Energiaverkot ovat murroksessa

Facebook
11.04.2024 | Rakentaminen, Yrityselämässä tapahtuu

Helsingin Energiakuljetukselta kerrotaan, että tammikuussa voimaan tulleet Energiaviraston uudet sähköverkkoyhtiöiden hinnoittelun valvontamenetelmät huonontavat verkkoyhtiöiden investointikykyä ja toimintaa. Vaikka sähköverkkoihin pitäisi nyt tehdä merkittäviä investointeja ilmastotavoitteiden ja huoltovarmuuden takaamiseksi, näyttää kuitenkin siltä että investoinnit ovat toistaiseksi jäissä.

– Tämä vaikuttaa negatiivisesti suoraan verkonrakentajiin sekä pienempiin aliurakoitsijoihin kuten meihin, tilanne on kaikille haastava, toimitusjohtaja Pekka Tuukkanen kertoo.

Verkonrakentajien apuna

Helsingin Energiakuljetuksen asiakkaita ovat nimenomaan sähkö- ja kaukolämpöverkkojen rakentajat, sekä myös muut sähköurakoitsijat.

Verkonrakennusyhtiöille tehtävien kuljetusten ja nostotöiden lisäksi Helsingin Energiakuljetukset tekee myös kaapelinvetoa, useimmiten haastaviin kohteisiin. Yhtiön toimenkuvaan kuuluu lisäksi Carunan Espoon ja Kirkkonummen alueiden varavoimakoneiden kuljetuksia.

– Jos yöllä tapahtuisi vaikkapa muuntajaräjähdys, kuljetamme varavoimakoneet kohteeseen. Huolehdimme myös varavoimakoneiden tankkauksista ja rikkoontuneiden muuntajien vaihdoista tarvittaessa, Tuukkanen kuvailee.

Monipuolinen kalusto laadukkaisiin kaapelivetoihin

– Kaapelivedoissa on tärkeää, ettei kaapeleita vedetä liian suurella voimalla, esimerkiksi kaivinkoneen kauhalla, jolloin kaapeli hyvin suurella todennäköisyydellä vaurioituu. Vetonopeus ei saa ylittää kävelynopeutta, maksimissaan se voi olla 3–4 km/h. Kaapeleita voidaan toki tehdä avo-ojavedoillakin, mutta kaupunkialueilla vaaditaan kaapeleiden sijoittamista putkien sisään, Tuukkanen toteaa.

Tuukkanen mainitsee, että yritys käyttää kaapeleiden vetämiseen kestävää ja kevyttä Kevlar-narua, joka on monella tapaa metallivaijeria parempi vaihtoehto.

– Vahvuuksiimme kuuluu ehdottomasti meidän pitkä kokemus ja näkemys kaapeleiden vetämisestä.


hekoy.fi

facebook.com/HelsinginEnergiakuljetuksetOy

Pekka Tuukkanen, 040 709 5170, [email protected]

Julia Tuukkanen, 040 828 5445, [email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä