Pyydä tarjous

EduTecin ja EduTestin palveluilla teollisuusyrityksille parempaa kilpailukykyä

Uudet tilat valmistuvat Hasinmäen teollisuusalueelle Varkauteen.
Uudet tilat valmistuvat Hasinmäen teollisuusalueelle Varkauteen.
17.02.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

– Yhdessä EduTec ja EduTest tarjoavat koulutus-, pätevöinti- ja laatupalvelut hitsaavalle teollisuudelle niin painelaitepuolelle kuin teräsrakenteiden valmistamiseenkin. Kyseessä on ainutlaatuinen konsepti, jollaista muilla toimijoilla Suomessa ei ole, kertoo EduTecin toimitusjohtaja Harri Kilpeläinen.

Yhteinen palvelukokonaisuus

Syksyllä 2022 julkaistulla yhteistyösopimuksella EduTec, EduTest ja Kiwa Inspecta muodostivat hitsauksen koulutuksen, henkilösertifioinnin ja testauspalveluiden paletin, josta asiakasyritys voi valita tarvitsemansa osa-alueet.

Varkautelainen EduTec Oy on työelämän koulutuksiin erikoistunut uudentyyppinen koulutusyritys, joka vastaa yritysten tarpeisiin saada ammattitaitoista työvoimaa tarvittaessa nopeallakin aikataululla. EduTec keskittyy teknologia-alan Rekry- ja TäsmäKoulutuksiin (ks. inforuutu tällä sivulla) sekä täydennyskoulutuksiin. Koulutukset ovat valmiita avaimet käteen -paketteja, jotka räätälöidään asiakkaan tarpeisiin sopiviksi.

EduTest Oy:n alaa ovat hitsaavan teollisuuden henkilöpätevöinnit, koordinointipalvelut ja yritysten toiminnan kehittämisen konsultointi. EduTestin pätevöintipalvelu sisältää aina myös käyttöoikeuden hitsauksen Q3web-laadunhallintajärjestelmään. Kiwa puolestaan on yksi maailman suurimmista testaus-, tarkastus- ja sertifiointiyrityksistä.

– Yhteistyömme vastaa hitsaavan teollisuuden tarpeisiin alkaen tulevan ammattilaisen ensimmäisestä puikon raapaisusta jatkuen tehokkaan koulutuksen ja pätevyyksien hankkimisen kautta laatuasioihin, Kilpeläinen kuvailee.

RekryKoulutus ja TäsmäKoulutus ovat TE-palveluiden konsepteja, ja koulutukset toteutetaan aina yhteistyössä paikallisten työ- ja elinkeinoviranomaisten kanssa.

– Meillä on toimivat kontaktit ELY-keskuksiin ja TE-palveluihin, ja voimme hoitaa myös tukihakemusasioita asiakkaan puolesta.

Uudet tilat nousivat jo harjakorkeuteen

Ensi kesänä Hasinmäen teollisuusalueelle Varkauteen valmistuvat EduTecin ja EduTestin yhteiset toimitilat, joissa koulutusta ja muita asiantuntijapalveluita voidaan tarjota erittäin monipuolisesti. Tiloihin tulee mm. 12 hitsauspaikkaa ja useita työstökoneita.

– Tammikuun 12. päivä vietimme uuden hallin harjannostajaisia. Ennen sen valmistumista käytössämme on väliaikaiset pätevöintitilat Varkauden Pirtinniemen alueella, jonka vahva teollinen historia yltää 1800-luvulle saakka, Harri Kilpeläinen mainitsee.

Uusissa tiloissa EduTec ja EduTest pystyvät palvelemaan yrityksiä nopeasti ja kattavasti mm. materiaaliasioissa.

– Pyrimme siihen, että esimerkiksi menetelmäkokeet menevät viikossa läpi.

– Toki mielellämme palvelemme myös asiakkaan omissa tiloissa, jolloin pystymme selvittämään, millä kaikilla tavoilla voisimme ylläpitää ja mieluummin jopa parantaa asiakkaan kilpailukykyä, korostaa Kilpeläinen.

Vahva asiantuntijaverkosto

Harri Kilpeläisen mukaan EduTecin ja EduTestin verkostoon on tullut mukaan kotimaan huippuammattilaisia, joilla on runsaasti kokemusta kehittämistyöstä.

– Meillä on yhteinen luottamus siihen, että konseptillamme pystymme aidosti palvelemaan yrityksiä.

Kumppaniverkostossa on mukana koneiden ja laitteiden maahantuojien edustajia, joiden kautta yrityskentälle on tarjolla uusinta tietoa.

– Esimerkiksi hitsauskoneissa ja -langoissa maahantuojan edustaja voi tulla oman menetelmäasiantuntijamme kanssa tekemään testejä yritykseen.

SP stainless Oy:n RekryKoulutus päättyi tammikuussa. Kuvassa kouluttaja Ville-Pekka Arasmo sekä koulutuksen suorittaneet Juha Happonen, Eemeli Miettinen, Niko Kyllönen, Patrick Kostian ja Heidi Korhonen.

Koulutuksille on kysyntää

EduTecin koulutustoiminta on hyvässä nousukiidossa. Helmikuun 13. päivä alkoi hitsaajien RekryKoulutus vieremäläiselle Ratesteel Oy:lle. Se mukaan luettuna EduTecillä on tällä hetkellä käynnissä kuusi RekryKoulutusta ja kolme TäsmäKoulutusta.

Tammikuussa päättyi hitsaajien RekryKoulutus siilinjärveläiselle SP stainless Oy:lle, ja Harri Kilpeläisen mukaan tulos oli monin tavoin täysosuma.

– Viisi henkilöä oli koulutuksessa, kaikki viisi työllistyivät, ja koulutuksen kokonaisarvosanaksi saimme täyden vitosen. Paremmin ei oikein koulutus voisi enää sujua. Asiakasyritys oli erittäin tyytyväinen, samoin ELY-keskus. Onnistumisten takana ovat ammattitaitoiset kouluttajat, jotka osaavat keskittyä oleellisiin asioihin.

Henkilöstöpalveluiden ammattitaitoa tarvitaan

Pohjaa koulutuksille luodaan yhteistyössä henkilöstöpalveluyritysten kanssa. Merkittävin EduTecin kumppani on Osuma Henkilöstöpalvelut Oy.

– Henkilöstöpalveluyritykset ovat rekrytoinnin järjestämisen ja koulutuksen markkinoinnin ammattilaisia. Heidän ansiostaan saamme koulutukset sujuvasti liikkeelle sekä alasta kiinnostuneita ja motivoituneita henkilöitä koulutettaviksi, Harri Kilpeläinen kertoo.

Osaamista ja laatua suomalaisille teollisuusyrityksille

EduTecin ja EduTestin palvelut on suunnattu yritysten ja työelämän tarpeisiin. Koulutuksissa pääasia ei ole koulutus itsessään, vaan tarkoituksena on saada yrityksille osaavia työntekijöitä ja motivoituneille ihmisille töitä.

– Samat tavoitteet ovat myös isoilla koulutusorganisaatioilla ja oppilaitoksilla. Täydennämme tarjontaa omalla konseptillamme. Kannatamme ennakkoluulotonta yhteen hiileen puhaltamista, kuvailee Harri Kilpeläinen.

– Meiltä järjestyy kaikki tarvittava koulutuksista pätevöintien kautta testauspalveluihin yhdellä yhteydenotolla. Kartoitamme asiakkaan tarpeet, ja pyörä lähtee siitä sujuvasti pyörimään.

edutec.fi
edutest.fi

Facebook
Instagram
LinkedIn

Harri Kilpeläinen, EduTec Oy, 040 539 6885, [email protected]
Kari Särkkä, EduTest Oy, 044 493 6143, [email protected]
Jani Karhunen, Osuma Henkilöstöpalvelut Oy, 050 371 5981, [email protected]
Tommi Kirjavainen, Kiwa Inspecta, 050 432 4009, [email protected]


RekryKoulutuksessa yrityksen osuus kustannuksista on vain 30 %

RekryKoulutuksella yritys saa uusia, ammattitaitoisia työntekijöitä. RekryKoulutus on ns. yhteishankintakoulutus, jonka kokonaiskustannuksista ELY-keskus rahoittaa 70 % ja työnantajan osuus on 30 %. Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja sillä luodaan opiskelijoille ammatillinen osaaminen työtehtäviin. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen tai vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen.

TäsmäKoulutus puolestaan on yrityksessä jo työskentelevien työntekijöiden osaamisen päivittämistä yrityksen muutostilanteissa (myös määräaikaisesti lomautetuille). TäsmäKoulutuksen kokonaishinnasta työnantajan maksuosuus on 30–50 %.