Eurofins Environment Testing Finland Oy:n Jyväskylän uudet laboratoriotilat takaavat entistä sujuvamman palvelun asiakkaille

Facebook
18.10.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Jyväskylän Palokkaan on valmistumassa 1 600 m² laboratoriotiloja. Täysin uudistetut ja nykyaikaiset laboratoriotilat tulevat olemaan kaikkien Jyväskylässä sijaitsevien Eurofinsin toimintojen keskus.

Jyväskylässä sijaitsevan Eurofinsin laboratorioiden historia yltää 80-luvun alkupuolelle. Aikoinaan polttoainelaboratorio toimi osana VTT:n ja osin Vapon tutkimusosaston laboratoriota, kunnes siirtyi monien vaiheiden kautta osaksi Eurofinsin laajaa laboratorioverkostoa. Vastaavasti Eurofinsin Jyväskylän vesi- ja ympäristölaboratorion juuret juontavat kaupungin laboratorioon sekä Jyväskylän yliopiston ympäristöntutkimuskeskuksen, Ambiotican, aikoihin.

Nyt on tullut jälleen uudistumisen aika: Vuodenvaihteen jälkeen laboratorio ja näytteenottopalvelut ovat muuttamassa täysin uudistettuihin, nykyaikaisiin tiloihin osoitteeseen Heinämäentie 2.

– Siirtymävaihe ei aiheuta katkoksia palveluihin. Muuttotyöt on suunniteltu vaiheittain siten, että asiakkaita palvellaan normaaliin tapaan nopeasti ja luotettavasti, yksikönpäällikkö Janne Nalkki vakuuttaa.

– Tilamuutos näkyy asiakkaille analyysitulosten valmistumisen tehostumisena sujuvamman logistiikan ja näytteiden sulavamman kulun ansiosta. Kuriirit voivat esimerkiksi tuoda uuteen logistiikkaosastoon näytteet 24/7, Nalkki kertoo. Lisäksi näytteenottopalvelumme laajenevat Jyväskylän ja Keski-Suomen aluella kattaen myös viranomaisten velvoittamat näytteenotot.

Koko Suomea palvelevaa analytiikkaa keskeltä Järvi-Suomea

Teollisuutta ja energiantuotantoa palveleva Eurofinsin polttoainelaboratorio on kansainvälisissä vertailumittauksissa sijoittunut laboratorioiden kärkijoukkoon. Se on myös Suomessa ainoana kaupallisena laboratoriona antamassa asiantuntemusta alan standardien kehittämiseen.

– Analytiikkamme korkea taso varmistetaan systemaattisella laadunvalvonnalla standardien mukaisesti, mihin kuuluvat mm. kansainväliset vertailumittaukset muiden laboratorioiden kanssa.

Suomen laajimman analytiikkavalikoiman ansiosta laboratorio tarjoaa analyysit mitä erilaisimmille polttoaineille ja tuhkille. Vaativammatkin analyysit esimerkiksi takuuajoihin, erilaisiin käyttöönottovaiheisiin ja muihin vaativiin tutkimustarpeisiin onnistuvat.

Akkreditoitua palvelua paikallisesti

Vesi- ja ympäristölaboratorion asiakaskunta ulottuu yksityishenkilöistä laajoihin teollisuuskombinaatteihin. Analyysit liittyvät teollisuuden ympäristötarkkailuihin, viranomaisvalvontaan. Lisäksi analysoimme teollisuuden prosessinäytteitä sekä tuotteiden laatua. Jyväskylässä paikallisesti tehtävä analytiikka mahdollistaa luotettavat tulokset myös huonosti säilyville näytteille, kuten esimerkiksi uima-allas- ja talousvesille.

Paikallisen analytiikan lisäksi kauttamme on helposti saavilla koko Eurofins Scientific –konsernin yli 900 laboratorion testaus- ja analyysivalikoima. Suomessa Eurofinsiläisiä on yli 600 ja maailmanlaajuisesti yli 55 000.
Eurofins Environment Testing Finland Oy:n Jyväskylän laboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T039, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025:2005.

eurofins.fi

Artikkeli on julkaistu Keski-Suomen Yritysmaailma -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia