Pyydä tarjous

Syksyn maa- ja metsätalous- sekä konealan tapahtumat käynnistyivät

Kuvalähde: Silva Metsänäyttely
Kuvalähde: Silva Metsänäyttely
04.09.2023 | Maa- ja metsätalous, Yrityselämässä tapahtuu

Syksyn maa- ja metsä sekä konepuolen tapahtumat juuri käynnistänyt Suomen suurin maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo järjestettiin jo 20. kertaa torstaista lauantaihin 31.8. – 2.9.2023. Maxpossa esiteltiin maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita kaikissa kokoluokissa.

www.maxpo.fi

Joensuun Laulurinne täyttyy metsäalan osaajista

Itä-Suomen tapahtumat käynnistyvät, kun Joensuun Laulurinne täyttyy metsäalan ammattilaisista pe–la 8.–9.9.2023. Silva Metsänäyttelyä on järjestetty Joensuun seudulla vuodesta 1999 alkaen, nyt on vuorossa järjestyksessään kahdeksas näyttely.

Silvassa on esillä laaja kattaus muun muassa metsäalan palveluja tarjoavia yrityksiä sekä metsäkone- ja laitevalmistajia. Monipuoliset osastot palvelevat näyttelyvieraita luonnontuotteista puukauppaan ja koneisiin sekä luontoelämyksistä uusiin innovaatioihin. Myös maakunnan metsäalan koulutusta tarjoavat organisaatiot ovat esittelemässä kattavaa koulutustarjontaansa.

Silva Metsänäyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Joensuun kaupunki, Business Joensuu ja Pohjois-Karjalan maataloussäätiö. Näyttelyn järjestämisestä vastaavat ProAgria Itä-Suomi ja Suomen metsäkeskus.

Lisätietoja näyttelystä ja sen monipuolisesta ohjelmatarjonnasta www.silvametsanayttely.fi

KoneAgria 2021. Kuva: Messukeskus

KoneAgria 2023 tarjoaa arvokkaita kohtaamisia

KoneAgria 2023 tarjoaa viljelijöille arvokasta ja ajankohtaista tietoa alan tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisuuksista. Tapahtuman teemana on Maatalousyrittämiseen veto- ja pitovoimaa. KoneAgria 2023 järjestetään 12.–14.10.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Kaikkina tapahtumapäivinä ohjelma rakentuu osista, joissa on uusinta tietoa, ajankohtaisia keskusteluja, kansainvälisiä kokemuksia, vastuullisuuden konkretisointeja ja innovaatioita.  Ohjelman ovat tänäkin vuonna koonneet alan merkittävät toimijat laajassa yhteistyössä ProAgrian kanssa.

Vuoden tärkein maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma esittelee yli 200 yrityksen tuotteita, -palveluita ja ammattiosaamista. Saatavilla on alan paras asiantuntemus osastoilla, mutta myös ohjelmalavoilla, joita on kaksi. KoneAgria-lava keskittyy maatalouteen ja Metsä-lava metsäntalousaiheisiin.

KoneAgria-lavalla otetaan jokaisena teemapäivänä esille vastuullisuus, uudet innovaatiot ja näkökulmat, jotka auttavat viljelijöitä saamaan uusinta tietoa ja näkökulmia yrityksensä johtamiseen, kehittämiseen ja toiminnan tehostamiseen. Esillä on muun muassa luonnon monimuotoisuus, markkinoiden kehitys, maitotilojen johtaminen, investointien tekeminen taloudellisesti kannattavasti ja eläintautien merkittävät riskit.

Tapahtuman ohjelmassa keskustellaan ympärivuotisesta kasvipeitteisyydestä ja maankasvukunnosta, vuokrapeltojen kasvukunnon vastuusta sekä vihreästä rahasta ja vastuullisuudesta.

KoneAgriassa kuullaan kokemuksia tuottajaorganisaatioista ja maatilan johtamisesta datasta johdetulla tiedolla. Esillä on myös koneurakoinnin kilpailutus, energiamurros, kiertotalous ja ravinnekierrätys sekä hiilen käyttö maataloudessa.

Lisätietoja www.koneagria.fi