Pyydä tarjous

Pyhäntä elää yrittäjyydestä

Pyhännän ja Kajaanin kuntiin sijoittuvalla Piiparinmäen tuulivoimapuistolla tuotetaan Suomen sähköverkkoon yli 700 GWh puhdasta sähköä vuosittain. Kyseessä on Suomen suurin tuulivoimapuisto, joka tuo merkittäviä taloudellisia hyötyjä sekä paikallisesti että valtion tasolla.
Pyhännän ja Kajaanin kuntiin sijoittuvalla Piiparinmäen tuulivoimapuistolla tuotetaan Suomen sähköverkkoon yli 700 GWh puhdasta sähköä vuosittain. Kyseessä on Suomen suurin tuulivoimapuisto, joka tuo merkittäviä taloudellisia hyötyjä sekä paikallisesti että valtion tasolla.
22.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Pyhäntä on asukaslukuun suhteutettuna Suomen teollistunein kunta. Kunnassa on pitkät perinteet aktiivisesta elinkeinoelämän kehittämisestä yrittäjyyttä ja työllisyyttä tukien. Yritykset ja yrittäjäystävällisyys ovatkin Pyhännän vahvuus, mutta ihmiset tekevät kunnan.

Luonnonläheinen, hyvien palveluiden ja etätyön mahdollistava maaseutumainen asuinympäristö, sekä kunnan sopiva koko edistävät mukavaa asumista Pyhännällä.

- Pyhännän kunnassa 63 % työvoimasta saa toimeentulonsa teollisuusuudesta. Kunta käynnisti aktiivisen elinkeinopolitiikan jo 1960-luvulla ja kehitystyö jatkuu, nyt pääasiassa yritysvetoisesti. Leiviskänkankaan teollisuusalue on laajentunut ja teollisuuden tuotanto monipuolistunut. Teollisuusrakentaminen on vilkasta ja työpaikkakehitys on positiivinen. Kunnasta löytyy edullisia teollisuustontteja yritysten tarpeisiin, hyvä yritysympäristö, vaihtoehtoja asumiseen ainutlaatuisen luonnon keskellä ja asianmukaiset kuntapalvelut, kertoo kunnanjohtaja Ismo Mäkeläinen.

Vihreä teollisuus sekä elintarviketeollisuus merkittävässä asemassa

Pyhännän yrityselämä perustuu alueelta saataviin raaka-aineisiin, ennen kaikkea puuhun. Puutuotealalle on syntynyt uusia yrityksiä niin, että puutuotealan osaaminen ja tuotteiden laatu ovat erittäin korkealla tasolla. Myös elintarviketeollisuudella on vuosikymmenten perinteet paikkakunnalla ja viime vuosina tämä teollisuudenhaara on laajentanut merkittävästi toimintojaan Pyhännällä.

- Alueelle on sijoittunut monia merkittäviä puuteollisuuden ja elintarviketeollisuuden toimijoita, jotka tuovat oman osansa kunnan vahvana kehittyvään ja monipuoliseen elinkeinoelämään. Pystymme tarjoamaan runsaasti teollisuuden työpaikkoja, korostaa Mäkeläinen.

Vetovoimainen kunta pitää huolta ihmisistä, yrityksistä, ympäristöstä ja maineesta

- Pyhäntä on kuntakentällä harvinaisuus. Meillä on poikkeuksellisen vahva kunta, niin yhteisöllisyydeltään kuin taloudelliselta tasapainoltaan, ja ensisijainen haasteemme onkin pysyä kehityksessä aina askeleen tai kaksi edellä. Tämä edellyttää suunnitelmallista riskien hallintaa sekä vahvempaa ennakointia kaikilla prosessien osa-alueilla. Kirkas kuntastrategia varmistaa, että kunta pysyy elinvoimaisena, vetovoimaisena ja pitovoimaisena myös jatkossa, ja että tulevaisuuteen suuntaava kehittäminen on systemaattista ja suunnitelmallista. Vuorovaikutteinen ja osallistuva päätöksentekokulttuuri ottaa kaikkien näkemykset huomioon ja yhteisellä päätöksellä lähdetään asioita viemään konkreettiselle tasolle. Tämä on ainutlaatuinen toimintamalli kuntakentässä, toteaa Mäkeläinen.

- Yritysympäristönä Pyhännällä on paljon tarjottavaa. Jos yritysidea syntyy, yritysneuvonta kunnassa ja seutukunnassa toimivat nopeasti ja aloittava yrittäjä otetaan mielihyvin vastaan. Kaavoitettuja teollisuustontteja löytyy ja kunnallistekniikka tonteille rakennetaan. Alueella on työvoimaa ja hyvätasoisia vuokra-asuntoja ja asuintontteja on saatavilla. Lisäksi Pyhännän sijainti logistiikka virtojen äärellä on erinomainen. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sitä halkovat valtatie 28 Kokkola-Kajaani ja kantatie 88 Iisalmi-Raahe. Ouluun on matkaa 122 km, Kajaaniin 77 km ja Iisalmeen 77 km.

- Haluamme kuntana viestittää, että strategiamme ja toimintatapamme ytimessä on huolenpitoa kaikille sekä yhteistyötä. Olemassa olevaa toimintakulttuuria ja huolenpitoa vahvistetaan ihmisten, yritysten ja ympäristön ja henkilökunnan sekä maineen näkökulmasta. Kuntamme tarjoaa hyvän ja turvallisen elin- ja työympäristön, sanoo lopuksi Mäkeläinen.

www.pyhanta.fi