
Työsuhdepyörä ei aiheuta kustannuksia yrityksellesi

Sähköpyöräsafarit tarjoavat vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille.
16.04.2025 | Yrityselämässä tapahtuu
Sähköpyörän hankinta työsuhdepyöräksi tarjoaa monia etuja sekä työnantajalle että työntekijälle. Sähkis.fi:n Antti Lehtonen kertoo sähköpyörän hankinnan helppoudesta ja kuinka se käytännössä tapahtuu. Samalla sivutaan myös sähköpyörien teknisiä ominaisuuksia ja sähköpyöräsafareita.
Lehtosen mukaan sähköpyöräsafarit ovat loistava tapa tutustua sähköpyöräilyyn ennen varsinaista työsuhdepyörän hankintaa. Vuokrattavat pyörät ovat samoja, joita myydään työsuhdepyöriksi, joten koeajon avulla voi varmistua pyörän sopivuudesta.
– Moni työnantaja saattaa luulla, että työsuhdepyörästä aiheutuu kustannuksia, mutta todellisuudessa kustannukset syntyvät palvelumaksullisista välittäjistä. Sähkis.fi:n yhteistyökumppanin Grenkeleasing Oy:n kautta tehdyissä hankinnoissa ei tule kuukausikustannuksia, sillä laskut lähetetään kolmen kuukauden välein ilman lisäkuluja.
Antti Lehtonen kuitenkin korostaa, että yhteistyötä tehdään kaikkien muidenkin operaattoreiden kanssa.
– Meillä on monipuolinen valikoima Husqvarnan trekkingpyöriä, maastopyöriä ja gravelpyöriä, mutta pääpaino on sähköisissä täysjoustomaastopyörissä. Täysjoustopyörät sopivat monenlaiseen käyttöön, ei siis pelkästään maastoajoon. Tällä hetkellä lähes kaikki myytävät pyörät ovat sähköavusteisia.

Työsuhdepyörän hankinta on helppoa
Työsuhdepyörän hankinta on yksinkertainen prosessi. Yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö tekee sopimuksen Sähkis.fi:n kanssa, ja leasingyhtiö tarkistaa yrityksen mahdolliset maksuhäiriöt. Mikäli maksuhäiriöitä ei ole, yritys kuittaa sopimuksen vastaanotetuksi.
– Leasingpyörähankinnoista voidaan tehdä myös sopimus, jossa on yrityskohtainen limiitti, jolloin jokaista pyörää ei tarvitse kuitata erikseen. Yrityksen yhteyshenkilö voi kuitata leasingvastuun sähköpostitunnuksilla, mikä tekee prosessista todella kevyen, Lehtonen kertoo.
Sähkis.fi tarjoaa myös sopimusluonnoksen, jonka työnantaja voi tehdä halutessaan työntekijän kanssa, mikäli työsuhde jostakin syystä lakkaisi. Sopimuksessa määritellään, kuinka pyörän lunastus tapahtuu sellaisessa tilanteessa.
– Yleensä työsuhdepyörän leasingaika on 60 kuukautta, jonka jälkeen työntantajayritys saa lunastaa pyörän prosentin osuudella kauppasummasta. Tällä hetkellä maksimihinta työsuhdepyörälle on 4500 euroa Grenkeleasingin kautta, mutta työntekijä voi maksaa erotuksen, mikäli haluaa itselleen kalliimman pyörän.
Osien laadukkuus määrittää pyörän hinnan
Sähkis.fi edustaa tällä hetkellä Husqvarnan pyöriä, mutta merkki vaihtuu tulevaisuudessa, koska KTM-konserni lopettaa sähköpyörien valmistamisen. Varaosista ja huollosta ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä kaikki sähköpyörät rakennetaan pitkälti samoista osista. Tulevaisuudessa Sähkis.fi myy enemmän Cannondale, Haibike ja Giant -merkkejä.
– Kaikki brändit ovat pitkälti samanlaisia, mutta erot tulevat käytetyistä komponenteista. Parempilaatuisista komponenteista rakennetut pyörät ovat kalliimpia, mutta myös kevyempiä ja kestävämpiä. Sähkömoottoreissa on eroja tehoissa, ja moottorivalmistajia on neljä: Shimano, Yamaha, Bosch ja Brose.
Lehtosen mukaan erityisesti Shimanon moottorit ovat olleet hyviä, ja Shimanon Suomen asiakaspalvelu toimii hyvin.

Sähköpyöräsafarit ja vuokraus
Sähköpyöräsafareita voidaan järjestää Kuopiossa tai Tahkolla, missä Sähkis.fi:llä on iso vuokraamo. Safarit räätälöidään osallistujien mukaan, ja tarjolla on vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille. Lehtonen itse ajaa kilpaa sähkömaastopyörällä ja harrastaa lajia aktiivisesti, joten safarit voidaan suunnitella monen tasoisiksi.
– Pyörän voi vuokrata myös omatoimiseen liikkumiseen esim. perheen tai kaveriporukan kesken. Pyörien kuljetukseen meiltä löytyy pyöränkuljetusteline sekä isompi peräkärry, Lehtonen toteaa.
Facebook | Instagram | LinkedIn
Haluatko oman yrityksen esille tähän?
Katso myös tämä

Lapua tarjoaa ohittamattomia etuja yrityksellesi
Lapuan maaperä on menestystarinoiden rikastamaa, sen tietävät jo yli 1000 lapualaista yrittäjää. Lapualaisyrittäjän ässänä hihassa on logistinen sijainti.
Yrityselämässä tapahtuu

Menestyksen avaimet yrityksellesi Nivalan Teollisuuskylästä
Nivalan Teollisuuskylä on yksi Suomen suurimmista ja elinvoimaisimmista teollisuuskylistä. Alihankintamessuilla esittäytyy kolme Teollisuuskylän yritystä.
Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu