Pyydä tarjous

Cibes Amslift tarjoaa monipuolisen hissivalikoiman

Digipalvelut
19.11.2021 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

– Hissiyhtiöt Cibes Hissit Oy ja Amslift Oy fuusioituivat 1.1.2021 alkaen Cibes Amslift Oy:ksi. Tarjoamme kaikki vaihtoehdot tuolihissistä autohissiin. Yhdistyneenä toimijana pystymme toimittamaan kohteisiin laajoja kokonaistoimituksia. Kauttamme on saatavana niin isot köysihissit kuin pienemmät esteettömyysratkaisut, kuten tasonostimet ja kevythissit, kertoo Cibes Amslift Oy:n Itä-Suomen myyntipäällikkö Ilkka Jylhä-Ollila.

Cibes on erikoistunut kevyt- ja kotihisseihin. Valikoimassa on myös tuoli- ja porrashissejä yksityiselle ja julkiselle sektorille. Amsliftin alaa puolestaan ovat jälkiasennushissit sekä tavara-, auto- ja potilashissit. Amsliftin valmistamat jälkiasennushissit ovat hydraulisia. Cibes Amslift Oy toimittaa myös espanjalaisia Orona-köysihissejä uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin. Cibes-kevythissit ovat ruotsalaisen emokonsernin Cibes Lift Groupin valmistamia.

Kevythissi on vaivaton ratkaisu

Cibes-kevythissien valikoima on erittäin laaja. Lavakokoja on saatavana useita erilaisia, ja hissejä on sekä lavatoimisina että korillisina Kevythissi vaatii rakennukselta paljon vähemmän tilaa kuin raskaampi hissi, eikä muutostöitä tarvita paljoa, jos rakennuksesta löytyy sopiva alue, johon kevythissi mahtuu.

– Kevythissi ei tarvitse isoja ala- eikä ylätiloja. Cibes A5000 -mallille riittää 50 mm:n pohjakuoppa. Sen voi sijoittaa myös suoraan lattialle, jos lattia on riittävän kantava. Tällöin voidaan varmistaa esteettömyys luiskan avulla. Korillinen Cibes C1-hissi ei sekään vaadi kuin sadan millin pohjakuopan, mikä on vähän verrattuna köysihissien tarvitsemaan metrin kuoppaan. Ylätilaa kevythissi tarvitsee tuotteesta riippuen vain 2300–2500 mm, köysihissi 3800 mm, Jylhä-Ollila kuvailee.

Otollisia kohteita kevythisseille ovat esim. kaksikerroksiset koulurakennukset. Jos hissin tarve on vähäinen tai satunnainen, on itsekantavalla kuilulla varustettu kevythissi kustannustehokas ja vaivaton ratkaisu.

– Sillä saadaan ratkaistua esteettömyysongelma kerrosten välillä. Uudiskohteessa mitoitetaan hissin lavakoko aina esteettömyysasetusten mukaiseksi, jotta pyörätuolia käyttävät oppilaat voivat käyttää hissiä. Kevythissi palvelee rakennuksen logistiikkaa muutenkin. Hissiä voivat käyttää siivoojat välineineen, ja hissillä kulkevat näppärästi ruokakärrit, jos koulun keittiö on ylä- tai alakerrassa.

Yleiset lavakoot ovat edullisia

Ilkka Jylhä-Ollilan mukaan pienin hissi ei yleensä ole edullisin vaihtoehto, vaan yleisimmät ja ostetuimmat mallit ovat käytännössä huokeampia.

– Jos kyseessä on saneerauskohde, jossa ei ole rakennustapaselostusta tai muuta hissin valintaa määräävää tekijää, tarjoamme yleensä asiakkaalle vakiokokoista hissiä. Kevythisseissä 1100 x 1467 mm:n lava täyttää esteettömyysasetukset ja on edullisempi kuin harvinaisemmat koot. Olemassa olevissa rakennuksissa on kuitenkin mahdollista poiketa määräyksistä, jos hissiä ei muuten mitenkään saada sijoitettua.

Hissistä huomaamaton tai näyttävä

Oviaukkojen sijoittelu ja muut yksityiskohdat ratkaistaan tarpeen mukaan, jotta lopputulos on esteetön ja käytännöllinen.

– Cibes A5000:een saadaan ovia kolmelle eri sivulle. Se pystytään tekemään ympäröivään rakennukseen nähden huomaamattomaksi – tai tarvittaessa hyvinkin näyttäväksi, Jylhä-Ollila kertoo.

– Hissikuiluun on valittavissa erilaisia lasipaneeleita, ja värimaailmasta löytyy meidän omien Premium-värien lisäksi kaikki RAL Classic -sävyt. Sama pätee Cibes C1 -malliin, mutta korillisena hissinä se on saatavana läpikuljettavana tai yhden sivun ovella, ovet kolmella sivulla eivät tässä mallissa ole mahdollisia.

Elegantit Amslift-jälkiasennushissit sopivat arvorakennuksiinkin

Amsliftin tuotteet ovat hyvin modifioitavissa sopiviksi millaiseen rakennukseen tahansa. Erityisesti vanhat, historiallisesti arvokkaat talot ovat Amslift-hissien vahvuusaluetta.

– Tällaisiin kohteisiin pystymme räätälöimään uuden hissin, joka näyttää siltä, että se on aina ollut siinä, Jylhä-Ollila sanoo.

– Cibes Amslift Oy voi joustavasti yhdistellä Cibesin ja Amsliftin tuotteita. Esimerkiksi jälkiasennushisseissä voimme hyödyntää Cibesin kuiluja ja lasielementtejä, jolloin saamme hydraulisen hissin kevyen hissikuilun sisälle.

Asiakaskuntaa julkiselta sektorilta yksityiskoteihin

Cibes Amslift Oy:llä on asiakkaita yrityksissä ja julkisella sektorilla. Yhtiön hissejä ja nostimia kysytään mm. kouluihin, kauppakeskuksiin ja taloyhtiöihin.

– Kevythissejä löytyy tuhannen kilon kantavuuteen saakka, ne palvelevat mainiosti henkilö- ja tavarahisseinä. Tällaisia hissejä käytetään paljon hoivakodeissa, sillä niihin mahtuu siirrettävä potilassänky saattajineen.

Konserni on panostanut myös yksityisasiakkaisiin. Esimerkiksi Cibes Air -kotihississä yhdistyvät ajaton skandinaavinen muotoilu, intuitiivinen toiminta ja luonnonmateriaalit. Lasikasettien ansiosta Cibes Air ei tuki huonetilaa. Eri väreillä ja pintamateriaaleilla (tekstiili, metalli, puu) hissi saadaan sulautumaan asunnon tyyliin sopivaksi.

– Ihmiset haluavat yksilöllisiä ja tyylikkäitä ratkaisuja, Jylhä-Ollila muistuttaa.

– Tuolihissejä toimitamme lähinnä omakotitalojen ja rivitalojen sisäportaikkoihin. Lavamallisia porrashissejä käytetään julkisissa tiloissa ja joskus myös kerrostalojen rappukäytävissä, jos niissä on ns. puolen kerroksen haasteita.

Tasonostimia sisä- ja ulkokäyttöön

Tasonostimille otollisia kohteita ovat esim. modernit kauppakeskukset, joissa on rakennuksen sisäisiä pieniä korkeuseroja. Uusissa kerrostaloissakin voidaan sisäänkäyntien yhteyteen tarvita esteetön reitti tasonostimen avulla. Cibes Amslift Oy tarjoaa tasonostimia sekä sisä- että ulkokäyttöön.

– Tavaranostinkäytössä ulkokäyttöön sopiva ja avoin Cibes B385 on kätevä, sitä olemme toimittaneet esim. lastauslaitureiden yhteyteen, Jylhä-Ollila mainitsee.

Cibes Amslift on hissien asiantuntija

Ilkka Jylhä-Ollila kertoo, että Cibes Amslift on hissiasioiden ammattilainen, johon voi huoletta ottaa yhteyttä.

– Pääsemme yleensä nopeasti kartalle siitä, millainen tuote olisi sopivin, ja pystymme tekemään suuntaa antavan ennakkotarjouksen. Sen perusteella asiakkaalle hahmottuu, mahtuuko ratkaisu budjettiin ja voidaanko sitä lähteä viemään eteenpäin, vai tarvitaanko vaihtoehtoisen ratkaisun miettimistä.

– Meiltä voi pyytää kohdekäynnin, joka ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään hankintaan.

– Hissien toimittamisen ohella konsultoimme arkkitehti- ja suunnittelutoimistoja antamalla rakenne- ja mittatietoja. Piirrämme heille tarvittaessa myös kuvia. Yhteydenotot ovat tervetulleita, autamme mielellämme.

– Tietenkin tarjoamme huoltopalvelun toimittamiimme hisseihin joko itse tai yhteistyökumppanin kautta. Jos meiltä hissin hankkii, ilman huoltoa ei jää, Ilkka Jylhä-Ollila korostaa lopuksi.

cibesamslift.fi

Cibes Amslift Outokumpu
Tehtaankatu 2
Myyntipäällikkö Ilkka Jylhä-Ollila
020 743 2022
[email protected]