LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Suomalaista teräsosaamista rakennustyömaille ja betoniteollisuuteen

Digipalvelut
10.09.2021 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus, Rakentaminen

Salon Tukituote on vuonna 1969 perustettu, pääasiassa betoniteollisuudessa tarvittavien terästuotteiden valmistukseen ja jälleenmyyntiin erikoistunut perheyritys. Oman nykyaikaisen konekannan sekä lisääntyneen tuotannon ansiosta ammattilaiset palvelevat entistä ketterämmin myös muiden teollisuuden alojen osaajia. Tukituote on aloittanut myös FinnWind Oy:n aurinkopilarien jälleenmyyjänä.

Salon Tukituote palvelee betoniteollisuutta laajalla tuotevalikoimalla ja luottokumppanin asenteella. Monipuolisesta ja asiakkaiden toiveiden mukaan kehittyvästä valikoimasta löytyy kaikki tarvittava betonituotteen valmistusvaiheesta, kuljetukseen ja asentamiseen.

– Sertifioidut tuotteemme ovat syntyneet asiakkaidemme tarpeista. Olemme tehostaneet toimintaamme ja investoineet uusiin koneisiin, automaatioon ja aiempaa toimivimpiin tiloihin. Asiakkaamme arvostavat joustavaa tuotantoamme. Parantuneen konekannan ansiosta voimme valmistaa toiveiden ja piirustusten mukaisia terästuotteita ja rakenteita myös muiden toimialojen yritysten tarpeisiin. Lisääntyneen kotimaan tuotannon ansiosta toimitusvarmuutemme on maailmalla vallinneista kriisitilanteista huolimatta erinomainen, toimitusjohtaja Jarkko Haanpää korostaa.

Kierteenpuhdistustyökalu likaisten ja jäätyneiden kierteiden puhdistamiseen. Järjestelmä soveltuu M- ja Rd-kierteisiin, työkalut on valmistettu karkaistusta teräksestä.
Kierteenpuhdistustyökalu likaisten ja jäätyneiden kierteiden puhdistamiseen. Järjestelmä soveltuu M- ja Rd-kierteisiin, työkalut on valmistettu karkaistusta teräksestä.

Luotettavat nostoankkurijärjestelmät rakennuselementtien siirtoon

Tukituotteelta löytyy erilaisten elementtien nostoihin soveltuvia nostoankkureita ja tarvikkeita. Valikoima kattaa sekä kierrejärjestelmällä että pikalukituksella toimivia vaihtoehtoja. Korkealaatuiset tuotteet kuuluvat laadunvalvonnan piiriin ja ovat CE-merkittyjä. Puurakentamiseen suunnitellulla kuulapäänostimella ja siihen suunnitelluilla puuruuveilla CLT-levyjen käsittelyaika tehostuu huomattavasti verrattuna perinteisten nostoliinojen käyttöön.

– Toimitamme rakennusliikkeiden työmaille erilaisia nostoapuvälineitä, kuten sisäkierrenostoankkureille, kuulapääankkureille sekä TPA-ankkureille suunniteltuja vaijerinostolenkkejä ja nostolukkoja. Huomasimme vuosien varrella, että tarvikkeiden toimitusajat rakennustyömaille ovat monesti yllättävän pitkiä. Meidän toimitukset sujuvat nopeasti ja jouhevasti jopa saman päivän aikana, Haanpää huomauttaa.


Rakennuselementtien siirto sujuu turvallisesti luotettavilla nostoankkurijärjestelmillä

Uusi pilariratkaisu lisää aurinkovoimaloiden tehoa

Salon Tukituotteen valikoimista löytyy uutuutena myös Aurinkopilari FS-P127. Laipallisen betonilaatalle, teräspalkille tai vaikkapa kallioperustalle asennettavan pilarin ansiosta aurinkopaneelien, IV-koneiden ja laitteiden asennus sujuu yli kolme kertaa nopeammin perinteiseen painolliseen asennukseen verrattuna. Aurinkopilari soveltuu myös erilaisten aitarakenteiden, mainosten, antennien yms. kiinnitykseen tasakatoille.

– Ratkaisu on helppo asentaa niin uudisrakennukseen kuin saneerauskohteeseen olipa kyseessä sitten kerrostalo, ostoskeskus tai yrityksen tuotantorakennus. Pilarista saadut kokemukset ovat olleet hyviä. Aurinkovoimalasta saavutetaan helposti 10% parempi tuotto perinteiseen asennukseen verrattuna. Parempi tuotto perustuu parempaan säteilykulmaan, tehokkaampaan jäähdytykseen ja vähäisempään lumipeitteisyyden aiheuttamaan aurinkotuoton menetykseen, Haanpää valottaa.

Salon Tukituote toimii FinnWind Oy:n aurinkopilarien jälleenmyyjänä. Kotimainen tuote on standardisoitu ja kohtuuhintainen eikä vastaavaa löydy markkinoilta. CE-hyväksytty ratkaisu helpottaa suunnittelijan työtä ja sitä on tilattavissa eri mittaisina nopeallakin aikataululla.


Aurinkopilari lisää aurinkovoimalan tuottoa.

Kevyt ja turvallinen kiinnityslista

Tukituotteen valikoima on laajentunut myös näppärällä ruotsalaisinnovaatiolla, Gripcon kiinnityslistalla. Ympäristöystävällinen kierrätysmateriaalista valmistettu betoniin valettava kiinnityslista helpottaa rakentamista monella tapaa.

Lista kiinnitetään muottiin, ja sen päälle valetaan betonia. Kovetuttuaan betonista jää näkyviin 35 mm leveä muovilista, johon voidaan tehdä lujia ruuvikiinnityksiä koko listan pituudelta. Ruuveja voidaan myös irrottaa ja laittaa takaisin.

– Vetotestissä mitattuna luja materiaali kestää 10 mm puuruuvikiinnityksellä noin 100 kg kuorman. Tämän avulla voidaan siten kiinnittää helposti esimerkiksi oven karmit, Haanpää toteaa.

Pitkäikäisellä ja vahvalla tuotteella on 30 vuoden lahoamattomuustakuu. Muovista ja puusta valmistettuna se ei myöskään ruostu. Kätevä tuote helpottaa rakentamista monella tavoin. Aikaa ja vaivaa säästävä tuote on turvallinen ja asentajaystävällinen.

Jatkuvaa tuotekehitystä

– Kehitämme toimintaamme koko ajan. Ratkaisujemme tarkoituksena on helpottaa ja sujuvoittaa asiakkaidemme työskentelyä, kuten esimerkiksi kesällä markkinoille tuomamme uusin ratkaisumme likaisten ja jäätyneiden kierteiden puhdistamiseen. Tämä kierteenpuhdistustyökalu voidaan helposti ruuvata toimimattomaan kierteeseen akkukäyttöisellä ruuvinvääntimellä. Työkalun päässä on kuusiokolo 10 mm:n avaimelle, kertoo Haanpää ja lisää lopuksi:

– Meille kannattaa kertoa toiveista ja erilaisista tarpeista. Pitkä kokemuksemme auttaa varmasti monen asian ratkaisemisessa.

Asiakaspalvelu ja tilaukset
Salon Tukituote Oy
Puh. (02) 7312 415
[email protected]
www.tukituote.fi

Artikkeli on julkaistu Turun seudun Yritysmaailma -lehdessä 3/2021.