"Suomen teknologiahyppy" – kansanedustaja Limnéll ehdottaa teknologian maanpuolustuskurssia päättäjille

Jarno Limnéll. Kuvaaja: Kimmo Falck
Jarno Limnéll. Kuvaaja: Kimmo Falck
18.09.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Kokoomuksen kansanedustaja ja kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll korostaa teknologian roolia Suomen yhteiskunnallisessa kehityksessä.

Limnéllin mukaan teknologian vaikutukset ulottuvat kaikille elämänalueille ja sen ymmärtäminen on nyt välttämättömämpää kuin koskaan. Siksi hän ehdottaa kaikille kansanedustajille suunnattua “teknologian maanpuolustuskurssia”.

Uudella teknologiaulostulolla Limnéll haastaa perinteiset ajattelumallit ja avaa oven uuteen aikaan. "Suomen Teknologiahyppy" on selkeä viesti siitä, että teknologia on tärkeä voimavara, joka vaikuttaa meidän jokaisen arkeen. Sen hyödyntämättä jättämisessä piilee valtava riski, mutta sen hyödyntämisessä kytee vastaavasti vielä suurempi yhteiskunnallinen potentiaali ja hyöty.

– Teknologia muuttaa maailmaa kiihtyvällä tahdilla, jossa Suomen on pysyttävä mukana. Siksi ehdotan rohkeasti, että kansanedustajille ja muille yhteiskunnallisesti kriittisissä tehtävissä toimiville perustettaisiin vuosittainen "teknologian maanpuolustuskurssi". Tämä kurssi lisäisi ymmärrystä teknologian voimasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista, oli kyse sitten sosiaali- ja terveysalan resurssipulan helpottamisesta tai tekoälyn hyödyntämisestä perusopetuksessa. Haluan varmistaa, että Suomi ottaa teknologisen kehityksen vakavasti, sanoo Limnéll.

Suomi on teknologiateollisuuden kärkimaa ja innovaatioilla on ratkaiseva merkitys maan taloudelle. Limnéll painottaa, että meidän on edistettävä hallitusohjelman kirjauksia konkreettisin toimin mahdollisimman nopeasti.

– Teknologian on tuettava yhteiskunnallista hyvinvointiamme ja vauhditettava kestävää kehitystä. Tämä on vastuumme tuleville sukupolville, Limnéll korostaa.

Tekoäly, kvanttiteknologia ja kyberturvallisuus ovat tulevaisuudessa osa jokaisen kansalaisen arkea. Suomella on vahva luottamuspääoma teknologiassa, emmekä voi antaa sen valua ulkomaille resurssien tai osaamisen puutteen vuoksi. Limnéll muistuttaa, että nämä innovaatiot ovat avainasemassa myös kansallisen turvallisuuden kannalta.

– Meidän on siirryttävä sanoista tekoihin. Tavoitteenamme on varmistaa teknologiahankkeiden onnistuminen ja vaikutus, toimia äänenä poliittisessa päätöksenteossa sekä tehdä tiivistä yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Tämä työ on nyt tänä syksynä alkamassa, Limnéll päättää.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia