ForteAI:n älykäs ansioluettelopalvelu mullistaa työnhaku- ja rekrytointikokemuksen

Facebook
29.11.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Joensuulainen ForteAI automatisoi kokonaan ansioluettelon ja suoraviivaistaa työnhakuprosesseja tekoälyn ja koneoppimisen avulla. ForteAI muuttaa ansioluettelot tekoälyagenteiksi, jotka tarjoavat uraneuvontaa, edustavat kykyjä työmarkkinoilla ja työskentelevät muiden profiilien kanssa alustalla. Kasvuyritys keräsi Start Up -rahasto Joensuulta ja North Karelia Growth Fundilta yhteensä 90 000 euroa uutta rahoitusta. Ensimmäisen prototyyppinsä yritys esittelee Slush-tapahtumassa marras- joulukuun vaihteessa.

ForteAI on tuomassa markkinoille uudenlaisen tekoälyyn perustuvan ekosysteemin, jossa perinteiset ansioluettelot muuntautuvat tekoälyagenteiksi. Alustalla yksilöiden ja yritysten AI-agentit toimivat keskenään yhteistyössä, neuvotellen ja sopien asioista. Forten profiilit ovat dynaamisia, eli jatkuvasti päivittyviä. Profiilit ovat integroituneet kolmansien osapuolien alustoihin, joista tietoa kerääntyy jatkuvasti. Työnhaku ja rekrytointi suoraviivaistuu, kun alusta löytää välittömästi yhteensopivat kandidaatit ja kirjoittaa näille työhakemukset ja päivittää ansioluettelot automaattisesti.

ForteAI hyödyntää vahvasti tekoälyä ja koneoppimista ja on täysin uudenlainen palvelu markkinoilla. Forte-profiilit aikovat myös korvata vanhanaikaiset, staattiset PDF-ansioluettelot.

- Missiomme on, että kenenkään ei tarvitsisi enää kirjoittaa ansioluetteloa taikka selata työpaikkailmoituksia, ForteAI:n toimitusjohtaja Jan Valkonen sanoo.

Yritys on vielä alkuvaiheessa. Ensimmäisen tuoteversion kehittämiseen lähtivät rahoittajiksi mukaan Start Up –rahasto Joensuu ja North Karelia Growth Fund yhteensä 90 000 eurolla.

- Rahoitusta on käytetty kiihdyttämään kehitystä. Aloitamme uuden rahoituskierroksen Slush-tapahtumassa, jossa esittelemme ensimmäisen prototyypin alustasta, kertoo Valkonen.

Start Up -rahasto Joensuuta johtava Kari Pulkkinen näkee ForteAI:n liiketoiminnassa paljon potentiaalia. Rahasto pyrkii etsimään juuri tämän tyyppisiä yrityksiä ja löytää tapoja olla mukana rakentamassa niiden kokonaisrahoitusta. Pulkkinen mainitsee myös ForteAI:n tiimin, josta löytyy väkevää IT-, ohjelmisto- ja tekoälyosaamista usean vuoden ajalta.

- Tämä on voittajaporukka, jonka mukaan on hyvä hypätä. Lisäksi markkina on iso. Odotamme innolla, miten ForteAI:n polku kehittyy ja kasvu lähtee käyntiin, Pulkkinen kertoo.

Lähde: Business Joensuu Oy

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä