JIPPO kovassa nosteessa – avainasemassa yhteistyökumppanit

JIPPO-veskari Pyry Piirainen nappaa pallon. JIPPO – Salon Palloilijat pelattiin 2.6.2024, tuloksena tasapeli 1–1. Kuva: Mikko Kalavainen
JIPPO-veskari Pyry Piirainen nappaa pallon. JIPPO – Salon Palloilijat pelattiin 2.6.2024, tuloksena tasapeli 1–1. Kuva: Mikko Kalavainen
28.05.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

JIPPOn myynti- ja markkinointijohtaja Timo ”Tinke” Tahvanaisen mukaan Suomen toiseksi korkeimmalla miesten jalkapallon sarjatasolla Ykkösliigassa menestystä tavoittelevien joukkueiden pelaajabudjetit ovat suunnilleen samaa luokkaa kuin Korisliigassa, Superpesiksessä ja Mestiksessä.

– Mielestäni JIPPO on onnistunut ottamaan askeleen uudelle tasolle.

JIPPO kasvatti merkittävästi omaa pelaajabudjettiaan verrattuna viime vuoteen, jolloin JIPPO pelasi Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Tällä kaudella budjetti on 130 000 €.

– Hyvät yhteistyökumppanit ovat mahdollistaneet sen, että olemme strategiamme mukaisesti pystyneet panostamaan ensimmäisellä Ykkösliigakaudella joukkueeseen siinä määrin, että voimme pärjätä, Tahvanainen toteaa.

Pärjääminen onkin ollut ensiluokkaista. Tätä artikkelia kirjoitettaessa toukokuun lopussa JIPPO on Ykkösliigan kärkisijoilla ainoana tappiottomana joukkueena.

JIPPO-SalPa –ottelussa 2.6.2024 tuli kauden tähänastinen yleisöennätys: 869 katsojaa. Kuva: Mikko Kalavainen

Osuvia hankintoja ja omia poikia

Ykkösliigassa pelaa isoja seuroja, kuten KTP, TPS ja Jaro. Näistä KTP:n ja TPS:n budjetit ovat JIPPOon verrattuna 2,5 kertaa suurempia, ja Jarollakin kaksinkertainen.

Näiden kolmen seuran jälkeen muiden budjetit ovat suhteellisen tasaisia. Tähän kastiin lukeutuu myös JIPPO.

– Kun tilastoja tarkastelee – varsinkin pitkällä aikavälillä – niin pelaajabudjettien suuruus korreloi joukkueiden sarjassa menestymisen kanssa.

Toisaalta Timo Tahvanainen korostaa, että vaikka pelaajabudjetin koko on tärkeä asia, tärkeää on myös se, miten pelimerkit käyttää.

– Tavoitteenamme oli saada joukkueeseen sellaisia pelaajia, jotka ovat osoittaneet kykynsä pelata tässä sarjassa. Jatkossa haluamme ajaa sisään entistä enemmän myös alueen omia kasvatteja ja kehittää heitä Ykkösliigatasolle. Hyviä poikia sieltä on tulossa. Esimerkiksi 17-vuotias Eemil Tanninen on jo ollut aloituskokoonpanossa suurimmassa osassa peleistä.

Pelaajia valitaan myös sillä perusteella, kuinka hyvin he sopivat JIPPOn kulttuuriin ja periaatteisiin.

– JIPPOn arvoihin kuuluu, että periksi ei anneta, ja ”asenne punaisella” vedetään loppuun asti. JIPPOn pelisysteemi on vaativa ja aktiivinen, siinä ei surffailijoille ole sijaa.

Alkukausi on osoittanut, että tasaisesta budjetin keskikastista JIPPO on toistaiseksi onnistunut parhaiten.

– Siitä kiitokset kuuluvat päävalmentaja Mikko Hallikaiselle ja urheilutoiminnasta vastaavalle Kari Kuikalle. Tulokset ovat olleet hyviä, mutta pelit ovat myös olleet viihdyttäviä: näyttäviä maaleja ja kovasti tunnetta mukana. Se on urheilussa tärkeää.

Kausi on vasta alkupuolella, ja JIPPOllekin voi tulla hankalampia jaksoja.

– Niissä sitten joukkuetta mitataan toden teolla, Tahvanainen huomauttaa.

Tavoite on Veikkausliigassa

Edustusjoukkueen taustayhtiö haluaa viedä JIPPOa eteenpäin ja olla lyhyellä aikavälillä kaikilla tärkeillä mittareilla mitattuna vähintään Ykkösliigatason seura ja yhteisö.

– Pidemmän aikavälin tavoitteena on kehittää toimintaa sellaiseksi, että voimme urheilun lisäksi talouden ja olosuhteiden osalta realistisesti tavoitella nousua korkeimmalle oksalle eli Veikkausliigaan, kertoo Timo Tahvanainen.

– Ottelutapahtuman tuotoissa meillä on parannettavaa. Toive ja tavoite on, että Mehtimäki saataisiin sellaiseen kuntoon, että ottelut pystyttäisiin järjestämään siellä ilman nykyistä poikkeuslupajärjestelyä.

Seuran omin voimin on parannettu Mehtimäen kentän äänentoistoa ja uudistettu anniskelualueen ilmettä. Joensuun kaupungin budjetissa on huolto- ja pukeutumistilojen rakentaminen kentän pohjoispäätyyn.

– Uusi rakennus on tervetullut, mutta silti on vielä matkaa Ykkösliigan lisenssin vaatimusten täyttämiseen ja meidän omiin tavoitteisiimme kentän olosuhteista.

JIPPOn järjestämä yritysfoorumi keräsi runsaasti osallistujia lokakuun 2023 lopussa. Kuva: Mikko Kalavainen

Pohjoiskarjalainen jalkapalloyhteisö

Pohjoiskarjalaisen jalkapallobuumin osatekijöitä voivat olla urheilullinen menestys, tasokas seuratyö ja innokas yhteisöllisyys, jotka tuottavat ihmisille merkityksellisyyttä ja tunne-elämyksiä.

Timo Tahvanainen muistelee, kuinka Joensuussa on ollut vuosien saatossa eri urheilulajien menestysaaltoja.

– Jääkiekon, salibandyn, koripallon ja pesäpallon jatkoksi on mielestäni nyt hieno mahdollisuus tavoitella jotakin Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa ennennäkemätöntä: joukkuetta jalkapallon pääsarjassa.

– Seurana meillä on siihen tavoitteeseen pääsemiseksi vielä paljon tekemistä, mutta ihmisten ja yritysten mukaantulo antaa meille siihen paremmat mahdollisuudet.

– Budjetin osalta se tarkoittaa yrityskumppanuuksien ja ottelutapahtumien olosuhteiden kehittämistä. Lisäksi meillä on myös jalkapallon ulkopuolisia liiketoimintoja olemassa, ja mietimme, mitä uutta voisimme keksiä.

JIPPO pyrkii myös entistä aktiivisempaan sidosryhmätoimintaan. Tavoitteena on saada ihmisiä osallistumaan ottelutapahtumiin ja identifioitumaan JIPPOn kannattajiksi. Käytännön työ on esimerkiksi kouluvierailuja, alumnitoiminnan kehittämistä, kannattajatoiminnan tukemista sekä yhteisöllisyyden kasvattamista paitsi JIPPOn ja Joensuun myös koko Pohjois-Karjalan jalkapalloyhteisön kesken.

– Yhteistyökumppaneille jo Ykkösliigakin tarjoaa laajan valtakunnallisen näkyvyyden, mutta Veikkausliiga tarkoittaisi aivan kärkinäkyvyyttä kotimaassa. Yrityksille on siis tarjolla lisäarvoa. Mikäli teidän yritystänne kiinnostaa yhteistyö JIPPOn kanssa, yhteyttä voi ottaa minuun, muistuttaa Timo Tahvanainen.

– Tavataan ja mietitään, mitä voisimme yhdessä tehdä yrityksenne hyväksi ja teille tärkeiden asioiden edistämiseksi.

Myynti- ja markkinointijohtaja Timo Tahvanainen
Puh. 050 5622 066, sähköposti [email protected]

jippo.fi | jippojuniorit.fi

YouTube | Facebook | Instagram | X


Ykkösliigan joukkueiden ennen kauden 2024 alkua ilmoittamat pelaajabudjetit

FF Jaro 245 000 €
JIPPO 130 000 €
JäPS 140 000 €
KTP 310 000 €
KäPa 118 100 €
MP 114 500 €
PK-35 133 000 €
SalPa 147 000 €
SJK Akatemia 80 000 €
TPS 320 000 €

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä