Pyydä tarjous

Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä: "Kuution tavoite on olla puukauppakanavista helpoin ja tunnetuin"

Kuution kehittämisestä vastaavan Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelän mukaan Kuutio on puukauppakanavista helpoin ja tunnetuin.
Kuution kehittämisestä vastaavan Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelän mukaan Kuutio on puukauppakanavista helpoin ja tunnetuin.
03.03.2023 | Maa- ja metsätalous, Yrityselämässä tapahtuu

Kuutio on kaikille metsäalan toimijoille avoin ja yksityisille metsänomistajille maksuton digitaalinen puukauppapaikka. Kuution kehittämisestä vastaa Suomen Puukauppa Oy, jonka omistajuus jakautuu tasapuolisesti metsänomistajien ja puunostajien kesken. Perustajaosakkaina ovat kaikki Suomen merkittävät metsäalan toimijat.

Kuutio on maailman ensimmäinen digitaalinen puukaupan markkinapaikka

- Kuutio.fi on olemassa koko Suomen metsätalouden kilpailukyvyn parantamiseksi. Kuutio parantaa puumarkkinoiden toimivuutta, aktivoi metsänomistajia, helpottaa ammattilaisten työtä sekä mahdollistaa puukauppatapojen kehittymisen. Kuution tavoite on olla metsänomistajien digitaalisista kanavista helppokäyttöisin ja tunnetuin, Kuutiosta vastaavan Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä määrittelee.

Kuution käyttö yksityiselle metsänomistajalle luotettavaa ja maksutonta

Mäkelä kertoo, että Kuutiota käyttävät jo lähes kaikki ammattimaiset metsänomistajat sekä puunostajat. Uusia käyttäjiä Kuutio saa yksityisistä metsänomistajista ja heitä valtakirjalla edustavista metsänhoitoyhdistyksistä.

- Kuutio tarjoaa luotettavan ja maksuttoman alustan puukaupan kilpailuttamiseen kaikille yksityisille metsänomistajille. Kuutiossa puukaupat voi kilpailuttaa joko suoraan itse tai asiantuntijan kuten metsänhoitoyhdistyksen tai metsäpalveluyrityksen avustuksella.

- Metsänomistaja voi jättää suoraan tarjouspyynnön alueensa kaikille ostajaorganisaatioille. Se tehostaa puumarkkinoiden toimintaa ja metsävaratiedon hyötykäyttöä. Kysyntä ja tarjonta kohtaavat paremmin ja puulle tulee oikea markkinahinta, Aku Mäkelä selvittää.

Käyttömäärät voimakkaassa kasvussa

Mäkelän mukaan metsänomistajat ovat ottaneet Kuutioon erittäin hyvin vastaan.

- Kuutio vastaa selvästi tarpeeseen. Käyttömäärät ovat olleet voimakkaassa kasvussa. Kun seuraamme käyttöastetta, kuinka suuressa osassa puukauppamäärissä Kuutiota on hyödynnetty, niin parhaimmillaan olemme yltäneet yli 40 prosenttiin.

- Asiakastyytyväisyys on Kuutiossa huipputasoa, sillä 99 prosenttia Kuutiota käyttäneistä metsänomistajista aikoo käyttää palvelua jatkossakin, joko itsenäiseen kilpailuttamiseen tai hyödyntämällä ammattilaisten palveluita, Aku Mäkelä kertoo.

Kuutio on saanut kiitosta erityisesti käytettävyydestä ja koko alustan toiminnallisuudesta.

- Kuutio on lisännyt metsänomistajien tietoisuutta sähköisistä palveluista sekä madaltanut kynnystä kokeilla uusia tapoja tehdä puukauppaa. Kuution avulla pystyy tekemään tarjouspyynnöt ja tarjoukset kaikilla kauppa- ja hinnoittelutavoilla, vaivattomasti ja luotettavasti. Olemme panostaneet paljon tietoturvaan ja virheettömyyteen. Olemmekin saaneet kaikilta osapuolilta kiitosta luotettavasta ja virheettömästä toiminnasta.

Oikeita päätöksiä ajantasaiseen tietoon perustuen

Kuutiota kehitetään koko ajan kaikkien asiakkaiden toiveiden mukaan. Uudistetun strategian painopisteenä ovat erityisesti yksityiset metsänomistajat, joille on tulossa uusia metsävarallisuuden hallintaa tukevia sisältöjä.

- Palvelu on todettu erittäin toimivaksi ja me tuomme Kuutioon uusia puukauppaa tukevia lisäominaisuuksia. Esimerkiksi metsänomistajat saavat käyttöönsä puukauppatilastoja, jotka auttavat markkinoiden seuraamisessa. Ammattilaiset voivat käyttää Kuutiota suoraan oman metsätietojärjestelmän tai nettiselaimen kautta. Enemmistö ammattilaisista on jo integroinut tämän omaan järjestelmäänsä.

- Haemme merkittävää kasvua. Takana on vahva sitoutuminen tasapuolisesti metsäalan kaikilta osapuolilta, niin myyjiltä, ostajilta, välittäjiltä kuin muilta alan ammattilaisilta. Kuutio on tehokas kanava palvella metsänomistajia ja tuottavuutta lisäävä työkalu ammattilaisille. Tämän hetken tilanteessa, kun kotimaisen puunkäyttö kasvaa, Kuutiosta on erityisen paljon hyötyä.

Aku Mäkelä ohjeistaa kaikki puuta myyvät ja ostavat sekä metsänomistajille asiantuntijapalveluita tarjoavat tahot aktiivisiksi käyttäjiksi:

- Kannustan kaikkia metsänomistajia kirjautumaan ja tutustumaan Kuutioon. Ammattilaisten aktiivisuus on hyvällä tasolla ja metsänomistajat saavat hyvää aktiivista palvelua Kuution kautta, Aku Mäkelä kiteyttää.

Muita uutisia