Karjalan Datahuolto on täyden palvelun IT-talo

“Karjalan Datahuollosta yritys saa kaikki IT-laitteet ja -palvelut saman katon alta”, Ismo Tanskanen toteaa. 
“Karjalan Datahuollosta yritys saa kaikki IT-laitteet ja -palvelut saman katon alta”, Ismo Tanskanen toteaa. 
07.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Karjalan Datahuolto Oy toteaa olevansa täyden palvelun IT-talo, eikä tunnuslause ole lainkaan liioiteltu, sillä yhtiö tarjoaa ratkaisut puhelimen korjauksesta tai tietokoneen hankinnasta aina valvontajärjestelmiin ja PK-yritysten IT-ylläpitoon.

– Yrityksille voimme toimittaa tietotekniikan palvelut ja välineet kattavasti: palvelinympäristön, pilvipalvelut, sähköpostin ja kotisivut, lähiverkon sekä laitteet ja niiden huollon, kertoo toimitusjohtaja Ismo Tanskanen.

– Meiltä saa myös monipuoliset valvonta- ja hälytysjärjestelmät asennettuina.

Karjalan Datahuolto huoltaa ja korjaa tietokoneet, tulostimet, näytöt ja muut oheislaitteet. Olipa vika rauta- tai ohjelmistopohjainen, Datahuollon ammattilaiset saavat sen selville.

– Olemme mobiililaitteiden korjaamiseen keskittyneen iHelp.fi-ketjun jäsen. Kuulumme myös tietotekniikkaliikkeiden valtakunnalliseen Data Group -ketjuun, Tanskanen mainitsee.

Pääosassa asiakas

Karjalan Datahuollon asiakkaat ovat pääsääntöisesti PK-yrityksiä, joiden lisäksi asiakaskunnassa on julkisen sektorin toimijoita ja yksityisiä kuluttajia.

– Tietotekniikassa tarjoamme asiakkaillemme kaiken mitä he yritystoiminnassaan tarvitsevat. Pyrimme toimimaan pitkäjänteisesti ja luomaan kestäviä kumppanuuksia. Emme hae pikavoittoja, vaan haluamme kehittää yhdessä asiakkaan kanssa tämän menestymisen edellytyksiä.

– Hyvä kumppanuus perustuu luottamukseen. Karjalan Datahuolto toimii reilun pelin periaatteella: jos sattuu virhe, myönnämme sen ja korjaamme asian. Mielestäni asiakassuhteen täytyy olla sellainen, että voi katsoa silmiin, Ismo Tanskanen korostaa.

Kattavaa ja yksilöllistä tukea

Kokonaisvaltaisuus on Karjalan Datahuollon vahva valttikortti. On asiakkaan kannalta vaivatonta, että kaikki IT-laitteet ja -palvelut saa saman katon alta, eikä asiointia tarvitse hajauttaa moniin paikkoihin.

– Kun ylläpitosopimus tehdään, se kattaa kaiken, mitä asiakas tarvitsee, Tanskanen toteaa.

– Huomioimme asiakkaan myös siten, että meillä kutakin asiakasyritystä palvelee tietty henkilö. Tällöin asiakkaan puolelta tiedetään, kehen ottaa yhteyttä, ja meidän puoleltamme vastuuhenkilö tuntee asiakkaan tilanteen eikä sitä tarvitse aina selvittää uudelleen.

Kotipesä Käpykankaalla

Ismo Tanskasen mukaan Karjalan Datahuollon on hyvä toimia asiakkaillekin jo tutuksi tulleesta Lylykoskentie 21:n toimipisteestä käsin.

– Meiltä löytyy aina hyvä varasto laitteita ja osia, joten pystymme nopeisiin toimituksiin. Huolto- ja asennustöitä teemme Pohjois-Karjalan alueella, eniten Joensuun seudulla.

– Monet asiakkaamme ovat maininneet hankkivansa laitteensa nimenomaan meiltä siksi, että he saavat ne valmiiksi asennettuina, sekä hankinnan jatkoksi käyttäjätuen.

– Uusien tuotteiden lisäksi meillä on jatkuvasti kattava valikoima laadukkaita käytettyjä yrityslaitteita, Tanskanen huomauttaa.

Tarvittaessa piirilevyyn saakka

Karjalan Datahuolto on ainoa toimija koko Itä-Suomessa, joka korjaa laitteita piirilevytasolla. Kulutuskulttuuri on muuttunut komponenttien edullisuuden myötä kertakäyttöisemmäksi, mutta Ismo Tanskanen muistuttaa, että esimerkiksi teollisuudessa on käytössä vanhojakin laitteita, jotka on pidettävä kunnossa.

– Komponenttien vaihtelevasta saatavuudesta johtuen on nykyisin laitekohtaista, mitä pystyy korjaamaan ja mitä ei.

Asiantunteva henkilöstö on voimavara

Asioimalla myymälässä tai ottamalla muuten yhteyttä Datahuoltoon asiakas saa käyttöönsä Karjalan Datahuollon henkilöstön ammattitaidon ja kokemuksen.

– Olemme läsnä ja tavoitettavissa. Meillä työskentelee 4–5 henkilöä. Jokainen hallitsee painopistealojemme asiat, mutta koko IT-ala on niin monitahoinen ja vaativa, että kukaan ei voi hallita kaikkea. Omaa monipuolista osaamistamme tukee tarvittaessa Data Group -yhteistyö esimerkiksi kassajärjestelmäasioissa.

Kivijalkamyymälän ohella Karjalan Datahuollon asiakkaita palvelee verkkokauppa. Ismo Tanskanen kertoo, että verkkokaupassa asiakkaat voivat tutustua tarjolla oleviin laitteisiin ja tarvikkeisiin.

– Verkkokauppa toimii paitsi ostospaikkana myös tuoteluettelona.

Lähes 30 vuoden kokemuksella

Karjalan Datahuolto aloitti toimintansa vuonna 1995. Alkuvaiheessa yritys keskittyi elektroniikkahuoltoon. Laitemyynti tuli kuvaan mukaan 1990-luvun mittaan.

– Matkan varrella olemme tietoisesti suuntautuneet palvelemaan yritysasiakkaita.

– IT-ala on lähes 30 vuodessa muuttunut perinpohjaisesti, mutta muutos on meidän kohdallamme ollut vähittäistä. Mitään yksittäisiä suuria mullistuksia ei ole sattunut, vaikkakin valtakunnallisiin ketjuihin liittymiset ovat olleet merkittäviä tapauksia. Data Groupiin olemme kuuluneet vuodesta 2001, iHelp.fi-ketjuun vuodesta 2016.

Pilvipalveluiden läpimurto

Pilvipalvelut ovat viime vuosina yritysten käytössä yleistyneet huomattavasti, ja suuntaus jatkuu. Karjalan Datahuolto on pilvipalveluiden tarjonnassa eturintamassa.

– Toiminnot siirtyvät entistä enemmän pilveen. Yksittäinen laite itsessään, sen teho ja ohjelmistot eivät enää ole yhtä tärkeitä kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten, vaan laite on enemmänkin pääte, Tanskanen kuvailee.

– Moni asia voidaan hoitaa sujuvasti pilvipalvelun avulla, mutta aivan kaikkea ei voi eikä kannatakaan pilveen siirtää.

Vuokrapaketti on selkeä ratkaisu

Pilvipalveluiden kasvun lisäksi toinen erottuva trendi on omistamisen merkityksen vähenemisen ja palvelumyynnin yleistyminen.

– Kaikkea ei yrityksissä enää haluta hankkia omaksi. Sen sijaan vuokrataan tarvittava paketti, esimerkiksi tulostin tai työasema ohjelmistoineen ja tukipalveluineen. Tällainen ratkaisu on yritykselle helppo budjetoida, kun kuukausikustannus on tiedossa, Ismo Tanskanen sanoo.

www.kdh.fi
www.facebook.com/karjalandatahuolto/
Vaihde 0207 209 790
[email protected]
Lylykoskentie 21, Joensuu
Ma–pe klo 8–17

Karjalan Datahuollon palvelut

IT-Huolto

  • Tietokoneet, tulostimet, näytöt ja muut oheislaitteet
  • Rauta- ja ohjelmistovikojen korjaus
  • Mm. Brotherin valtuutettu takuuhuolto

Mobiilihuolto

  • iHelp.fi-ketjun jäsen
  • Huolto- ja korjaustyöt, mm. iPhone, iPad, Huawei, Samsung, Sony, LG, Lumia ja OnePlus
  • Huawein valtuutettu takuuhuolto

Tuotteet

  • Pilvipalvelut ja ohjelmistot
  • Valtuutettu fi-domainien rekisteröijä
  • Kotisivut
  • Varmuuskopiointi
  • Tietoturva
  • Kaikki IT-laitteet: tietokoneet, komponentit, näytöt, tulostimet, verkkolaitteet, palvelinlaitteet, AV-järjestelmät jne.

Ylläpito

  • Asiakaskohtainen ylläpitosopimus PK-yritykselle voi sisältää esimerkiksi asennukset, päivitykset, tarkastukset, valvonnan, raportoinnin, varmuuskopioinnin, dokumentoinnin, tietoturvan, koulutukset ja kehittämistyön

Etätuki

  • Kustannustehokas apu ongelmiin

Verkko

  • Lähiverkko- ja laajakaista-asennukset

Valvonta

  • Valvontakamera- ja hälytysjärjestelmäasennukset
  • Turvakartoitukset

Korjausarviot vakuutusyhtiölle

  • Arvio laitteen korjauksen hinnasta ja kannattavuudesta

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä