Joensuussa Koulukatu–Rauhankatu kiertoliittymä ja kadunrakennusurakka sekä Ukonniemen sataman laajennustyöt etenevät hyvää vauhtia Maarakennus Niemeläinen Oy:llä

Kuvassa työnjohtaja Mikko Vatanen.
Kuvassa työnjohtaja Mikko Vatanen.
08.06.2023 | Rakentaminen

- Koulukadulla on menossa kunnallistekniikan uudistaminen, koska vanha on peräisin 70-luvulta ja sen uusimistarve on erittäin ajankohtainen. Samalla kohteessa muuttuvat liikennejärjestelyt, esimerkiksi liikennevalot poistuvat Koulukadun ja Rauhankadun liittymästä. Tilalle tulee uusi liikenneympyrä, jotta saadaan liikennettä jouhevammaksi. Joensuun alueella on nämä todettu toimiviksi ratkaisuksi, kertoo Maarakennus Niemeläinen Oy:n toimitusjohtaja Riku Alitupa ja jatkaa:

- Koulukatu – Rauhankatu on kohteena haasteellinen, johtuen vallitsevista pohjaolosuhteista. Siellä on jonkin verran turvetta pohjamaassa, sitä poistetaan tarvittavilta osin. Sen jälkeen kaikki kerrokset nykyaikaistetaan. Tämä käsittää käytännössä kolme korttelin väliä, Koulukadun varsi on noin 220 metriä pitkä ja Rauhankatu noin 240 metriä. Tarkoituksena on saada molemmat osuudet päällystettyä vielä tämän saman kauden aikana. Tämä aiheuttaa tietynlaista aikataulupainetta. Lokakuuhun mennessä olemme valmiita päällysteiden osalta, joulukuun alussa on urakka kokonaisuudessaan valmis. Hyvässä vauhdissa olemme tämän kohteen kanssa, meillä on siinä kiinni 15 hengen oma työporukka ja monipuolinen kalusto.

Työmaa Rauhankadun ja Kauppakadun kulmassa.

Työn alla myös Ukonniemen satama-alue

- Ukonniemen sataman urakka käynnistyi tämän vuoden maaliskuussa ja suunnitelmien mukaisesti pitäisi olla valmiina lokakuun loppuun mennessä. Kokonaisuudessaan sataman laajennustyöt on aloitettu jo vuonna 2008 tekemällä reunapenkereitä ja täytetty vanhaa järvenpohjaa. Nyt alue alkoi viimein olla siinä vaiheessa, että pystyttiin kuivatusrakenteet rakentamaan sekä tekemään kerrosrakenteet. Ukonniemen satamassa on yhteistyökumppaneita tällä hetkellä kymmenen henkeä. Suuruus mittakaavassa Koulukatu-Rauhankatu ja Ukonniemi ovat samoissa, kumpikin on arvioltaan noin 1,6 miljoonaa euroa. Molemmissa kohteissa toimimme pääurakoitsijoina, sanoo Alitupa.

Perinteikkäässä yrityksessä jo kolmannen sukupolven edustaja

Vuodesta 1956 saakka toiminut Maarakennus Niemeläinen Oy on monipuoliseen maarakennustoimintaan ja kokonaisurakointiin erikoistunut yritys. Päätoimialue kattaa koko Itä-Suomen mutta yrityksellä on resursseja toteuttaa urakoita myös muualla Suomessa.

- Pääasiassa toimimme maarakennuskohteissa pääurakoitsijana, mutta pitkäaikaisina vakioasiakkainamme on myös paljon rakennusalan toimijoita sekä muita yhteisöjä. Vuosikymmenien rautaisella kokemuksella pystymmekin toteuttamaan haastavia maarakennuskohteita. Erikoisosaamistamme ovat muun muassa kadut ja kunnallistekniikka sekä teräspaalutus ja pienpaalut.

- Koko ajan kehitämme toimintatapojamme huomioiden myös kierrättämisen. Lisäksi käytössämme on uusinta tekniikkaa oleva laitteisto, joka käsittää muun muassa 3D koneenohjausjärjestelmät, takymetri- ja GPS-mittalaitteet sekä kuvauskopteri esimerkiksi maastomallinteiden tekoon ja massalaskennoissa hyödynnettäväksi. Kaikista tärkein on kuitenkin osaavaa henkilökunta. Palveluksessamme on laaja kirjo maarakennusalan osaajia sekä erikoisammattimiehiä ja -naisia, toteaa Alitupa.

www.maarakennus.net
050 414 6554
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia