Pyydä tarjous

Roxia tarjoaa korkean teknologian ratkaisuja vedenpoistoon, teolliseen automaatioon ja ympäristötekniikkaan

Digipalvelut
31.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Roxia on lappeenrantalainen, globaalisti toimiva suodatuksen ja ympäristöteknisten ratkaisujen sekä älykkäiden sovellusten ja automaatiosysteemien toimittaja. Roxia keskittyy nesteen ja kiintoaineen erotusongelmien ratkaisemiseen, teollisuuden jätevesien puhdistusratkaisuihin sekä modernien teollisuusautomaatio- ja IIoT- ratkaisujen toimittamiseen lukuisille prosessiteollisuuden sovelluksille, erityisesti kaivos-, mineraali-, metallurgia-, kemian-, elintarvike- ja lääketeollisuudelle.

Laaja kokemus eri toimialoilta

Aiemmin nimellä Flowrox tunnetulla Roxialla on yli 40 vuoden kokemus suodattamisesta.

Roxia Oy:n toimitusjohtaja Jukka Koskela kertoo, että yrityksen liiketoiminnat täydentävät toisiaan.

- Keskitymme kolmeen liiketoiminta-alueeseen. Toimitamme korkeatasoisia vedenpoisto-, teollisuusautomaatio- ja ympäristöteknologioita. Autamme asiakkaita löytämään mahdollisimman kustannustehokkaita tekniikoita ja tarjoamamme asiakkaillemme pitkäaikaisia ratkaisuja. Roxialla on kokonaispaketti ongelmien syiden selvittämisestä täysimittaiseen tukeen tuotteen koko elinkaaren ajan. Ydinlaitteen lisäksi pystymme toimittamaan asiakkaalle esimerkiksi kaikki suodatusprosessin tarvitsemat laitteet, kuten pumppuja, kuljettimia, kompuroita sekä automaation. Voimme myös tehdä järjestelmän yhdistämisen asiakkaan automaatiojärjestelmään laitteistoriippumattomasti.

Maailmanlaajuinen liiketoimintaympäristö

- Roxia on Vartiaisen perheen omistama kansainvälinen yritys, jonka pääkonttori on Suomessa, Lappeenrannassa. Valmistus tapahtuu pääosin Suomessa. Oman kotimaisen valmistuksen avulla voimme toimia nopeasti ja joustavasti tilanteen vaatimalla tavalla, Koskela kertoo ja jatkaa:

- Olemme jo pitkään olleet kansainvälinen yritys. Tällä hetkellä meillä on 10 tytäryhtiötä. Toimipaikkamme sijaitsevat Australiassa, Chilessä, Etelä -Afrikassa, Kiinassa, Perussa, Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa sekä kattava maailmanlaajuinen edustajaverkosto. Merkittävä osa, lähes 75 prosenttia tulee viennistä. Roxian kovan kasvun ja kansainvälistymisen tielle ovat siivittäneet innovatiiviset ratkaisut.

Kaivosteknologian moniosaaja

Vaativissa prosessiolosuhteissa on erityisen tärkeää valita luotettavimmat laitteet varmistamaan tuotantoprosessin jatkuvuus. Kuluttavien lietteiden käsittelyssä kaivosteollisuuden mineraali- ja jalostusprosesseissa laitteiston luotettavuus on olennaista toiminnan kannattavuuden ja turvallisuuden kannalta.

- Roxian kokeneet suodatusammattilaiset toimittavat kaikenkattavia suodatusratkaisuja ja -palveluita. Meiltä löytyy laaja skaala suodatustuotteita kaikkiin kaivosteollisuuden suodatustarpeisiin, Koskela kertoo.

- Tulevaisuuden strategiamme on keskittyä yhä enenevässä määrin kaivoteollisuuden asiakastarpeiden ratkaisemiseen. Kattavan suodatinportfolion ja siihen liittyvien palveluiden johdosta pystymme tarjoamaan moderneja versioita painesuodattimista. Roxian torniprässi, kammiosuodattimet Filter Press, keraaminen kiekkosuodatin ja Smart Filter Press sopivat monenlaisiin vedenpoistoprosesseihin. Tarjoamme täyden tuen suodattimen koko elinkaaren ajan; suodattimen toimituksesta asennukseen, käynnistykseen, käyttöön, huoltoon ja varaosiin, Koskela selvittää.

Jätevesien käsittelyyn liittyvä kylmäplasmatekniikka on ainutlaatuinen teollisuuden vedenkäsittelyteknologia, jossa kylmäplasma on suorassa kosketuksessa veteen ja tuhoaa liuenneet orgaaniset epäpuhtaudet. Sähköllä puhdistettua vettä saadaan täysin kemikaalittomalla prosessilla. Teknologia soveltuu esimerkiksi ksantaattien tuhoamiseen.

Digitalisuus tuo nostetta Roxian liiketoimintaan

Koskela kertoo, että Roxia Digitaaliset Ratkaisut on uusi tapa yhdistää prosessit teolliseen Internetiin

- Roxialla on osana prosessiautomaatiotiimiä digitaaliset palvelut -osasto pitämässä huolta, että laitteet saadaan keskustelemaan keskenään tarvittaessa pilvipalvelun kautta -ja juttu luistaa. Teollisen automaation parissa meillä työskentelee noin 40 ihmistä.

Koskela kertoo, että älykkäät seuraavan sukupolven laitteet antavat tietoja luotettavaa ja kustannustehokasta tuotantoa varten. Käyttöpaikkojen reaaliaikaiset tiedot auttavat optimoimaan tuotannon, maksimoimaan tulokset ja minimoimaan odottamattomat seisokit.

- Viimeisten viiden vuoden aikana olemme kehittäneet pilvipalvelupohjaisia älykkäitä, IOT-automaatiotuotteita, joilla pystymme täydentämään perinteistä automaatiota erittäin moderneilla tukijärjestelmillä, jotka tuovat siihen tiettyä diagnostiikkaa ja analytiikkaa sekä mahdollistavat etätuen. Roxian automaatiotekniikassa on oleellista, että olemme merkkiriippumaton. Digitaaliset palvelut voidaan integroida jo asennettuihin laitteisiin ja ohjausjärjestelmiin ja ne sopivat myös yhteen muiden valmistajien laitteiden kanssa, Jukka Koskela selvittää.

Roxia Oy

Perheyhtiö Roxia Oy:n historia ulottuu vuoteen 1977, jolloin Lappeenrantaan perustettiin Larox Oy, joka valmisti painesuodattimia ja letkuventtiilejä vaativiin olosuhteisiin. Jo silloin tavoitteena oli toimittaa kokonaisia ratkaisuja, ei vain tuotteita. Vuonna 1993 letkuventtiilien tuotelinja erottui omaksi yrityksekseen nimeltä Larox Flowsys, joka vuonna 2011 nimettiin uudelleen Flowroxiksi. Flowroxin voimakkaan kasvun myötä valikoimaan tuli uusia tuotteita ja teknologioita, kunnes tuli keskittämisen aika. Flowroxin pumppu- ja venttiililiiketoiminta myytiin Nelekselle yhdessä Flowrox-brändin kanssa. Loput kolme liiketoiminta-aluetta toimivat nykyään uudella nimellä Roxia.

- Viime vuosina toimintamme on laajentunut monilla alueilla tuotekehityksen ja yritysostojen kautta. Nyt oli aika keskittyä. Kesällä 2021julkistetun liiketoimintakaupan Flowroxin venttiili- ja pumppuliiketoimintojen myynnistä Nelekselle avulla voimme kehittää jäljellä jääviä liiketoimintoja seuraavalle tasolle, Roxian toimitusjohtaja, Jukka Koskela linjaa.

Muita uutisia