Pyydä tarjous

Karin Havupuu-uutejuoma on tutkittu suomalainen terveystuote puhtaasta luonnosta

Karin Havupuu-uutejuoma on brändi, joka on elänyt vuosikymmeniä, sukupolvelta toiselle. Vuonna 2021 Karin Havupuu-uutejuomalle tehtiin iso brändiuudistus ja yrityksen tuotanto sai kansainvälisen FSSC 22000 -laatusertifikaatin.
Karin Havupuu-uutejuoma on brändi, joka on elänyt vuosikymmeniä, sukupolvelta toiselle. Vuonna 2021 Karin Havupuu-uutejuomalle tehtiin iso brändiuudistus ja yrityksen tuotanto sai kansainvälisen FSSC 22000 -laatusertifikaatin.
28.10.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Karin Havupuu-uutejuoman taustalla on perinteikäs perheyritys Ravintorengas Oy, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1975. Yrityksen Kosken metsätilalla Siikaisissa valmistetaan edelleenkin alkuperäisellä reseptillä puhdasta luonnon voimajuomaa. Nykyisin tuotantotilat ovat laajentuneet ja Ravintorengas Oy:ssä on tehty vuonna 2019 sukupolvenvaihdos. Tulevaisuuden tavoitteet ovat korkealla – Karin Havupuu-uutejuoma on saavuttanut suosion Hangosta Nuorgamiin. Uutena tuoteperheeseen on tullut samoista raaka-aineista kehitetty Pinena Vastustuskyky -kapseli, jota viedään myös kansainvälisille markkinoille.

-Karin Havupuu-uutejuoma on valittu kahdesti Vuoden luontaiselintarvikkeeksi Suomessa vuosina 2003 ja 2010. Vuonna 2021 tuote valittiin Vuoden terveystuotteeksi. Nuorten luomumäntyjen kuoresta ja nilasta valmistettu juoma on runsasravinteista ja helposti imeytyvää, minkä ansiosta elimistö saa tarvitsemiaan ravinteita ja antioksidantteja. Tuotetta on valmistettu pian 50 vuotta ja se on saanut legendaarisen terveystuotteen maineen juoman käyttäjien keskuudessa. Suuri suosio on lähtöisin poikkeuksellisen vahvasta antioksidanttitehosta, joka on peräisin juoman sisältämistä fenolisista yhdisteistä, kertoo Ravintorengas Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marja-Leena Liipo.

Pinena Vastustuskyky -kapseli on Ravintorenkaan uusi tuote, joka on markkinoiden vahvin männynkuoriuutevalmiste.

Karin Havupuu-uutejuoman juuret ovat syvällä suomalaisessa metsässä

Karin Havupuu-uutejuoman resepti ja ainutlaatuinen valmistustapa on peräisin 1960-luvulta, jolloin Kari Herttua kierteli ympäri Suomea keräämässä oppia eri kansanperinteiden osaajilta. Herttua kirjoitti talteen sukupolvilta toiselle siirtyneen muistiperinteen männyn kuoresta ja nilasta syntyvän juoman valmistamisesta.

Karin Havupuu-uutejuoman suosio lähti nopeasti kasvuun, kun juoman käyttäjät suosittelivat sitä eteenpäin. Käyttäjien kokemuksiin saatiin vahvistusta 1990-luvulla, kun Karin Havupuu-uutejuoma pääsi mukaan useisiin yliopistotutkimuksiin, jotka osoittivat tuotteen terveyttä edistävät vaikutukset.

- Fenoliset yhdisteet ovat peräisin raaka-aineena käytetystä männyn kuorikerroksesta. Yhdisteiden tehtävä on suojata kasvia esimerkiksi auringon UV-säteilyltä, viruksilta, bakteereilta ja tuhohyönteisiltä. Näitä yhdisteitä onkin sen vuoksi eniten kasvien kuoressa ja välittömästi sen alla.

- Useiden tutkimusten mukaan monet fenoliset yhdisteet estävät elimistössä tapahtuvaa hapettumista, jota pidetään syynä muun muassa sydän- ja verisuonitautien kehittymiselle. Fenoliset yhdisteet toimivat antioksidantteina, jotka auttavat elimistöä puolustautumaan hapettumista vastaan. Yliopistotutkimusten mukaan tunnistettujen fenolisten yhdisteiden yhteismäärä yhdessä desilitrassa Karin Havupuu-uutejuomaa on jopa 48,9 mg. Fenolisista yhdisteistä juoma sisältää tutkimusten mukaan eniten resveratrolia ja katekiinia, kertoo Liipo ja jatkaa:

- Resveratrolia tutkitaan tällä hetkellä paljon, sillä sen on erilaisissa tutkimuksissa huomattu olevan erittäin merkittävä terveyden edistäjä. Resveratrolia on runsaasti myös punaviinissä, punaisissa rypäleissä ja puolukassa. Katekiinejä puolestaan on myös teessä, jonka terveysvaikutukset tiedetäänkin laajalti.

Ravintorengas Oy valmistaa tuotteensa Siikaisissa, puhtaan luonnon keskellä. Tuotteiden raaka-aineet tulevat kunnioituksella hoidetuista lähimetsistä ja valmistusprosessin jokaisessa vaiheessa vastuullisuus ja käsityö ovat läsnä.

Perheyritys katsoo vahvasti eteenpäin

Vuonna 2019 perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos ja yrityksen vetovastuun otti tytär Sanna Herttua-Laiho, joka on ollut yrityksessä töissä jo parikymmentä vuotta.

- Perinteikäs perheyritys on ottanut viimeisten vuosien aikana vahvan harppauksen liiketoiminnassa, uudistaen Karin havupuu-uutejuoman brändin, laajentaen tuotantotiloja sekä tuoden markkinoille myös uudet Pinena Vastustuskyky -kapselit.

Kaikista näistä uudistuksista huolimatta tuotteiden reseptit, raaka-aineiden puhtaus ja luomu- sertifioinnit sekä käsityöhön ja vastuullisuuteen pohjautuvat valmistusprosessit ovat pysyneet ja pysyvät samoina.

- Olemme ylpeitä tekemästämme työstä. Meidän vahva tavoitteemme on auttaa ihmisiä löytämään uudelleen metsän terveyshyödyt, korostaa lopuksi Liipo.

www.karinhavu.fi

Facebook

Instagram