Pyydä tarjous

Kotimaiset Kronos-metsäperävaunut ja -kuormaimet nyt Hankkijan valikoimissa

Kronos Kargo 121 risulaidoilla
Kronos Kargo 121 risulaidoilla
05.10.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Maa- ja metsätalous

Wikar Oy Ab:n tavaramerkki Kronos on entisestään vahvistunut Hankkija Oy:n kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen myötä. Syyskuusta 2022 alkaen Hankkija on alkanut jälleenmyydä Kronoksen metsäperävaunuja ja -kuormaimia.

– Yhteistyön laajentamiselle oli sopiva hetki sekä Hankkijan puolelta että meidän näkökulmastamme. Taustalla on pitkä yhteistyö Hankkijan kanssa Kronoksen vesakkomurskainten ja äkeiden jälleenmyynnissä, joten metsäperävaunujen ja -kuormaimien jälleenmyynti on luonteva jatkumo, kertoo Wikar Oy Ab:n toimitusjohtaja Mathias Lindholm.

– Kronos-tuotteita Suomessa suoraan tehtaalta asiakkaille toimittava organisaatiomme jatkaa toimintaansa entiseen tapaan ja tukee osaltaan myös Hankkijan myyntiä. Wikar Oy Ab:n omat palvelut eivät ole poistumassa, Mathias Lindholm korostaa.

Valmistajan tuki tuotteen koko elinkaaren ajalle

Kronos on kotimainen laatutuote. Kruunupyyn tehtaalta on toimitettu yli sadan vuoden ajan korkealaatuisia koneita ja tarvikkeita. Kronos-tuotteet, kuten metsäperävaunut ja Gripto-metsäkuormaimet, ovat monien ammattilaisten ykkösvalintoja.

Valmistajan valttikortti on siinä, että koko ketju suunnittelusta tuotannon ja myynnin kautta huoltoon ja jälkimarkkinointiin on yhtiön omissa käsissä.

– Olemme aina asiakkaidemme tavoitettavissa ja pystymme tukemaan asiakasta tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Meiltä saa varaosia, ja voimme antaa ohjeita säätöihin ja korjauksiin. Asiakkaamme arvostavat sitä, että tarvittaessa apua on nopeasti tarjolla, Mathias Lindholm sanoo.

Kronos 150 4WD

Ominaisuuksia asiakkaan toiveiden mukaisesti

Vaikka Kronos-katalogi tuotteineen ja malleineen on tietynlainen, harvoin saman mallin toimitukset ovat keskenään täysin yhteneväisiä.

– Voimme räätälöidä tuotteeseen asiakkaan toivomia ominaisuuksia, mainitsee Mathias Lindholm.

– Suunnittelemme asiakkaiden pyynnöstä myös täysin uusia ratkaisuja. Varsinkin Valtra-traktoreiden ominaisuuksien hyödyntämisessä meillä on vahvaa osaamista. Metsätöissä käytettävistä traktorimerkeistä Valtra on Suomessa suosituin.

Wikar Oy Ab on investoinut tuotantotilojensa kehittämiseen voimakkaasti. Uusi tehdaslaajennus Kruunupyyssä sai äskettäin katon päällensä.

– Investointi kertoo siitä, että aiomme olla jatkossakin oman alamme huippua edustava suomalainen yritys.

Laatutuote on taloudellinen valinta

Kronos-tuotteet tunnetaan kestävinä, tehokkaina ja helppokäyttöisinä. Laadukas ja pitkäikäinen kone, johon saa tarvittaessa myös varaosia, on pitkällä aikavälillä tarkasteltuna kustannustehokas vaihtoehto.

– Ammattikäytössä olevista traktorikäyttöisistä metsäkuormaimista ja -kärryistä saamme usein sellaisia kommentteja, että tämähän on yhtä hyvä kuin metsäkone, jopa parempi.

– Mitä vaativampi ympäristö ja mitä hankalammat olosuhteet, sitä parempi vaihtoehto on Kronos, Lindholm kuvailee.

Koneet kaikenlaiseen metsänhoitoon

Wikar Oy Ab on valmistanut koneita metsätalouden tarpeisiin jo 1970-luvulta lähtien. Varhaisia malleja näkee edelleen käytössä maatiloilla. Ajan myötä tuotantoon tulivat myös suuremmat, ammattikäyttöön tarkoitetut mallit.

Tänä päivänä valikoimaa on pienistä kotitarve- ja maatilakäyttöön tarkoitetuista malleista järeisiin urakointiratkaisuihin.

– Metsätuotteiden osalta tulemme lähiaikoina kiinnittämään huomiota pienempien vaunupakettien kehittämiseen, Mathias Lindholm kertoo.

– Ketterät ja joustavasti käytettävät traktoriratkaisut sopivat hyvin metsänhoidon jatkuvan kasvatuksen malliin, joka on yleistymässä.

– Kronos-vesakkomurskaimissa tuotekehitys on ottanut jälleen uusia askeleita. Uutuuksia on tulossa ensi vuoden puolella, Lindholm paljastaa.

Kronos Predator 1700 M

Palkittu teknologia auttaa optimoimaan koneiden energiankulutusta

Kärkiohjauksen tuomisessa traktorikäyttöisiin kuormaimiin Kronos oli edelläkävijä jo vuosia sitten. Kuormaimen Smart Boom Control -kärkiohjaus sujuvoittaa työskentelyä, jolloin samalla polttoainemäärällä saadaan aikaan enemmän.

Myös Kronoksen uusi perävaunun tukijalkojen puoliautomaattinen ohjausjärjestelmä SSC eli Smart Stabilizer Control helpottaa ja nopeuttaa kuljettajan työskentelyä, lisää tuottavuutta ja vähentää kulumista.

– Smart Stabilizer Control -järjestelmä sai viime kesän Elmia Wood -messuilla Innovation Award Silver 2022 -palkinnon, mainitsee Mathias Lindholm.

Elmia Wood on joka neljäs vuosi järjestettävä maailman suurin kansainvälinen metsämessutapahtuma.

Kronoksen metsäkärryjen tukijalkojen ohjausjärjestelmä Smart Stabilizer Control palkittiin kesällä 2022 Ruotsissa Elmia Wood-messuilla Innovation Award Silver -palkinnolla. Kuvassa toimitusjohtaja Mathias Lindholm ja myyntipäällikkö Dennis Grankvist.

Vienti on isossa roolissa

Wikar Oy Ab on kansainvälisesti toimiva vientiyritys, jonka liikevaihdosta viennin osuus on yli 60 prosenttia. Mathias Lindholmin mukaan yrityksellä on vientiä yli 20 maahan, joista tällä hetkellä merkittävimmät ovat Ruotsi, Norja, Saksa ja Itävalta.

– Viime aikoina olemme satsanneet markkinaosuutemme vahvistamiseen nimenomaan Ruotsissa.

Materiaalien ja komponenttien saatavuusongelmat ja hintojen nousu ovat vaikeuttaneet myös Wikar Oy Ab:n tuotantoa.

– Viivästyksistä huolimatta olemme pystyneet toimittamaan tuotteet asiakkaille. Se on vaatinut paljon työtä ja uusia ratkaisuja, mutta onneksi meillä on erittäin ammattitaitoinen organisaatio ja ymmärtäväiset asiakkaat, Mathias Lindholm kiittelee.

108-vuotias perheyritys luottaa tulevaisuuteen

Maailman tapahtumat viime vuosina ovat olleet poikkeuksellisia ja vakavia. Mathias Lindholm muistuttaa, että Wikar Oy Ab on toiminut jo 108 vuotta, ja siinä ajassa yritys on ehtinyt näkemään kaikenlaisia kriisejä selviytyen niistä kaikista.

– Uskon, että näistäkin ajoista selviämme.

Perheyrityksenä Wikar Oy Ab osaa olla kärsivällinen. Toimintaa ei suunnitella lyhytjänteisen kvartaalimenestyksen varaan. Hieman yli vuosi sitten Wikar Oy Ab siirtyi toisen pohjanmaalaisen perheyrityksen, Myro Equity Ab:n, omistukseen. Myro Equityn painopiste on pohjanmaalaisten yritysten edistämisessä ja kehittämisessä.

– Sanoisin, että parempaa omistajaa ei voisi olla, Mathias Lindholm toteaa.

kronos.fi

Kronos Facebookissa

Kronos YouTubessa

[email protected]

Muita uutisia