Maanterä tuottaa ammattikäytön lastuavat työkalut

Facebook
26.05.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Maa- ja metsätalous

Oy Maanterä Ab edustaa Suomessa useita huippulaadukkaita, erilaisiin metallin työstön osa-alueisiin keskittyneitä tuotemerkkejä. Ratkaisuja käytetään muun muassa metalliteollisuuden valmistuksessa ja alihankinnassa nostamaan työvaiheen tuottavuutta tai muutoin haastavissa kohteissa. Kattavaan valikoimaan sisältyvät niin lastuavat työkalut, hiontatuotteet kuin tuotannon oheislaitteet.

Oy Maanterä Ab:n myyntipäällikkö Heikki Kirjavainen kertoo, että Maanterä on lastuavan työstön laadukas asiantuntija.

- Metalli- ja konepajateollisuudessa käytettäviä työkaluja, hiomatarvikkeita ja tuotantokoneita toimittavaMaanterä pystyy tarjoamaan oman ammattitaitonsa ja toimittajien pitkälle viedyn osaamisen avulla asiakkailleen ratkaisuja sekä yksittäisiin prosessin osiin että laajempiin kokonaisuuksiin. Sorvaukseen, poraukseen ja jyrsintään tarkoitettujen tuotteiden lisäksi Maanterän valikoimaan kuuluvat kiinnittimet ja pitimet, Kirjavainen kertoo ja jatkaa:

- Teknisen kaupan lisäksi kunnostamme ja kalibroimme työkaluja tehtaallamme. Palveluumme kuuluu myös työkalujen huolto ja kunnostus.

Hornilta löytyy laaja valikoima työkaluja sekä urajyrsintään että -sorvaukseen.

Ison konsernin merkittävät edut

Vuonna 1941 perustettu Maanterä Oy on monipuolinen toimija. Yritys kuuluu ruotsalaiseen Indutrade-konserniin, jossa on mukana yli 200 komponenttien ja järjestelmien maahantuonnin ja myynnin yhtiötä yli 30 eri maassa. Henkilöstöä konsernissa on yli 9000.

Kirjavaisen mukaan Maanterän pitkä historia kertoo luotettavuudesta, ja kansainväliseen konserniin kuuluminen antaa vakautta ja avaa myös mahdollisuuksia, jos niille löytyy hyvät perustelut. Kaikki tuotteet edustavat Maanterän sekä päämiesten ensiluokkaista teknistä osaamista ja ammattitaitoa.

- Toimittajamme on erikoistuneet erilaisin tuotesegmentteihin, esimerkiksi hammastukseen, kalvaimiin ja hienoporauksiin. Edustamme laadukkaita ja tunnettuja tuotemerkkejä, mm. MAPALin tuotteita, kuten avartimia ja vaihtopääporia sekä niihin liittyviä asiakkaille räätälöityjä ratkaisuja. MAPAL on saksalainen, muun muassa hienoporauksen ja toleranssireikien valmistuksen huippuosaaja. Lisäksi maahantuomme saksalaisen HORN:in työkaluja, kuten uranpisto- ja jyrsintyökaluja. Sahauksessa edustamme saksalaista yhtä maailman johtavaa merkkiä Wikusta ja hionnassa saksalaista huippumerkkiä VSM.

Wohlhaupterin avartimet tarjoaa erinomaista tarkkuutta sekä modulaarisuutta, kuvassa avarrin 3ETECH digitaalinäytöllä varustettuna.

Aluemyyntiverkosto suunniteltu asiakaslähtöiseksi

Kirjavaisen mukaan nykyaikaisessa teknisessä kaupassa ei ole kyse yksittäisistä tuotteista, vaan ongelmanratkaisukyvystä.

- Jokaiseen tuoteryhmään, eli lastuaviin työkaluihin, hiomatarvikkeisiin ja tuotantokoneisiin, meillä on erikoisosaamista ja tietotaitoa. Kenttäorganisaatio on suunniteltu niin, että tuotetuki ja tekninen neuvonta korostuvat.

