Bellabit Oy – aitoa pohjoiskarjalaista tekstiilialan erikoisosaamista jo vuodesta 1984

Joensuun toimipisteen viihtyisään myymälään on mukava poiketa.
Joensuun toimipisteen viihtyisään myymälään on mukava poiketa.
07.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Rahkeentiellä Joensuussa ja Romolantiellä Kiteellä palvelee todellinen tekstiilialan perheyritys, jonka juuret juontavat aina 1960 luvulle. Joensuun toimipisteen avaaminen neljä vuotta sitten on osoittautunut järkeväksi ja yrityksen toiminta onkin ollut odotusten mukaisesti nousujohteista.

Nykyisin yritystoiminnassa on mukana jo kolmas sukupolvi, Joensuun toimipisteestä löytyy ”tuorein” sukupolvi, yrittäjäpariskunta Kaija ja Petri Partasen tytär Iina Kostamo sekä poika Toni- Pekka Partanen. Lisäksi Joensuun toimipisteen apukäsinä työskentelevät myyjä Jarmo Timonen ja Petri Partanen, jotka vaihtelevat Kiteen ja Joensuun toimipisteiden välillä aina tarpeen mukaan. Kiteen toimipisteen toiminnasta vastaavat yrittäjä Katja Partanen sekä ompelija/ myyjä Aija Rosti.

New Wave Profile- Pohjoismaiden suurin mainostuotealan ryhmä

Ryhmässä on tällä hetkellä mukana noin 35 yritystä, Bellabit Oy on ainoa Itä-Suomalainen yritys. Ketjuun ei pääse, vaan siihen on aikanaan kutsuttu ketjun pyynnöstä sopivia yrityksiä, joilla on edellytyksiä kehittyä ketjun mukana.

– Ketjuun kuulumisesta on Bellabitille monia etuja, saamme tunnetun brändin kautta paljon näkyvyyttä, yhteistä markkinointia ja ennen kaikkea laadukkaita tuotteita. Ketju julkaisee kaksi kertaa vuodessa laajan kausikuvaston, jossa esitellään eri tuoteryhmiä: mm. bisnesvaatteita, profiilitekstiileitä, urheilu- ja vapaa-aikatuotteita, työvaatteita ja liikelahjoja. Katalogin kautta kausituotteemme ovat hyvin esillä. Olemme myös rakentaneet Joensuun toimipaikan myyntinäyttelyn New Wave Profilen värimaailman yleisilmeen mukaisesti, yrittäjä Petri Partanen kertoo.

– Asiakkaat ovat löytäneet meidät mukavasti ja New Wave Profile- ketjuun kuuluminen tuo vuosittain uutta potkua toimintaamme. Ketjun tuotevalikoima on laaja, tähän oma monipuolinen logomerkkaus päälle niin jokainen yritys, seura tai yhteisö löytävät juuri haluamansa tuotteen omalla persoonallisella yksilöinnillä, muistuttaa Partanen.

Joka vuosi jotain uutta

Ketju tuo mukaan vuosittain myös uusia toimittajia, viimeisin on Korpikuusen HUNAJA.
Yrityslahjana 100% suomalainen laatuhunaja ja pakkaus halutulla logolla merkattuna on korkealuokkainen lahja.

Ketjuun kuuluvia muita erikoistoimittajia ovat muun muassa:
KARAMELLO- esim. logomerkatut makeiset, vitamiinirasiat sekä vesipullot.
ADDBRAND- mainosratkaisut liiketiloihin, messuille ja tapahtumiin.

Myös Roll-upit, popup-tiskit,- seinäkkeet ja liput kuuluvat yrityksen tuotteisiin.

– Perinteisten yritysvaatteiden lisäksi erilaiset brändätyt kaulanauhat ja tuubihuivit ovat suosittuja asiakkaidemme keskuudessamme. Myös erilaisten, yrityksen logolla varustettujen kangas- ja nahkamerkkien suosio vaatteissa ja asusteissa on nousussa, toteaa Partanen.

John Deere Forestry luottaa Bellabitin istuinsuojien laatuun.

Omaa valmistusta

Bellabitilla on myös omia, itse suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita. Bellabit -istuinsuojat ovat ehtaa laadukasta, pohjoiskarjalaista työtä.

– Valmistamme vahvasta puuvilla/polyester -kankaasta likaa ja vettä hylkiviä, kestäviä ja pestäviä istuinsuojia ammattilaisten sekä yksityisten autoilijoiden käyttöön. Istuinsuojia käyttävät eri alojen yritysten työntekijät, urheilijat, metsästäjät ja muut harrastajat. Ne ovat yhden koon likasuojia, joissa värejä ja malleja on runsaasti. Istuinpäällinen on yhtenäinen; se peittää niskatuen, selkäosan ja istuinosan. Se on helppo ja nopea asettaa paikoilleen.

– Helposti pestävät istuinsuojat suojaavat autojen ja työkoneiden istuinten omaa verhoilua. Aloittaessamme myynnin, yritykset huomasivat, kuinka erinomainen mainospaikka istuinsuoja on. Nykyään istuinsuojissamme näkee esimerkiksi John Deeren, Stora Enson ja UPM:n, pienempien yritysten, metsänhoitoyhdistysten ja muiden seurojen ja järjestöjen värejä ja logoja, korostaa Partanen.

Logomerkkaus

Merkkauspalvelut ovat olennainen osa Bellabitin toimintaa.

Joensuun toimipaikassa on oma merkkaamo, jossa painetaan eri menetelmin yksivärisiä ja värillisiä logoja eri tuotteisiin. Brodeeraus on myös yksi perinteisistä merkkaustavoista ja siihen Bellabitillä on 2-monipäistä sekä useita 1-päisiä brodeerauskoneita. Brodeeraus on merkkaustavoista se kestävin ja näyttävin, joka ei onnistu aivan kaikille materiaaleille, logoille tai kuvioille.

Bellabit hoitaa ompelukoneiden huollot, korjaukset, takuu- ja tuotetarkastukset.

Ompelukoneet ja huolto

Bellabit myy myös ompelukoneita ja saumureita. Tuotteet ovat kansainvälisiä laatumerkkejä: Husqvarna Pfaff, Singer sekä Juki.

Yritys toimii myös Husqvarna-, Singer- sekä Pfaff-ompelukoneiden ja saumureiden maahantuojan huoltokeskuksena.

– Bellabitillä on erittäin pitkä historia ja kokemus ompelukoneiden parista. Maahantuojalla ei ole Suomessa omaa huoltoa, se on Bellabit, Joensuussa. Hoidamme huollot, korjaukset, takuu- ja tuotetarkastukset.

– Meillä on myös verkkokauppa, www.ompelukonenetti.fi, jonka perustimme vuonna 2008, ensimmäisenä ompelukonealan yrityksenä Suomessa. Verkkokauppa on laajentanut asiakaskuntaamme, voimme tehdä kauppaa valtakunnallisesti ja esitellä tuotteitamme uusille asiakasryhmille. Se tuo meille myös lisää huoltotoimintaa, Partanen kertoo.

Vaahtomuovipatjat

Yksi erikoistuote, jota Bellabit valmistaa on määrämittaiset, eli jokaisen omilla mitoilla ja toiveiden mukaisesti toteutetut vaahtomuovipatjat.

– Meiltä löytyy ratkaisu kotiin, mökille, asuntoautoon, veneeseen tai missä tahansa tarvitaan erikoismittaista patjaa. Kiteen ompelimo toteuttaa patjoihin päälliset joko puuvillakankaista tai verhoilukankaista, joita löytyy hyvä valikoima kangaskaupastamme. Vaahtomuovia löytyy eri paksuuksina, 1, 3, 5, 7 ja 10 cm, siitä paksummat tehdään useammasta levystä päällekkäin. Kannattaa kysyä vaihtoehtoja, liimaamalla saamme tehtyä myös yli 200cm pitkät ja 160 cm leveät erikoispatjat, muistuttaa Partanen.

Monta tukijalkaa

– Bellabitillä on monta tukijalkaa, toinen toistaan tukevia eri tuotteita ja palveluita, joiden avulla olemme pärjänneet korona-aikanakin kohtuullisesti. Puoleemme kannattaa kääntyä, ammattitaitoinen ja aikaansa seuraava henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan mitä erilaisimmissa vaatetukseen, tekstiileihin tai muihin liikelahjoihin liittyvissä kysymyksissä, toteaa Partanen lopuksi.

Bellabit Oy
puh. 040 151 0200

Joensuu
Rahkeentie 12
80100 Joensuu
Palvelemme Ma-Pe 9-17.00

  • Vapaa-aika
  • Mainostuotteet
  • Istuinsuojat
  • Työvaatemyymälä
  • Logomerkkaus
  • Ompelukoneet, huolto

Kitee
Romolantie 23
82500 Kitee
Ma-pe 9-17
La 10-13

  • Vapaa-aika
  • Mainostuotteet
  • Istuinsuojat
  • Ompelukoneet, huolto
  • Kangaskauppa
  • Logomerkkaus

Bellabit | Pohjoiskarjalaista tekstiilialan erikoisosaamista

Ompelukone tai saumuri helposti ja edullisesti netistä | Ompelukonenetti

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä