Pyydä tarjous

Hämeen Sähkö Oy on loistehon kompensoinnin ja sähkönlaadun ammattilainen

Facebook
13.10.2021 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Hämeen Sähkö Oy tarjoaa loistehon kompensoinnin palveluita kaikkien valmistajien ja maahantuojien kompensointilaitteille. Yhtiö huoltaa yli 1000 loistehon kompensointia ja korjaa satoja kompensointeja vuosittain Suomessa. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia kenen kompensointeja hänellä on kohteissaan, vaan kaikkien valmistajien huollot ja korjaukset hoituvat Hämeen Sähkö Oy:n toimesta.

– Toiminta-ajatuksena on optimoida asiakkaan kompensoinnin käyttöikä huoltojen ja korjausten avulla. Uusitaan kompensointi estokelaparistolla vasta, kun se on kokonaisuuden kannalta järkevin vaihtoehto. Tarjoamme kompensointiuusinnat avaimet käteen -toimituksena. Kompensoinnin palvelut on tuotteistettu, joten asiakas tietää jo tilausvaiheessa työn kokonaiskustannukset, Hämeen Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Janne Rissanen mainitsee.  

Loistehomaksuilta on mahdollista välttyä

Verkkoyhtiöiden sähkönsiirron loistehomaksujen ilmaisosuuksien ja hintojen osalta on viime vuosina tapahtunut reilusti muutoksia. Käytännössä nykyään tarvitaan pienempiä säätöportaita ja nykyaikaiset säätimet, jotta loistehon kompensointien säätötarkkuus saadaan riittävän tarkaksi ja loistehomaksuilta vältytään.

– Suosittelen tarkistamaan sähkönsiirtolaskuista loistehomaksujen summat. Mikäli loistehomaksut ovat kuukausittain satasen tai enemmän, niin loistehon kompensointi tuskin toimii oikein, Rissanen muistuttaa.  

Oikein mitoitetun ja oikein toimivan estokelapariston takaisinmaksuajaksi saadaan 2–4 vuotta, pelkästään loistehomaksujen säästöjen osalta laskettaessa. Kun estokelapariston käyttöikä on 15–20 vuotta, on helppoa todeta estokelapariston hankinta hyväksi investoinniksi.        

Nokian Capacitors -estokelaparistot ja varaosat

GE Grid Solutions päätti ajaa Tampereen Kalkussa sijaitsevan kondensaattoritehtaan alas vuoden 2019 aikana, jolloin loppui myös pienjännitekondensaattorien ja estokelaparistojen valmistus Nokian Capacitors -tuotenimellä Suomessa. Hämeen Sähkö Oy otti asian hoitaakseen ja valmistaa nyt Nokian Capacitors -estokelaparistoja Pirkanmaalla Akaassa sekä hoitaa Nokian Capacitors -pienjännitetuotteiden varaosat Suomeen.

– Olimme itsekin uuden edessä, kun asiakkaillemme avaimet käteen -periaatteella toimittamiemme estokelaparistojen toimitus loppui. Toki markkinoilla on muutamia muitakin estokelaparistoja saatavilla, mutta ei yhtä luotettavia ja yhtä hyvin suunniteltuja. Olimme tyytyväisiä, että pääsimme neuvottelemaan Nokian Capacitors -pienjännitetuotteiden edustuksesta Suomessa ja varsinkin, että neuvottelut päättyivät positiivisesti, Rissanen kiittelee.    

Vuoden 2020 lopussa Hämeen Sähkö Oy ja Grid Solutions saivat päätökseen lisenssisopimuksen neuvottelut ja Nokian Capacitors varaosia ja estokelaparistoja on ollut taas saatavilla Suomessa 2021 alkupuolelta alkaen.

– Kokoonpanotyön aloittaminen kentällä tapahtuvien palveluiden rinnalla on vaatinut paljon uuden opettelua, vaikka estokelaparistot ovatkin meille hyvin tuttuja vuosihuoltojen, korjausten ja asennusten osalta. Onneksi olemme löytäneet hyvällä asenteella varustettuja kavereita mukaan, jotta estokelaparistojen kokoonpano- sekä suunnittelutyöt on saatu käyntiin ja tuotteita asiakkaille, Rissanen kertoo tyytyväisenä.   

Ylivoimaisesti parhaat Nokian Capacitors -estokelaparistot

Monet sähköalan asiantuntijoista ovat edelleen hyvin tietoisia, että Nokian Capacitors -estokelaparistot ovat asennettavuudeltaan, luotettavuudelta ja kestävyydeltään markkinoiden ylivoimaisesti parhaita. Hämeen Sähkö Oy jatkaa estokelaparistojen valmistusta samoilla suunnitelmilla kuin ne valmistettiin aiemminkin.

– Tällä hetkellä pystymme kahden viikon toimitusaikoihin yleisimpien estokelaparistojen osalta ja teemme töitä sen eteen, että pystymme nopeisiin toimitusaikoihin myös jatkossa valmistusmäärien kasvaessa, Rissanen toteaa. Vuoden 2022 alkupuolella Hämeen Sähkö Oy aloittaa estokelaparistojen kehitystyön, joissa suurimpana kehityskohteena on asennattavuuden parantaminen.    

Suomessa on edelleen käytössä tuhansia Nokian Capacitors -kondensaattoriparistoja, joihin tarvitaan jatkossakin varaosia, jotta kompensoinnit saadaan pidettyä hyvässä käyttökunnossa. Hämeen Sähköltä on saatavilla kaikki tarvittavat varaosat sekä huolloissa tarvittavat ilmansuodattimet. Kaikkia yleisimpiä varaosia löytyy hyllystä, jotta varaosien toimitus onnistuu asiakkaille lyhyellä toimitusajalla.  

Kokonaisvaltainen kumppani

Hämeen Sähkö Oy tarjoaa lisäksi sähkölaitteistojen huolto- ja kunnossapito –palveluita, joihin kuuluvat lämpökuvaus, sähkökeskushuollot ja sähkölaitteiston huolto- ja kunnossapito-ohjelma sekä sähkölaitteiston käytönjohtajapalvelut. 

www.hameensahko.fi