- Maanterän pääpaikka on Vantaalla. Aluemyyjien avulla yrityksen verkosto kattaa koko Suomen ja kuusi aluemyyntipäällikköä palvelee asiakkaitaan teknisesti laajalla osaamisellaan. Aluemyyntiä tukevat taustalla tuotepäälliköt, jotka tarvittaessa selvittävät yksityiskohtia ja paneutuvat ongelmatiikkaan. Asiakkaiden tarpeisiin pystytään vastaamaan nopeasti ja heidän erikoistarpeisiinsa pystytään löytämään paras mahdollinen, räätälöity ratkaisu, Kirjavainen selvittää.

Maanterän myyntihenkilöstöä koulutuksessa Tampereen ammattikorkeakoululla.

Työkalut ja työkalujärjestelmät pitkälle tuotekehitettyjä erikoisvälineitä

Kirjavainen toteaa, että Maanterän toiminta on koko mittakaavassa erittäin asiakaslähtöistä.

- Nykyisin työstökoneet ovat yhä monimukaisempia, joka tarkoittaa, että myös koneissa tarvittavien työkalujen ja kiinnittimien täytyy pysyä kehityksen vauhdissa mukana. Maanterälle ovat tyypillisiä asiakaskohtaiset räätälöidyt ratkaisut. Meidän tavoitteenamme on parantaa asiakkaidemme tuottavuutta ja kilpailukykyä yhdistämällä kehittyneet työkalut ja menetelmät sekä vankka ammattiosaamisemme.

Uutuustuotteita työympäristön viihtyvyyteen

- Tänä päivänä asiakkaat panostavat yhä enemmän tuotantotilojensa työympäristön puhtauteen ja viihtyvyyteen investoimalla erilaisiin puhdistusjärjestelmiin. Ilmanpuhdistusjärjestelmämme tarjoavat korkean sisäilmalaadun moniin käyttökohteisiin kuten konepajoille, Kirjavainen toteaa ja jatkaa:

- Maanterän maahantuontiohjelmaan kuuluvan Dormatecin tuotevalikoimaan kuuluvat öljysumuerottimien lisäksi ilmanpuhdistusjärjestelmät, öljynerottajat, imupöydät sekä työstökoneiden korkeapaineyksiköt. Dormatecin tuoteperheestä löytyy paljon muutakin kuin öljysumuerottimet, kuten erilaiset ratkaisut leikkuunesteen suodatukseen, öljynerottimet, ratkaisut leikkuunesteen jäähdytykseen, lastujen briketöinti, korkeapainepumput leikkuunesteelle, erilaiset imupöydät teollisuuteen sekä erilaiset öljy- ja lastuimurit, joilla voi samalla myös suodattaa leikkuunesteen, Heikki Kirjavainen selvittää.

maantera.fi


”Maanterälle ovat tyypillisiä asiakaskohtaiset räätälöidyt ratkaisut. Meidän tavoitteenamme on parantaa asiakkaidemme tuottavuutta ja kilpailukykyä yhdistämällä kehittyneet työkalut ja menetelmät sekä vankka ammattiosaamisemme”, Oy Maanterä Ab:n myyntipäällikkö Heikki Kirjavainen kertoo.

Kokemus ja ammattitaito ydinosaamista

Heikki Kirjavainen aloitti myyntipäällikön tehtävät tämän vuoden tammikuussa vastuualueenaan Maanterän kenttämyyntiorganisaatio.

Kirjavainen on toiminut Maanterässä noin kahden vuoden ajan teknisenä myyntipäällikkönä. Uuden nimityksen myötä hänen vastuulleen siirtyivät kenttämyynnin toiminnot kokonaisuudessaan.

Heikki Kirjavaisella on erittäin pitkä kokemus alalta ja hän tuntee sekä asiakkaat että tekniset ratkaisut. Tämä kokemus yhdistettynä hyvin toimivaan tiimityöhön kenttäorganisaation kanssa, antaa erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa Maanterän strategiaa ja tehdä Maanterästä asiakkailleen entistäkin vahvempi ratkaisukumppani.

- Maanterä on 82-vuotisen toimintansa aikana jatkuvasti panostanut laatuun ja toimitusvarmuuteen. Tällä tiellä jatkamme edelleen. Jatkossa pyrimme olemaan entistäkin enemmän osana asiakkaan tuotantoa ja tarjoamaan yhä kokonaisvaltaisempaa palvelua, Heikki Kirjavainen määrittelee Oy Maanterä Ab:n toimintaa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä