Pyydä tarjous

FennoSteeliltä varaosakatalysaattorit ja hiukkassuodattimet työkoneisiin

FennoSteelin valmistama kaivinkoneen yhdistelmäsuodatin, joka koostuu hapetuskatalysaattorista sekä hiukkassuodattimesta.
FennoSteelin valmistama kaivinkoneen yhdistelmäsuodatin, joka koostuu hapetuskatalysaattorista sekä hiukkassuodattimesta.
13.12.2021 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

FennoSteel on Pohjoismaiden suurin henkilöautojen, maatalous- ja työkoneiden pakoputkistojen sekä teollisuuden ohutseinäisten teräsputkien valmistaja.

Kotimaisen, perheyrityksen FennoSteel Oy:n juuret juontavat aina vuoteen 1985, jolloin ensimmäinen tuotantolaitos perustettiin Parkanoon. Nykyään yritys työllistää noin 100 kokenutta alan ammattilaista.

FennoSteel Oy:n vientipäällikkö Juha Laiho sanoo, että tämän päivän FennoSteel on kilpailukykyinen paketti huippulaatua, uusia innovaatioita ja maailmanluokan valmistustehokkuutta erittäin kattavalla tuotevalikoimalla.

- Viime vuosina erityinen painopiste on ollut tuotekehityspanostusten lisäämisessä ja sähköisten kauppapaikkojen hyödyntämisessä. Toisaalta vahvat panostukset tuotannon automatisointiin ovat pitäneet henkilöstömäärän suunnilleen vakiona, voimakkaasta tuotannon kasvusta huolimatta, Laiho kertoo ja jatkaa:

- FennoSteelin perinteinen osaaminen on keskittynyt pakoputkistoihin ja teräsputkien valmistamiseen. Vuodesta 2016 alkaen yritys on valmistanut myös raskaan kaluston pakoputkistoja. Tämä on ollut luontevaa uusien tuotantolinjastojen kapasiteetin myötä.

- Vahvasti kasvava liiketoiminta-alue on teräsputkien jatkojalosteet. Toimitamme asiakkaillemme raakaputkia määrämittaisina jatkojalostettavaksi. FennoSteelin teräsputkia käytetään mitä erilaisimmissa kohteissa; pakoputkistoista liikennemerkkeihin, kasvihuoneisiin, laivanrakennukseen ja kalusteisiin. Päätuotelinjojen rinnalla valmistamme myös konekantaamme ja osaamiseemme soveltuvia erikoistuotteita, Laiho selvittää.

Toiminnot jakautuvat toisiaan tukeviin alkuperäisosiin ja varaosaliiketoimintaan.

- FennoSteelin ydinosaaminen on pakoputkistojen suunnittelussa ja valmistuksessa. Oma tuotanto kattaa äänenvaimentajat, teräsputket, laipat ja erityiskomponentit. Vastatakseen markkinakysyntään kilpailukykyisellä tekniikalla, tekee FennoSteel läheistä yhteistyötä johtavien päästönrajoituskomponenttien valmistajien kanssa. Näin varmistetaan toimiva konsepti ja kilpailukyky: yksin koko tuote- ja teknologiakirjon valmistaminen ei ole kenellekään mahdollista. Lisäksi FennoSteel toimii Lambda-antureiden, pakosarjojen, asennusosien, polttoaineen lisäaineiden ja muiden pakojärjestelmiin liittyvien tuotteiden jakelijana. Fennolta asiakkaat saavatkin kaiken tarvittavan saman katon alta, Laiho kertoo.


Taivutinsolu, jolla pakoputkia ja putkiosia taivutetaan D114 mm:n halkaisijaan saakka.

Kilpailukykyinen vaihtoehto

- Maansiirto on meidän iso sovellusalue.Maansiirtopuolella on tarve hyville varaosatuotteille, joita pystytään myös korjaamaan, FennoSteel Oy:n tuotepäällikkö Jani Korkiakoski toteaa ja jatkaa:

- Maansiirtopuolella kalusto vanhenee ja valitettavan usein alkuperäisen tuotteen puhdistus/pesu on jätetty tekemättä tai tehty liian myöhään, jolloin noki- ja tuhka ovat tukkineet kennon - osin pysyvästi. Sekä maansiirtopuolen että työkoneiden puolella alkuperäiset komponentit ja katalysaattorin ja hiukkassuodattimen yhdistelmät ovat todella kalliita alkuperäisosina. Meillä on tarjota kilpailukyinen paketti. Tuoteportfoliomme kattaa tällä hetkellä suuren määrän mitä erilaisimpia tuotteita. Kaikkein tyypillisin työkonevaraosamme on hapetuskatalysaattorin ja hiukkassuodattimen yhdistelmä.

- Olisi erittäin tärkeää, että pakokaasun puhdistusjärjestelmiä ei ohitettaisi, vaan ne pidettäisiin toimintakunnossa varaosilla. Tällöin tuotteen vaihto on ainut keino saattaa järjestelmä takaisin toimintakuntoon. Käyttämällä FennoSteelin valmistamia tuotteita saavutetaan huomattavasti alkuperäistä parempi kustannustehokkuus, Korkiakoski määrittelee.

- Varaosakatalysaattoreiden sekä hiukkassuodattimien suunnittelussa nojaamme sovituksessa aina alkuperäisiin tuotteisiin. Näin varmistamme, että tuotteemme asentaminen ei eroa vastaavan alkuperäisen asentamisesta. Mitä tulee katalysaattori- ja hiukkassuodatintilavuuksiin, pyrimme näissäkin alkuperäistä vastaavaan kennomitoitukseen. Tämä on tärkeää, sillä näin varmistetaan erityisesti pitkän ajan suorituskyky, Korkiakoski sanoo.

Kotimaan kuluttajamarkkinoilla FennoSteelin raskaan puolen tuotteita on saatavilla varaosaliikkeissä ja korjaamoissa kautta maan.

Laatu, materiaaliteknologia ja modernit tuotantomenetelmät vahvuuksia erottua kovassa kilpailussa

- FennoSteelilla on hyvä tilanne koska yrityksen tuotteille on kysyntää eri puolilta maailmaa. Kasvava osa-alue meidän liikevaihdosta tulee tänä päivänä muusta kuin pakokaasun käsittelystä. Vientiä on yli 20 maahan ja liikevaihdosta noin puolet tulee viennistä, Laiho kertoo.

- Laatu, teknologia ja palvelu yhdessä Euroopan laajimman tuotevalikoiman kanssa. Ne määrittelevät hyvin Fennon menestyksen tärkeimmät tekijät. Lisäksi ammattitaitoinen työvoimamme, modernit tuotanto- tuotekehitys- ja varastotilat sekä yrityksen kehittämiseen sitoutunut omistaja mahdollistavat tehokkaan toiminnan ja jatkuvuuden. Pitkä kokemus antaa meille hyvän lähtökohdan ja näkemyksen tehdä oikeita asioita tällä erittäin kilpaillulla alalla, Juha Laiho ja Jani Korkiakoski luonnehtivat FennoSteel Oy:n toimintaa.

fennosteel.com