Tarkastus ja Testaus Nissinen Oy tarjoaa hitsauskoordinointia, NDT- sekä nostolaitetarkastuksia

Facebook
03.09.2024 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Tarkastus ja Testaus Nissinen Oy tarjoaa konepajoille mm. kokonaispaketteja, joihin kuuluu hitsauskoordinointia, NDT- sekä nostolaitetarkastuksia. Lisäksi yritys tekee yksittäisiä NDT-tarkastuksia useiden eri teollisuustoimialojen tarpeisiin. Tarkastuksia on tehty mm. kaivostyökoneiden moottoreihin sekä kantaviin teräsrakenteisiin

Vuonna 2018 perustettu Tarkastus ja Testaus Nissinen Oy tarjoaa asiakkailleen hitsauksen koordinointipalveluita, NDT-Tarkastusta sekä nostolaite- ja apuvälinetarkastusta. Toiminta on keskittynyt pääasiassa Savon alueelle.

Hitsauskoordinaattori varmistaa laadukkaan hitsausjäljen

Tarkastus ja Testaus Nissinen Oy tekee tällä hetkellä hitsauskoordinointia viidelle eri konepajalle, tällöin yritysten ei tarvitse palkata omaa hitsauskoordinoijaa.
– Vastaan konepajoilla vaaditun laatustandardin täyttymisestä ja voin myös valvoa hitsaajien pätevyyskokeita sekä myöntää hitsauspätevyydet. Tarvittaessa koulutan henkilöstöä, jotta yritys täyttää standardin asettamat vaatimukset, yrittäjä Juha Nissinen kertoo.

Hitsauksen laatustandardit vaativat hitsauskoordinaattorin

– Yrityksillä on yleensä tarve täyttää hitsauksen laatustandardit, kuten SFS EN ISO 1090 (kantavien teräsrakenteiden valmistamisstandardi) sekä SFS EN ISO 3834 (hitsauksen laatustandardi). Olen ollut rakentamassa ja ylösajamassa molempien standardien vaatimia laatujärjestelmiä. Ylös ajovaiheen jälkeen valvon, että ne täyttyvät myös käytännössä, niin pitkään kuin asiakas haluaa, Nissinen mainitsee.

Pisimmät Nissisen hitsauskoordinointiin liittyvät asiakassuhteet ulottuvat aina vuoteen 2013 saakka. Nissisen mukaan on ollut ilo päästä seuraamaan hitsareiden ja yritysten kasvua.
Pitkäjänteisen kehittämistyön ansiosta virheet on saatu karsittua minimiin ja tuotanto menee standardin mukaisesti.

– Kun laatu ja toimintamallit paranevat, toiminta kasvaa luonnollisesti, jolloin myös tuotteen hinnalla ja laadulla voidaan kilpailla aiempaa paremmin.

Täsmällinen palaute auttaa yritystä kehittymään

Nissinen mainitsee, että joskus asiakkaalla voi olla tarvetta myös projektiluotoiselle hitsauskoordinoinnille.
– Erityisesti isommissa kertaluontoisissa projekteissa tuotteen hitsaus suunnitellaan ennakkoon, jonka lisäksi menen paikan päälle hitsareiden pätevyyskokeisiin sekä koehitsauksiin. Kun tuotteen valmistus aloitetaan, olen myös valvomassa varsinaista hitsaustyötä ja lisäksi NDT-tarkastan valmistuneet hitsit.

Nissinen tekee NDT-tarkastuksesta virallisen pöytäkirjan ja antaa suullisen palautteen hitsareille sekä työnjohdolle.
– Kerron suullisesti mitä hyvää ja huonoa tarkastuksessa tuli ilmi ja tämän lisäksi annan mahdolliset kehittämisohjeistukset. Olen saanut erityiskiitosta juuri palautteen annosta, koska näin asiakkaan tuotannon laatu kehittyy koko ajan paremmaksi.

Nissinen on suorittanut hitsauskoordinoijan pätevyyden vuonna 2013, jonka jälkeen hän on työskennellyt useissa hitsaavissa konepajoissa. Ennen yrittäjyyttä hän työskenteli Savonia AMK:n hitsauslaboratoriossa.

– Valmistuin vuonna 2011 hitsaustekniikkaan erikoistuneeksi konetekniikan insinööriksi. Insinööriopintojen jälkeen olen kouluttautunut vielä täsmällisemmin tähän nykyiseen ammattiin IWS- hitsauskoordinoijan kurssin, NDT-tarkastuskurssien, kuormausnosturin tarkastajan kurssin myötä.

Nostolaitteiden määräaikaistarkastukset on syytä suorittaa

– Nostolaitteisiin on olemassa kahdenlaista tarkastuksia: vuosittain tehtäviä määräaikaistarkastuksia sekä perusteellisia määräaikaistarkastuksia. Molemmat näistä ovat pakollisia Suomessa. Nykyään asiakkaat pitävät pääsääntöisesti huolta tarkastuksista, mutta toki on myös niitä, jotka eivät tarkastuta laitteitaan. Vuositarkastuksen tarkoituksena on tarkastaa, että laite toimii oikein, se on turvallinen käyttää ja että se säilyy toimintakykyisenä lähitulevaisuudessakin.

– Kuormausnosturipuolella minulla on tarkastusten piirissä noin 100 nostolaitetta vuodessa. Perusteelliset määräaikaistarkastukset vaativat NDT-pätevyyden. Pystyn tekemään NDT-tarkastukset alusta loppuun itse, joten asiakkaan ei tarvitse kutsua useampia tarkastajia paikan päälle. Tämä säästää asiakkaan aikaa sekä rahaa, Nissinen toteaa.

Nissisen mukaan määräaikaistarkastukset ovat tarpeellisia, koska tarkastuksissa on löytynyt mm. akuutissa romahtamisvaarassa olevia nostureita.

Nissinen on tarkastanut uransa aikana noin 800 kuormausnosturia.

– Asiakkaat ovat pitäneet erityisen tärkeänä tietoa, joka liittyy nosturin tuleviin huoltotarpeisiin. Olen myös käynyt tarkastamassa nostureita asiakkaan puolesta, kun tämä on ostamassa itselleen käytettyä nosturia.

Tarkastus ja Testaus Nissinen Oy:n kautta saa tilattua myös henkilö- ja teollisuusnostinten tarkastukset.


Tarkastus ja Testaus Nissinen Oy:n pätevyydet:

IWS-koordinoijan pätevyys | Nostolaitetarkastajan pätevyys | PT-VT-MT-pätevyydet | Säteilystä vastaavan työjohtajan pätevyys | nostoapuvälinetarkastajan pätevyys


www.ttnissinen.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä