Mannerheimintie 14:n harvinaislaatuinen uudisrakennushanke käynnistyy

Signe-talo, Mannerheimintie 14
Signe-talo, Mannerheimintie 14
27.10.2023 | Rakentaminen

Signe-hanke on merkittävä investointi Helsingin ydinkeskustan kehittämiseen, jossa korkeatasoisille toimisto- ja liiketiloille on kasvava kysyntä. Huippulaadukas ja korkeimmat kestävän rakentamisen standardit täyttävä uudisrakennus tulee korvaamaan nykyisen kiinteistössä sijaitsevan, elinkaarensa lopulla olevan toimitalon.

Uudisrakennuksen myötä yksi Helsingin keskustan tärkeimmistä kortteleista kokee merkittävän muodonmuutoksen. Samalla Mannerheimintien ja Kalevankadun kulma eheytyy kaupunkikuvallisesti, kun uudisrakennus myötäilee naapuritalojen julkisivujen rytmitystä ja korkeutta. Avoin ja aiempaa korkeampi maantasokerros tulee sisältämään liike- ja ravintolatiloja ja elävöittämään katutilaa jalankulkijan näkökulmasta.

Uudisrakennus on kehitetty elinkaareltaan mahdollisimman vähähiiliseksi, ja esimerkiksi rakennuksen neliöpohjaiset materiaalipäästöt (kgCO2e/n-m²) ovat 31 % pienemmät verrattuna tavanomaiseen toimistorakentamiseen. Nykyistä rakennusta purettaessa huolehditaan, että purkumateriaali kierrätetään tai käytetään uudelleen, eikä purkamisessa synny juurikaan loppusijoitettavaa jätettä. Tavoitteena on muun muassa, että nykyisen rakennuksen julkisivun luonnonkivet tulevat päällystämään uudisrakennuksen terassilattioita.

– Helsinkiä tulee kehittää kestävästi ja jatkuvasti palvelemaan kaupunkilaisten, yritysten ja siellä työskentelevien muuttuvia tarpeita. Tämä kehitystyö edellyttää kiinteistöomistajien, kaupungin ja muiden kaupungissa toimivien yritysten yhteistyötä, johon Sponda on vahvasti sitoutunut. Kiinteistönomistajana me haluamme tukea keskustan elävöitymistä ja kehittymistä tuomalla kiinteistöihimme tunnettuja, houkuttavia brändejä ja toimijoita sekä keskustaa elävöittäviä palveluja ja toimintaa. Näemme paljon potentiaalia tällä saralla ja teemme jatkuvaa kehitystyötä keskustan kiinteistöissämme, totesi Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal yhtiön tiedotteessa.

PwC ankkurivuokralaiseksi

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on allekirjoittanut konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC:n kanssa sopimuksen, jonka perusteella PwC vuokraa uudet toimitilansa Spondan Helsingin keskustaan, Mannerheimintie 14:ään suunnittelemasta uudesta Signe-toimitalosta.

Ankkurivuokralaiseksi tuleva PwC painotti toimitilavalinnassaan niin vastuullisuus- ja laatuominaisuuksia kuin toimitilan keskeistä sijaintia. PwC:n käyttöön tulevat tilat on suunniteltu tukemaan työntekijöiden monimuotoisia työskentelytarpeita ja -tapoja.

Sopimuksen myötä talon vuokrausaste rakennushankkeen käynnistyessä on noin 50 prosenttia. Uudishankkeen rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa 2023 ja hanke valmistuu vuoden 2026 lopulla.

Teksti- ja kuvalähde: Sponda Real Estate Oy

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia