Pyydä tarjous

Finess Energy Oy – tekoja energiankäytön tehostamiseksi

Monitoimilämpöpumppu asennettuna kiinteistöön.
Monitoimilämpöpumppu asennettuna kiinteistöön.
16.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Raisiolainen Finess Energy Oy tarjoaa asiakkailleen tehokkaita energiaratkaisuja. Keväällä 11 vuotta täyttäneen Finess Energyn asiakkaita ovat esimerkiksi prosessi- ja elintarviketeollisuuden yritykset, energiayhtiöt ja teollisuuspesulat. Julkisella puolella asiakkaita ovat mm. sairaalat, jätevedenpuhdistamot ja uimahallit.

Finess Energy voi auttaa, jos yritys haluaa tehdä energiaremontin ja vähentää energiaan menevää rahaa tai päästöjä. Finess Energy tarjoaa laitteita lämmitykseen, jäähdytykseen, lämmön talteenottoon, höyryn tuotantoon ja vedenkäsittelyyn, mutta erityisenä vahvuutena ovat kokonaisvaltaiset ratkaisut ja avaimet käteen -toimitukset.

- Teimme äskettäin eräälle teollisuuspesulalle laajan kokonaisratkaisun, jossa yhdistettiin jäteveden lämmön talteenotto, prosessiveden lämmitys sekä kiinteistön lämmitys ja jäähdytys. Asiakkaan ostoenergian tarve väheni merkittävästi, ja myös investoinneissa saatiin säästöä, kun sama päälaite, monitoimilämpöpumppu, palvelee nyt sekä prosessia että kiinteistöä, kertoo toimitusjohtaja Juha-Pekka Paavola.

Hyvällä suunnittelulla toimintoja voidaan yhdistää. Näin asiakkaan tarvitsee tehdä vähemmän investointeja, ja niille investoinneille, joita tehdään, saadaan parempi käyttöaste.

Parannuksia voidaan tehdä rakennuksiin ja prosesseihin yksittäin ja myöhemminkin, mutta paras tulos saavutetaan, jos energiatehokkuuden suunnittelu on hankkeissa mukana alusta lähtien, ja niin että tarkastellaan energiavirtoja yli perinteisten urakkarajojen. Tällöin on mahdollista yhdistää kiinteistön ja prosessipuolen tekniikka toimimaan tehokkaasti yhdessä.

- Lämpöpumpuissa on nykyään erittäin laaja tarjonta, ja niiden avulla pystytään kattamaan useampia tarpeita samaan aikaan, esimerkiksi lämmittämään ja jäähdyttämään kiinteistöä ja vaikkapa prosessivettä. Maalämpö alkaa olemaan jo monille tuttua, mutta hukkalämpöjen hyödyntäminen lämpöpumpulla on vielä asiakkaille vieraampaa, vaikka saatavilla olisi investoinniltaan edullisempi ja hyötysuhteeltaan parempi ratkaisu, kertoo Paavola.

Jäteveden LTO-laitteisto teollisuuskohteessa.

Juha-Pekka Paavola perusti Finess Energyn osakas Jouko Penttisen kanssa vuonna 2011. Vielä reilu kymmenen vuotta sitten päästövähennykset olivat monille melko vieras asia, eikä vihreys ollut yrityksille sellainen imagovaltti kuin nyt, mutta asenteet ovat muuttuneet nopeasti.

- Nykyisin yritykset tekevät niin isoja ja pitkäkantoisia energiaratkaisuja, ettei sellaista olisi vielä kymmenen vuotta sitten voinut kuvitellakaan, Paavola sanoo.

Yritykset ovat ottaneet ilmastoasiat tärkeäksi osaksi yrityskulttuuria, ja ympäristöteot ovat asia, joihin satsataan, ja joista halutaan myös viestiä ulospäin. Finess Energyn vuosi 2022 onkin lähtenyt käyntiin ennätyslukemissa, ja mittavia projekteja on meneillään paljon.

Finess Energy Oy:n toimipaikka on Raisiossa, mutta yritys toimii koko Suomen alueella. Lisäksi se tekee vientiä ulkomaille.

finess.fi
Finess Energy LinkedInissä