Nivalan Tiilimaalla Pohjois-Suomen suurin maaseutunäyttely

Facebook
13.12.2021 | Yrityselämässä tapahtuu, Maa- ja metsätalous

Suomen johtaviin maidontuottajakuntiin kuuluva Nivala järjestää elokuussa 2022 yhden Suomen suurimmista maatalousalan näyttelyistä. Maaseutunäyttely järjestetään Tiilimaan alueella Nivalan keskustan läheisyydessä, johon näyttelyosastoille sekä työnäytöksille on varattu 34 hehtaaria näyttelyalaa.

Maaseutunäyttely järjestetään 19.-20.8.2022. Näyttelystä vastaa Nivalan kaupunki. Nivalan kaupunki on noin 10500 asukkaan vireä kaupunki. Nivalan seutu on tunnetusti vahvaa maatalousaluetta ja kaupunki haluaa omalla panoksellaan olla tukemassa ja edistämässä maaseudun ja maatalouden kehittymistä.

- Maatalousnäyttely on tapahtuma, jossa kohtaavat niin ammattilaiset kuin kuluttajatkin. Näyttelyn ideana on saada alan uudet ratkaisut esiin ja tätä kautta vahvistaa maatalousyrittäjien osaamista ja kilpailukykyä. Näyttelyssä on helppo päivittää entistä tietoa ja tutustua uutuuksiin, näyttelypäällikkö Pekka Ruostetsaari kertoo.

- Edellisestä maatalousnäyttelystä on kulunut jo aikaa, viimeksi messut järjestettiin Nivalassa vuonna 1967. Sen jälkeen olemme järjestäneet pienempiä näytöksiä ja teemapäiviä, muun muassa AgroTeknoa Jokilaaksoihin -hanke on järjestänyt lietteenlevitysnäytöksiä ja apevaunujen testipäivä oli kiinnostava tapahtuma, Ruostetsaari kertoo ja jatkaa:

- Näiden näytös- ja testipäivien yleisömenestyksestä johtuen virisi idea laajemman ja kattavamman tapahtuman järjestämisestä.

Esillä maaseudun ja maatalouden yrityksiä ja muita toimijoita aidossa maalaisympäristössä

Ruostetsaari sanoo, että Nivalan näyttely eroaa monista vastaavista näyttelyistä siinä, että vieraille tarjotaan käytäntöön kytkeytyvää toimintaa.

- Koneista kiinnostuneet haluavat nähdä ja kokea koneet työn ääressä. Esillä on paljon erilaisia työnäytöksiä niille erikseen varatulla alueella. Työnäytöksissä asiantuntijat opastavat niksejä tuotteiden käyttöön Työnäytöksissä pääsee itse havainnollistettuna näkemään ja konkreettisesti kokemaan millaisia mahdollisuuksia maatalousteknologia tänä päivänä tarjoaa. Esimerkiksi säilörehun korjuupuoli ja maanmuokkauksen työnäytökset ovat vahvasti esillä. Tapahtumassa on näytteillä myös veteraanikoneita mm. vanhoja traktoreita.

- Tapahtumapaikkana Tiilimaan alue tarjoaa laajan ja yhtenäisen näyttelyalueen ja hyvät puitteet monenlaiseen esittäytymiseen niin ohjelmien kuin näytteilleasettajien osalta. Meillä on 34 hehtaaria peltoa varattuna kaupungin keskustan välittömästä läheisyydestä näyttelyn ja näytösten tarpeisiin. Näyttelyn paikoitusalueeksi on varattu viiden kilometrin päässä oleva ravirata, josta on jatkuva bussikuljetus näyttelyalueelle, Ruostetsaari selvittää.

- Tavoittelemme näytteilleasettajia ympäri maata ja paikalle odotetaan 10 000 kävijää. Maaseutunäyttely on perheystävällinen tapahtuma, josta löytyy jokaiselle koettavaa ja nähtävää. Näyttelyssä haluamme luoda yhteyksiä eri toimijoiden kesken ja varmistaa, että maatalousala tarjoaa tulevaisuudessakin niin työtä, tuloa kuin virkistystäkin, Pekka Ruostetsaari määrittelee.

Näyttelyyn ilmoittautuminen ja esittelyosastojen hinnastot löytyvät netistä osoitteesta https://maaseutunayttely.nivala.fi/naytteilleasettajille/.

Tervetuloa mukaan osallistumaan ainutlaatuiseen maaseutunäyttelyyn Nivalaan!

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia