Kone ja Tarvike M. Leppänen Oy on täyden palvelun koneliike Joensuussa

Facebook
31.08.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Maa- ja metsätalous

Kone ja Tarvike Mika Leppänen Oy aloitti Yamahan jälleenmyynnin Joensuussa huhtikuun 2022 alussa. Tarjolla on tunnetun laatumerkin moottoripyörät, mönkijät, mopot, crossit, sähköpyörät, vesijetit ja perämoottorit. Talvisesonkiin tulevat Yamahan moottorikelkat ja lumilingot.

– Merkkiin luotetaan vanhastaan myös Joensuun seudulla, täällä on vahva Yamaha-moottoripyörien ja perämoottoreiden kanta, kertoo Joensuun myymäläpäällikkö Pasi Kärkkäinen.

– Sähköpyörät ovat tuoteryhmänä uusi suosikki ja nouseva trendi.

Kone ja Tarvike myy nyt myös Kontiolahdella valmistettuja AMT-veneitä, joihin ykkösvalinta moottoriksi on Yamaha.

– AMT on oman maakunnan huipputuote. Meille on iso etu siitä, että valmistaja sijaitsee aivan lähellä. Voimme tarvittaessa käydä vaikka paikan päällä hoitamassa tuotteisiin liittyviä asioita.

Husqvarnan ykkösedustaja Joensuussa

Moottorisahojen valmistajana Husqvarna on kaikille tuttu. Tuotanto on pääosin Pohjoismaissa, laatu on korkealla tasolla.

– Valmistajalla alkaa olla jo kokemusta teollisesta tuotannosta, kun ensimmäinen Husqvarnan tehdas perustettiin yli 330 vuotta sitten, Pasi Kärkkäinen naurahtaa.

Joensuun toimipisteelle Husqvarna on ollut tärkeä päämies jo pitkään.

– Käytännössä olemme olleet Itä-Suomen suurin Husqvarna-myyjä. Esimerkiksi minä olen työskennellyt kyseisen merkin parissa 20 vuotta. Pitkä kokemus antaa meille asiantuntemusta, ja pystymme palvelemaan Husqvarnan osalta asiassa kuin asiassa, Kärkkäinen korostaa.

Husqvarna Aspire™ käyttää Boschin yhteensopivia akkuja

Pasi Kärkkäisen mukaan siirtymä polttomoottoreista sähkökäyttöisiin laitteisiin on vauhdilla käynnissä.

– Puutarhapuolella myydyistä tuotteista, kuten trimmereistä, kappalemääräisesti 70–80 % on akkutuotteita. Työnnettävissä ruohonleikkureissa osuus ei ole vielä niin iso, mutta se kasvaa joka vuosi.

– Ihmiset haluavat helposti käytettäviä laitteita, ja akkutuotteet ovat sellaisia. Sähkökäyttöiset koneet ja niiden akut kehittyvät todella voimakkaasti koko ajan.

Husqvarnan metsä- ja puutarhatuotteissa akkukäyttöisinä on tarjolla Husqvarnan oman 36 voltin järjestelmän tuotteet ja tänä vuonna uutuutena markkinoille tulleet Husqvarna Aspire-tuoteperheen ratkaisut.

Aspire on edullisemman hintaluokan 18 voltin järjestelmä kotitarvekäyttöön. Aspire-laitteiden akut kuuluvat POWER FOR ALL ALLIANCE -akkujärjestelmään, jossa tällä hetkellä kymmenen eri tuotemerkin laitteet voivat käyttää samoja akkuja. Alliance-järjestelmän keskenään yhteensopivien akkujen valmistaja on Bosch.

Asiantunteva palvelu alkaa kaupantekotilanteesta

Kone ja Tarvike M. Leppäsen henkilöstöltä löytyy jokaiseen tuoteryhmään syvällistä tuotetuntemusta.

– Ensimmäinen askel on asiakkaan tarpeen kartoitus, sen jälkeen etsitään sopiva ratkaisu, tiivistää Pasi Kärkkäinen.

Kone ja Tarvike tarjoaa positiivisen asiakaskokemuksen, joka kattaa myös jälkimarkkinoinnin huolto- ja varaosapalveluineen. Yrityksellä on Joensuussa oma huoltokorjaamo. Pitkän elinkaaren omaava laatutuote on myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu.

– Haluamme tarjota huolto- ja korjaamopalvelut asiakkaillemme saman katon alta. Se kuuluu asiakaslähtöiseen toimintatapaamme. Tällaisella erikoiskaupan alalla hyvä palvelu on kaiken A ja O. Meillä työskentelee tällä hetkellä kolme mekaanikkoa.

– Asiakas voi luottaa siihen, että kanssamme voi asioida vielä vuosienkin päästä. Tähän ei nettikauppa pysty, huomauttaa Kärkkäinen.

– Varaosakauppa on suuressa roolissa. Osaamme ennakoida varaosien tarvetta ja pidämme sesongin kulutusosia mahdollisimman kattavasti varastossa. Tarkoitus on, että asiakas saisi varaosan heti mukaansa.

– Yritysasiakkaita meillä on todella paljon, kaiken kokoisia ja monelta alalta. On esimerkiksi rakennusliikkeitä ja kiinteistöhuoltoyrityksiä. Yrityksen asiakkuus perustuu meillä luotettavaan, kokonaisvaltaiseen palveluun, Pasi Kärkkäinen toteaa.

Paikallinen perheyritys

Kone ja Tarvike Mika Leppänen Oy:n juuret ovat 1950-luvun puolivälissä Polvijärvellä, jossa Mika Leppäsen isoisä perusti Polvijärven autohuollon. Mika Leppänen aloitti yrittäjänä autotarvike- ja varaosamyynnin parissa vuonna 1988. Myöhemmin toiminta on keskittynyt pienkoneisiin. Toimipaikat ovat Joensuussa ja Kuopiossa.

Nykyisiin tiloihinsa Kuurnankatu 42:een Joensuussa Kone ja Tarvike siirtyi syyskuussa 2021. Ennen autokauppana toimineessa rakennuksessa on runsaasti lattiapinta-alaa tuotteille, mikä osaltaan mahdollisti uudet tuoteryhmät ja edustukset.

Kuopion toimipiste palvelee edelleen osoitteessa Leväsentie 56.

www.konejatarvike.com

Facebook Joensuu | Facebook Kuopio

Instagram Joensuu | Instagram Kuopio

Kuurnankatu 42, Joensuu
Avoinna ma-to 9-17, pe 9-18, la 10-14
Puh. 013 552 559
Huolto puh. 044 712 9075
[email protected]

Leväsentie 56, Kuopio
Avoinna ma-pe 9-17, la 10-14
Puh. 017 3631 469
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä