LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Luontoa ja luonnollisuutta kunnioittaen

Digipalvelut
30.09.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Eco Beauty Hair on Joensuuhun 2016 perustettu ekokampaamo, jonka ideologia perustuu laadukkaiden parturikampaamopalveluiden tuottamiseen luontoa ja ihmistä kunnioittaen. Kaikki kampaamossa käytettävät aineet ovat täysin myrkyttömiä, luonnollisen tuoksuisia. Kampaamokäynti Eco Beauty Hairissa on voimauttava ja kokonaisvaltainen kokemus.

- Kampaamomme palveluvalikoimaan kuuluvat perus kampaamo- ja parturileikkauksien ohella kasvivärjäykset, savivaalennus, energialeikkaus sekä intialainen päähieronta. Käytämme näyttävien juhla- ja arkikampauksien teossa ainoastaan luonnonkosmetiikan tuotteita. Kampaamossamme värjäyksiin käytetään ainoastaan kasvivärejä, jotka sopivat PPD-herkistyneille sekä muuten synteettisille aineille allergisoituneille. Kasvivärit eivät myöskään kirvele ihoa, kertoo parturi-kampaaja sekä Eko-kampaaja Merita Luukas.

Kasvivärit eivät rasita luontoa, eivätkä hiuksia

Eco Beauty Hair käyttää hiusten värjäyksessä kasvivärejä, jotka jättävät hiukset luonnollisen monivivahteiseksi, samalla antaen kiiltoa ja volyymia sekä vahvistaen hiuksen rakennetta.

- Kasviväri on kasvijauhetta, joka veteen sekoitettuna luovuttaa värisävyä hiuksiin. Kasviväreistä löytyy kuparin punaisia, ruskeita, hiekan ja kullan vaaleita sävyjä. Se sopii kaikille hiuslaaduille ja sillä voi myös naamioida harmaita hiuksia. Värin pysyvyys on myös kestovärin luokkaa.

- Kannattaa kuitenkin muistaa, että värjäystulos on aina yksilöllinen, johon vaikuttaa hiuslaatu, pohjaväri, harmaiden määrä ja hiuspohjan pH. Kasviväri tekeytyy värjäyksen jälkeen noin 2–3 päivää, jonka aikana hiusten pesua kannattaa välttää. Tämän jälkeen on hius saavuttanut lopullisen värisävynsä, sanoo Luukas.

Ekologiset leikkaukset kasvattavat suosiotaan

Eco Beauty Hair:issa tehdään suosittuja energialeikkauksia, jotka energisoivat, rentouttavat, puhdistavat ja poistavat kuona-aineita.

- Energialeikkaus on kokonaisvaltainen hoitoprosessi, jossa on selkeä, tarkka ja puhdas leikkaustekniikka. Siihen kuuluu aina intialainen päähieronta, jolloin aineenvaihdunta ja verenkierto vilkastuvat. Hieronnan aikana käsitellään myös niska-hartiaseutu, käsivarret sekä pää. Hieronta rentouttaa ja laukaisee stressiä, samalla tehostaen muiden hoitojen vaikutusta.

- Energialeikkaus sopiikin kaikille hiuslaaduille, mutta on erityisen hyvä hennolle hiukselle. Leikkauksessa huomioidaan hiusten luonnollinen kasvusuunta ja pyörteet, jolloin leikkaus ei välttämättä vaadi muotoilua, vaan toimii sellaisenaan antaen tuuheutta ja ryhtiä. Energialeikkauksen avulla voi myös pidentää leikkausväliä, korostaa Luukas.

Luonnon raaka-aineissa on taikaa

Eco Beauty Hairissa tiedetään ja tunnetaan hyvin erilaisten luonnon raaka-aineiden merkitys hiusten ja ihonhoidossa.

- Esimerkiksi savi puhdistaa ja on antiseptinen. Se sopii rasvoittuvalle tai tukkoiselle hiuspohjalle, sekä edesauttaa kasvivärin tarttumista hiukseen. Hiukset säilövät itseensä runsaasti erilaisia kemikaaleja, joiden poistaminen savihoidon avulla kirkastaa hiuksen luonnollista väriä ja auttaa kasvivärien kiinnittymisessä. Turve hoitaa hiuspohjaa, ja poistaa ärsytystä. Varsinkin talviaikaan hiuspohja kärsii kuivuudesta ja kutinasta, tätä pystytään helpottamaan tehokkaasti turvehoidolla ja merilevällä. Turvehoito sopii hyvin psoriasiksen, ihottuman tai pälvikaljun hoitoon. Merilevä- turve- ja savihoitoa käytetään hiuspohjan ja hiuksien puhdistukseen ja hoitoon. Se sopii vaaleille, hennoille tai käsitellyille hiuksille. Suosittelemmekin merilevähoitoa erityisesti suomalaiselle hiuslaadulle, toteaa lopuksi Luukas.

Lämpimästi tervetuloa Eco Beauty Hairiin!

www.ecobeautyhair.fi

Artikkeli on julkaistu Pohjois-Karjalan Yritysmaailma -lehdessä 4/2021.