Pyydä tarjous

HKScan Oyj: Teemme elämästä maistuvampaa – tänään ja huomenna

Digipalvelut
22.06.2023 | Maa- ja metsätalous

110 vuoden kokemuksella ruokatalo HKScan tekee innovatiivista kehitystyötä vastuullisemman tulevaisuuden eteen. HKScanin tavoitteena on hiilineutraali ruokaketju maatiloilta kuluttajille vuoden 2040 loppuun mennessä.

– Alkutuotannon ilmastopäästöjen pienentämiseen tarvitaan monipuolista osaamista, joten mukana on meidän ja sopimustuottajiemme lisäksi muita alan yrityksiä sekä asiantuntija- ja tutkimusorganisaatioita. Yhdessä tutkimme uusia tapoja ilmastovaikutusten pienentämiseksi. Skaalaamme parhaat käytännöt kaikille sopimustiloillemme, kertoo HKScan Suomen eläinhankkinnasta vastaava johtaja Veli-Matti Jäppilä.

HKScanin strateginen tavoite on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi. Yhtiö vastaa kuluttajien ja asiakkaiden tarpeisiin ja valmistaa maistuvaa, terveellistä ja vastuullisesti tuotettua ruokaa.

– Vastuullisuuteemme kuuluu ruoantuotannon kehittäminen koko arvoketjussa tiloilta kuluttajille. Olemme asettaneet tavoitteeksemme hiilineutraalin ruokaketjun vuoden 2040 loppuun mennessä osana Zero Carbon -hankettamme.

HKScanin ilmastotyö on jälleen huomioitu arvostetun Financial Times -talousmedian listauksessa, jossa on ollut mukana 500 eurooppalaista yritystä, jotka ovat vähentäneet eniten oman tuotantonsa päästöjä suhteessa liikevaihtoon, raportoineet ilmastovaikutuksista läpinäkyvästi ja sitoutuneet tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin tai niiden asettamiseen.

Autamme tuottajiamme kestävässä ja kilpailukykyisessä ruuantuotannossa

Paikalliset, luotettavat raaka-aineet ovat laadukkaiden ja hyvältä maistuvien, tunnettujen HK®, Kariniemen® ja Via® tuotteiden perusta. HKScan tekee tiivistä yhteistyötä tuottajien kanssa tuotannon ja vastuullisuuden kehittämisessä turvatakseen paikallisen lihantuotannon kilpailukykyä. Tämä on ollut yhtiön toimintaperiaate jo alusta saakka ja niin toimitaan jatkossakin.

– Varmistamme toiminnallamme paikallisen ruoantuotannon jatkuvuuden kaikilla kotimarkkinoillamme, ylläpidämme maaseudun elinvoimaisuutta sekä edistämme kansallista ruokaturvaa ja huoltovarmuutta, toteaa Jäppilä.

Next Generation -koulutus antaa nuorille tuottajille näkemystä tulevaisuuden yrittäjyyteen

Vuonna 2019 alkanut HKScanin Next Generation -koulutusohjelma tarjoaa nuorille tuottajille tuoreinta tietoa, aitoa asiantuntemusta alan huipulta ja verkostoitumista. Uusi koulutusohjelma on alkanut Suomessa ja se järjestetään yhdessä Maitoyrittäjien Tähtivalmennuksen kanssa. Mukana on 36 nuorta tuottajaa eri tuotantosuunnista.

Jäppilä mainitsee, että koulutuksissa nuoret verkostoituvat muiden maataloustuottajien kanssa ja oppivat uutta alalta. Koulutukset on räätälöity nuorten yrittäjien tarpeisiin. Tavoitteena on rohkaista heitä yrittäjyyteen.

– Nuorissa on meidän tulevaisuutemme.

Kuljemme kohti Zero Carbon -tavoitettamme yhdessä sopimustuottajiemme ja muiden kumppaneidemme kanssa. Alkutuotannossa kohdistamme toimenpiteet erityisesti rehuntuotannon ja maankäytöstä aiheutuvien päästöjen pienentämiseen, joilla on suuri ilmastovaikutus. Peltoviljelyn resurssitehokkuuden ja hiilensidonnan edistäminen ovat toimien keskiössä.

Tekoäly nautojen hyvinvoinnin edistämiseen

HKScanin uudessa eläinten hyvinvointitutkimuksessa hankitaan tietoa sonnien käyttäytymisestä lämminkasvattamossa videokuvantamisen avulla ja kehitetään tekoälyn käyttöä eri käyttäytymistoimien tunnistamisessa videolta.

– Tuloksia voidaan hyödyntää jatkossa yhdessä HKScanin sopimustuottajien kanssa esimerkiksi eri kasvattamo-olosuhteiden vertailuissa ja eläinten hyvinvoinnin kehittämistyössä.

Älykameroiden etuna on se, että niiden avulla pystytään tarkkailemaan eläimiä ja olosuhteita silloinkin, kun ihminen ei ole paikalla. Sonnien käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista pohjoismaisissa kasvatusolosuhteissa tarvitaan lisää tietoa, sillä nautatutkimus on pääasiassa keskittynyt lypsylehmiin ja vasikoihin.

Tervetuloa Okra Maatalousnäyttelyyn 5.–8.7.2023 osastollemme 14 alueella B. Luvassa on monenlaista ohjelmaa. Samalla juhlistamme legendaarisen tuotteemme, HK Sininen Lenkki®, 60-vuotista menestystaivalta!

Lisätietoa meistä ja vastuullisuusohjelmastamme:
www.hkscan.com

Twitter | Instagram | YouTube

Muita uutisia