Jokihydro Oy:n huoltoauto palvelee kaikkialla Pohjois-Karjalassa

Facebook
01.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Jokihydro tarjoaa hydrauliikan ja pneumatiikan korjaamo-, huolto- ja asennuspalvelut sekä laajan tuotevalikoiman. Uutena palveluna Jokihydro ottaa tämän kevään aikana käyttöön Volkswagen Crafterin alustalle rakennetun huoltoauton, joka mahdollistaa korjausten ja huoltojen tekemisen kaikkialla Pohjois-Karjalassa.

– Autossa on monipuolinen perusvarustelu, ja asiakaskäyneille otetaan mukaan tavaraa kulloisenkin tarpeen mukaan, esittelee toimitusjohtaja Petri Kaksonen.

Korjaamopalvelut vahvistuvat

Uudistuneen hydraulipumppu- ja moottorikorjaamon myötä Jokihydro palvelee kattavasti. Erikoisosien omalla valmistuksella yritys pystyy täyttämään vaativatkin tarpeet.

– Investoimme korjaamon kalustoon sen mukaisesti, mitä asiakkaamme tarvitsevat. Esimerkiksi sorvi on äskettäin päivitetty uuteen. Sillä pystymme työstämään aiempaa isompia kappaleita. Lisäksi olemme hankkineet mm. taivutuskoneen.

– Tämän vuoden aikana täyteen käyttöön otettavalla koeajokoneella voidaan testata kappaleet täysin puhtaalla öljyllä. Koeajopenkin öljynsuodatustaso on nostettavissa jopa konevalmistajien vaatimukset ylittäväksi. Korjaamon puhdastila on koeajopisteen viimeistelyä vaille valmis.

– Korjaamotoimintaa kehitämme jatkossakin harkitusti askel kerrallaan, Petri Kaksonen toteaa.

– Takavuosina tilanne oli se, että asiakas sai kyllä meiltä vaikkapa uudet tiivisteet, mutta vaihtotyö piti asiakkaan tehdä itse tai teettää muualla. Nyt meillä on moderni korjaamo, jossa voimme välittömästi korjata rikkoutuneen osan. Pystymme myös valmistamaan nopeasti erikoiskomponentteja, kuten liittimiä ja nippoja. Varastostamme löytyy iso valikoima komponentteja, liittimiä, suodattimia ja niin edelleen.

Koronalla ei juurikaan vaikutusta

Jokihydro huoltaa ja kunnostaa erilaisia hydraulisylintereitä niin liikkuvalle kalustolle kuin teollisuuden erilaisiin kohteisiin. Asiakkaita ovat koneurakoitsijat, maatalouden ammattilaiset, teollisuuden suuret ja pienet laitokset, konepajat, konekorjaamot, energialaitokset sekä kaikki muutkin toimijat, jotka käyttävät hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmiä.

Koronapandemia ei Petri Kaksosen mukaan ole merkittävästi vaikuttanut Jokihydron toimintaan. Joillakin asiakkailla on ollut jopa aiempaa enemmän tarvetta Jokihydron palveluille joko siksi, että ne ovat tehneet koronan torjunnassa tarvittavia tuotteita, tai siksi että vaikeina aikoina on mieluummin korjattu entisiä laitteita kuin hankittu uusia.

– Joidenkin tuotteiden toimitusajat ovat viivästyneet, mutta korvaavia tuotteita on löytynyt toisilta valmistajilta. Itse asiassa koronaa enemmän vaikutti esimerkiksi toissa talven kehno lumitilanne, kun metsäkoneurakoitsijat eivät päässeet savotoimaan.

Korjaaminen on järkiratkaisu

Jokihydron hydraulipumppu- ja moottorikorjaamoon kuuluu kattava testilaitteisto. Koneistuspalveluissa onnistuvat poraus, sahaus, sorvaus, jyrsintä ja aarporaus. Lisäksi Jokihydro voi mm. tehdä kiilaurat aventimilla sekä pistopäällä. Käytössä on myös puhdastila.

– Kun meille tulee sylinteri tai moottori korjattavaksi, annamme ensin asiakkaalle kustannus- ja aikatauluarvion. Asiakkaan päätettäväksi jää, tehdäänkö korjaus, vai onko parempi ostaa uusi, kuvailee Petri Kaksonen.

– Korjaaminen on monissa tapauksissa järkevämpi vaihtoehto. Korjaamalla lopputulos on uudenveroinen. Sekin kannattaa muistaa, että uutta konetta tai osaa voi näinä aikoina joutua odottamaan kauankin.

– Tarjoamme erittäin kilpailukykyisen vaihtoehdon. Työn jälki on laadukasta ja käyttämämme tuotteet kestäviä, joten korjatun koneen käyttöikä on pitkä.


"Korjaamotoimintaa kehitämme jatkuvasti eteenpäin", toteaa Petri Kaksonen.

Palvelukokonaisuuksia teollisuuden tarpeisiin

Teollisuudelle Jokihydro toimittaa kunnossapidon, huollon ja varaosat käsittäviä palvelukokonaisuuksia. Kumppanuuteen voivat kuulua myös korjauspalvelut tarvittaessa nopealla reagoinnilla. Jokihydro pitää varastoissaan asiakkailleen kriittisiä komponentteja, jotta ne tarvittaessa ovat saatavilla välittömästi.

– Meillä on vaativaa erikoisosaamista, joka alkaa olla harvinaista täälläpäin. Pyrimme jatkuvasti kehittämään palveluitamme teollisuuden tarpeisiin.

– Suunnitteluun meillä on hyviä yhteistyökumppaneita, joiden avulla pystymme tarjoamaan suuriakin kokonaisuuksia ja monimutkaisia kohteita.

Tuotteissa korostuu laatu

Jokihydrolla edustettuina olevien päämiesten skaala on laaja. Itsenäisenä ja ketjuihin kuulumattomana yrityksenä Jokihydro ei ole sidottu mihinkään tiettyyn tuotemerkkiin, vaan voi aina tarjota asiakkaan tarpeisiin sopivimman ratkaisun.

Hydrauliikkaan tarjolla on tunnettujen tarvike- ja komponenttivalmistajien vaihtoehtoja. Pneumatiikkaosastolla on laaja valikoima maailman ykköstoimittajan SMC:n tuotteita. Osaston täydentävät MetalWorkin tuotteet.

Teollisuusletkuja ja -liittimiä on kaikkiin tarpeisiin ja kohteisiin, samoin luotettavia suodattimia. Jokihydron valikoimassa on Q8- ja 77-voiteluöljyt useimpiin käyttökohteisiin. Rasvoja ja vaseliineja on sekä tuubitavarana että isoissa astioissa. Myymälästä löytyvät myös työkalut, nostoapuvälineet, rotaattorit, PTO-ulosotot, kauhankynnet ynnä muut tarpeelliset laitteet, osat ja tarvikkeet.


Kaitsu Palviainen on Jokihydron viimeisin rekrytointi korjaamon puolelle.

Joustavaa palvelua

Yksi Jokihydron valttikorteista on palvelun joustavuus. Myymälä on avoinna arkipäivisin 10 tuntia, klo 7–17 (lauantaisin klo 9–13). Korjaamo palvelee arkisin klo 8–16.

– Urakoitsijoille laaja aukioloaikamme on hyödyllinen, heidän kannaltaan oikeastaan ensimmäinen ja viimeinen tunti ovat oleellisia.

Jokihydron ympärivuorokautinen päivystyspalvelu (p. 013 221 381) on osoittautunut tarpeelliseksi. Varsinkin urakoitsija-asiakkailla on kalliit työkoneet, joita ei voi seisottaa rikkinäisinä.

Petri Kaksonen korostaa, että Jokihydron toiminta-ajatuksena on tarjota asiakkaalle ratkaisuja ongelmiin, ei niinkään myydä tuotteita tai palveluita.

– Asiakaslähtöisen palvelun mahdollistaa ammattitaitoinen henkilöstö, joka pystyy esittämään asiakkaalle perustellut vaihtoehdot. Korjaamon henkilökuntaan on vuoden sisällä palkattu yksi ammattilainen lisää, samoin myymälän puolelle. Rekrytointien myötä osaaminen on monipuolistunut.

Jokihydro Oy
Teollisuuskatu 3, Joensuu
[email protected]
013 221 381
jokihydro.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia