näkemyksen teollisuuden eri osa-alueista. Suuremmissa ja monimuotoisemmissa projekteissa pystymme huolehtimaan projektien eri osa-alueiden ja rajapintojen yhteensopivuudesta. Oma konepajatuotanto sekä laaja materiaalivarasto takaavat nopean kappalevalmistuksen asennus-, huolto- ja projektitöihin.

- Yrityksessä on erittäin monipuolinen ja vahva ammatillisen osaamisen kirjo, minkä ansiosta asiakkaan esittämät haasteet ratkeavat nopeasti ja suoraviivaisesti.

Yrityksen yli 46 asiantuntijaa palvelevat kunnossapidossa, koneistuksissa, hitsauksissa, asennuksissa ja näiden palveluiden eri osa-alueilla. Pro-Tot palvelee asiakkaita ympäri Suomea tarvittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Pieksämäellä, Mikkelissä ja Kuopiossa.

Päämäärätietoisesti ja maltillisesti yritystään kasvattavan Joni Karhisen tavoitteena on, että Pro-Tot on asiakkaille toiminta-alueensa halutuin kumppani.

- Tiivistettynä erinäisten teollisten ongelmien ratkaisua, Karhinen määrittelee.

- Pääpalveluna Pro-Tot tarjoaa Full Service -palvelua, jossa otetaan asiakkaan kunnossapidon kokonaisuudesta vastuu. Servicessä meillä työskentelee sähkö ja mekaniikka huoltomiehiä, oman kunnossapitopäällikön vetämänä. Valmistuksessa meillä työskentelee Solidworks suunnittelijoita, CNC-ja manuaalikoneistajia, mig ja tig -hitsareita sekä kokoonpanijoita oman tuotantopäällikkönsä alaisuudessa. Asentajissa meillä työskentelee teollisuudenasentajat ja putkihitsarit oman päällikön voimin, Karhinen kertoo.

- Viime tammikuussa yritykselle perustettiin projektiosasto ja luotiin uusi toimintamalli projektityöskentelyyn. Tarkoituksena on hallita entistä isompia kokonaisuuksia aukottomasti ja ottaa asiakkaalta huoli pois projektien osalta, kuten esimerkiksi asiakkaiden tuotannon tehokkuuden nostamista, teknisiä muutoksia, laite- ja linjastomuutoksia, automaatio asteen nostamista jne. Projektitiimi työskentelee asiakasprojektien parissa, joissa tarvitaan sitoa yhteen eri toimittajia, kuten meidän sisäiset osastot, asiakas, viranomaiset sekä kolmas että neljäskin osapuoli. Projektiosastolla työskentelee tällä hetkellä projektipäällikkö ja projektisuunnittelija sekä asiantuntemusta tarvittavan asiantuntijuuden mukaisesti.

Valmistuksellista näkökulmaa kokonaisvaltaisten ratkaisujen löytämiseen ja toteuttamiseen

- Meidän asiakaskuntaan kuuluu elintarvike- ja kemianteollisuutta sekä raskaampaa teollisuutta, kuten betoni-, puu- ja rakennusteollisuutta sekä voimalaitoksia ja kaivoksia. Yrityksen tavoitteena on erottua dynaamisena ja tehokkaana yhteistyökumppanina, jonka resurssit ja osaaminen riittävät laitetoimitusten lisäksi toimivien ja kokonaisvaltaisten ratkaisujen löytämiseen ja toteuttamiseen.

Karhinen korostaa, että yrityksen osaamisten ja palveluiden lisäksi asiakas ostaa myös huolettomuutta itselleen.

- Palveluidemme monipuolisuus tuotantolaitoksille tuo lisäarvoa, sillä tarjoamme useita eri teollisuuden palveluja. Tunnemme asiakkaidemme laitteistot, prosessit ja tuotannon. Asiakkaidemme on helppo tilata uudelleen työsuorituksia ja projekteja, tai antaa selvitettäväksi ja toteutettavaksi jokin suurempi kokonaisuus, Joni Karhinen luonnehtii Pro-Tot Oy:n toimintaa.

Elintarvikesektorin vaativat hygieniatarpeet

- Suurin osa liikevaihdostamme tulee elintarvike- ja kemian teollisuudesta, jonne toimitamme kunnossapitopalveluitamme sekä kappale-, varaosavalmistusta, apulaitteita ja koneenrakennusta, laitemuokkausta, sähköautomaatioasennusta sekä mekaanista asennusta, putkihitsauksia, käytönvalvontaa.

Karhinen sanoo, että teollisen alan toimittajalle hienomekaaninen ja hygienia ympäristö luo tietyt haasteensa.

- Meillä on pitkä ja monipuolinen kokemus elintarvike-, kemian- ja sairaalateollisuuden palveluissa. Ymmärrämme ja huomioimme valmistuksessa asiakkaiden auditoinnit, hygieniavaatimukset sekä elintarvike- ja potilasturvallisuuden ja pystymme omaa toimintaamme organisoimaan asiakkaiden laatuvaatimusten mukaisesti.

Pro-Tot on kasvuyritys

- Yhtiön kasvuvauhti kertoo, että innovatiivisille ja kustannustehokkaille tuotteille ja palveluille on kysyntää. Toissa vuoden liikevaihto oli 2,55 milj. euroa ja viimeksi päättyneen tilikauden liikevaihto oli 3,7 milj. euroa. Tälle vuodelle tavoite on 4,7milj. euroa, Karhinen arvioi.

Jatkuvan kehityksen toimintamallit vahvasti käytössä

- Maaliskuussa saimme tehtyä kaikille liiketoiminta-alueille ISO9001 sertifikaatin. Projekti kesti kokonaisuudessaan kaksi vuotta. Pro-Tot Oy:n asiakkaille sertifiointi tarkoittaa muun muassa huolellisesti vakioituja prosesseja ja toimintamalleja ja entistäkin parempaa palvelua, Joni Karhinen mainitsee.

Yhteystiedot:
www.pro-tot.fi

Joni Karhinen puh.0400852515

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä