Kolille aletaan rakentaa uutta hotellia

Facebook
08.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa lähtee rakentamaan Kolin kylälle uutta hotellia. Hotellista tulee osa Ukko-Kolin laella sijaitsevan Break Sokos Hotel Kolin tarjontaa. Vuonna 2023 aukeava nelikerroksinen uudisosa koostuu 130 hotellihuoneesta, rennon tyylikkäästä ruokaravintolasta, ullakkosaunasta ja kahdesta liiketilasta. Hotellin yhteyteen tulee myös pysäköintialue ja sähköautojen latauspisteet 10 autolle.

Lähtökohtana kestävä matkailu

Kolin kansallispuistosta ja koko Kolin alueesta on tullut viime vuosien vetovoimaisimpia kotimaan matkailukohteita. Kolin ainoa hotelli, Break Sokos Hotel Koli, pyörii lähes 100% käyttöasteella läpi vuoden.

”Alueen majoituskapasiteetti ei enää hetkeen ole vastannut suurta kysyntää. Lisämajoitustilojen rakentaminen Ukko-Kolin huipulle ei kuitenkaan vastuullisen matkailun näkökulmasta ole mahdollista, sillä kansallispuiston luontoa halutaan suojella kaikin mahdollisin tavoin. Uudisosalla ohjaamme nyt matkailijoita myös Kolin kylälle. Samalla voimme tarjota yhä useammalle mahdollisuuden yöpyä upean kansallispuiston äärellä”, toteaa matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta.

”Tulevaisuudessa kehittämme alueen matkailua yhä voimakkaammin kestävän matkailun näkökulmasta yhdessä Metsähallituksen, Lieksan kaupungin, Juuan kunnan ja Kolin Matkailu Oy:n kanssa”, Kanninen sanoo. Uuteen hotelliosaan tulee muun muassa oma maa-asenteinen aurinkosähkövoimala, ja lämmön lähteeksi maalämpö. Kolin ympäristöstä ja vuodenajoista inspiraationsa saavassa sisustuksessa käytetään paljon luonnonmateriaaleja. Ulkoarkkitehtuuri liittyy Kolin kylän punasävyiseen ulkoarkkitehtuuriin ja istuu näin luontevasti ympäristöönsä.

Kylähotelli on aktiivisen liikkujan valinta

Jatkossa Break Sokos Hotel Koli koostuu Ukko-Kolin huipulla olevasta maisemahotellista Superior-huoneineen, näköalaravintoloineen ja kylpylöineen sekä kylällä sijaitsevasta uudisosasta ravintoloineen, saunoineen ja perhehuoneineen. ”Kylän uusi hotelliosa sopii erityisen hyvin perheille, ryhmille ja retkeilijöille sekä kaikille aktiivisille liikkujille. Kansallispuiston vaellusreitit lähtevät hotellin pihapiiristä ja saman rakennuksen Safaritalosta voi vuokrata retkeilyvarusteita tai ostaa valmiita retkipaketteja”, kertoo Break Sokos Hotel Kolin hotellinjohtajaPasi Ripatti. ”Ja tuleehan tämä uusi hotelli olemaan loistava majapaikka myös erilaisille työhyvinvointiryhmille. Yhdessä nämä kaksi hotellia tarjoavat monipuoliset palvelut matkailijoiden eri tarpeisiin.”

Uusi hotelli on osa Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailustrategiaa, jossa se haluaa kaksinkertaistaa Pohjois-Karjalan alueen matkailijamäärät vuoteen 2030 mennessä. ”Meidän visiomme mukaan Pohjois-Karjala on jatkossa yhä useammin vaihtoehto Lapille”, toteaa Tiina Kanninen.

Kolin uudisosan sisustussuunnittelusta vastaa turkulainen arkkitehtitoimisto Schauman Arkkitehdit. Hotellin rakennustyöt toteutetaan pohjoiskarjalaisten ammattilaisten voimin.

Rakennustöiden arvioidaan alkavan huhtikuussa 2022 ja uusi hotelli valmistuu kesäkaudelle 2023. Huoneet tulevat varattaviksi vuoden 2022 loppupuolella.

Break Sokos Hotel Kolilla on sekä Sustainable Travel Finland- että Green Key -tunnukset osoituksena kestävän matkailun eteen tehtävästä työstä.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia